Ιερόσυλος ληστής είχε ρημάξει μοναστήρια της Ευρυτανίας

Ιερόσυλος ληστής είχε ρημάξει μοναστήρια της Ευρυτανίας

Η τελευταία του κλοπή στο μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας

ierosiloi
Προδόθηκε από το αυτοκίνητό του ο ιερόσυλος που «χτυπούσε» μοναστήρια και εκκλησίες στην Ευρυτανία, από τον περασμένο Ιανουάριο. Η τελευταία του κλοπή στο μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας, έγινε ληστεία καθώς βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με εργάτες που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να διαφύγει.

Ο 59χρονος Έλληνας είχε κατοπτεύσει τους χώρους της μονής και γνώριζε πού βρισκόταν ένα ξύλινο κουτί στο οποίο φυλάσσονταν τάματα πιστών, αλλά και χρήματα. Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης πήγε δήθεν για να προσκυνήσει, αλλά μόλις βεβαιώθηκε πως ήταν μόνος, παραβίασε το κουτί και άρπαξε ό,τι υπήρχε μέσα. Την στιγμή που διέφευγε, τον πήραν είδηση δύο εργάτες που δούλευαν στο προαύλιο του μοναστηριού και προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αλλά ο 59χρονος τους απείλησε με το σκαρπέλο που χρησιμοποίησε για να διαρρήξει το κουτί, μπήκε στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε.

euritania


Ωστόσο, οι εργάτες συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας και τον έδωσαν στους άνδρες της Ασφάλειας Καρπενησίου, οι οποίοι εξακρίβωσαν τα στοιχεία ταυτότητας του ιδιοκτήτη που κατοικεί στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Έτσι, ζήτησαν από τους συναδέλφους τους της τοπικής Ασφαλείας να τον εντοπίσουν. Ο 59χρονος συνελήφθη και στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του που κατασχέθηκε βρέθηκαν το επίμαχο σκαρπέλο, ένα κατσαβίδι, ένας φακός, ένας κόφτης, ένα λεπίδι, ένα ζευγάρι ελαστικά γάντια και ένα υφασμάτινο, ενώ κατασχέθηκαν και 80,38 ευρώ.

Κλείσιμο
Κατά την διάρκεια της προανάκρισης, προέκυψε ότι ο ιερόσυλος είχε διαπράξει άλλες επτά κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σε ναούς και εικονοστάσια διαφόρων περιοχών της Ευρυτανίας. Έτσι, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, με την οποία παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης