Μύκονος: 418.000 ευρώ πρόστιμο από την... Πολεοδομία στο εστιατόριο με τα «χρυσά» καλαμαράκια

platis-gyalos_main01

Το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ - Τι απαντούν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου

Στο στόχαστρο και των πολεοδομικών αρχών βρίσκεται το εστιατόριο στον Πλατύ Γιαλό που χρέωσε τον Αμερικανό τουρίστα 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμαράκια και έξι μπύρες.

Πριν την έφοδο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ στο εστιατόριο που αποτιμούσε το καλαμάρι... σε χρυσάφι, με αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης κάκιστων κριτικών στον παγκόσμιο τουριστικό οδηγό στο ίντερνετ tripadvisor, το ίδιο μαγαζί, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, είχε απασχολήσει και την Πολεοδομική Αρχή της Σύρου, που ελέγχει τη Μύκονο. Έπειτα από καταγγελίες για παραβάσεις στην ανεγειρόμενη τότε οικοδομή στην παραλία Πλατύς Γιαλός, ακολούθησε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου τα μέλη του οποίου εντόπισαν ένα σωρό αυθαιρεσίες.
eggrafo_new01
eggrafo02

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων που συνέταξαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Σύρου με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2018, εντοπίστηκαν να έχουν αποπερατωθεί χωρίς άδεια και εγκρίσεις οι παρακάτω κατασκευές:

Ανελκυστήρας κατ' επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και στους ορόφους (ισόγειο, α, β όροφος, δώμα). 

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος - εστιατόριο στο δώμα.

Πάνω στο δώμα εντοπίστηκε μια μεταλλική κατασκευή - κλειστός χώρος.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ, κάτι που ενδεχομένως... δικαιολογεί και την τσουχτερή τιμή στο καλαμάρι, το οποίο απ’ ό, τι μαθαίνουμε δεν πωλείται με το κιλό αλλά με τα γραμμάρια, όπως συμβαίνει συνήθως με το κρέας στα καλά εστιατόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου εστιατορίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί προκειμένου να διατηρήσει την επιχείρηση του και να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο.

Τι απαντούν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου: Μας πολεμάει γειτονικό ξενοδοχείο

Την δική τους εκδοχή δίνουν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου σχετικά με την αρνητική κριτική του Αμερικανού τουρίστα στο tripadvisor, αλλά και σχετικά με την επιβολή του βαρύτατου προστίμου από την Πολεοδομία Σύρου, καθώς κλιμάκιό της εντόπισε, πριν από ένα χρόνο, όταν η οικοδομή είχε ήδη αναγερθεί, σειρά πολεοδομικών παραβάσεων.

Συγκεκριμένα, για την κριτική που ανέβασε ο Αμερικανός τουρίστας, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου αναφέρουν: "Για τα χρυσά καλαμαράκια, θα σας προσκομίσουμε τις αποδειξεις της VISAS που πλήρωσαν οι έξι απο τους εννέα και μάλιστα όλοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι και άφησαν συνολικά φιλοδώρημα 46,00 ευρώ. Άρα θα πρέπει να εξετάσετε ότι τους πελάτες μας τους διέβαλαν γειτονικό μας ξενοδοχείο για να ανεβάσουν αυτά τα αρνητικά-δυσφημιστικά σχόλια".

Για το θέμα της επιβολής του επιβεβαιωμένου προστίμου από την Πολεοδομία Σύρου, λένε στην επιστολή τους: "Για το πρόστιμο των 418 χιλιάδων ευρώ και για το πρόστιμο διατήρησης των 209.115 χιλιάδων ευρώ δεν υφίσταται τίποτα μα τίποτα από τα ανωτέρω. Μπορείτε να ελέγξετε τις αρμόδιες Αρχές αν όντως υφίστανται εν έτη 2019".

Διαβάστε όλη την επιστολή:


Ακολουθούν τα παραστατικά των αποδείξεων για το λογαριασμό που έκανε η παρέα των Αμερικανών στο εστιατόριο, τα οποία απέστειλαν στο protothema.gr οι ιδιοκτήτες για δημοσίευση.


kal1
kal2


ΣΧΟΛΙΑ (130)

καλά δεν υπάρχει αυτό που ζούμε!

Ενώ τόσο καιρό που είναι το άρθρο σκεφτόμουν ΟΚ άλλο ένα τραβηγμένο άρθρο καλοκαιριάτικα, ήρθε η άλλη και στην ουσία επιβεβαίωσε ότι χρέωσε 100 ευρώ την μερίδα καλαμάρια και 20 ευρώ την μπύρα και περίπου 10 ευρώ το νερό! Και όσον αφορά το φιλοδώρημα, παίζει να τους το είπε το μαγαζί ότι υπάρχει μινιμουμ 5% καθώς ακριβώς τόσο είναι. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Παίζει μετά το σοκ αυτοί να στήθηκαν στην ουρά να πληρώνουν ένας ένας με την κάρτα αν και οι αποδείξεις με την πιστωτική είναι περίεργες καθώς μοιάζει ότι το δελτίο παραγγελίας βγήκε στις 14.01, η απόδειξη στις 14.15 ενώ οι πληρωμές με κάρτες κρατάνε κανα τέταρτο, από ένα λεπτό πριν το δελτίο παραγγελίας μέχρι και τις 14.13. Και μετά λέει για προσωπικά δεδομένα και βγάζει φόρα παρτίδα όλα τα στοιχεία πιστωτικών καρτών των ‘αλλων. Επίσης το ότι όλες οι μούφες κόβονται στο τραπέζι 23 παίζει να είναι σνθηματικό του θα χρεώσω όσο ναναι

@καλά δεν υπάρχει αυτό που ζούμε!

ΠΑΡΑΤΗΡΙΤΙΚΟΣ και ΣΩΣΤΟΣ.

Zurich.....

Όποιος θέλει πάει, όποιος θέλει δεν πάει. Το να χρεώνουν ότι γουστάρουν δε σημαίνει πως πρέπει να κάτσεις στα μαγαζιά τους.....Μην κάτσεις.....Τόσο απλά..... μ______ς δεν είναι αυτοί, αλλά Εσύ που έκατσες και τα πλήρωσες.....Ας πρόσεχες.....Και στο κάτω κάτω της γραφής, υπάρχουν και άλλα πανέμορφα νησιά στην Ελλάδα.

τον δικηγόρο

τον πληρώνεις με ευρώ ή με καλαμαράκια;; Πάντως αν ήμουν δικηγόρος στο νησί της οικονομικής εμπειρίας, ένας αξιοπρεπής μισθός θα ήταν 100.000€ το μήνα σωστά;; Ή μόνο στα έσοδα είστε μάγκες...ξεφτίλω....

Teo

Διακρίνω μια τάση αντιπαραθεσις

συνελληνες

ξεσκίστε τους. Ζητάτε αποδείξεις ακόμα και για το μισόλιτρο εμφιαλωμένο. Αυτά που ξέρανε πέθαναν. Όποιος δεν μπορεί ας κλείσει. Δεν μας λείπουν τα ''μαγαζιά''. Άλλα πράγματα λείπουν . Οι καπελάδες γίνανε αφεντικά με τον παρά μας. Ας τους στείλουμε εκεί που ανήκουν ...υπηρέτες είναι τέλος!!

Κλασικός

... Έλληνας. Για πάνε στο εξωτερικό να δεις τι αποδείξεις κόβουν, αν ζητάει κανείς και γίνεται θέμα το παραμικρό σχετικά. Στην Ελβετία! ξενοδοχείο με μπαρ, ρουμ σέρβις είχε μια ταμειακή στη ρεσεψιόν. Μαζί και για τη διαμονή. Με τιμές 300 και πάνω το δωμάτιο, ουδείς ζητά απόδειξη. Άντε εσύ και ζήτα από τον περιπτερά για το νερό 0,50Ε!

ΜΩΡΗ ΞΕΦΤΙΛΩ

έστειλες επιστολή ανορθόγραφη, χειρόγραφη (δεν έχετε εκεί pc και word?) και στο πόδι, στο ΠΘ; Βάλε τουλάχιστον ένα απόφοιτο δημοτικού να την συντάξει σωστά ( με το αζημίωτο πάντα, δώστου 5-6 χιλιάδες ευρώ για αυτήν την επιστολή, αφού κατά τα λεγόμενά σας για την εμπειρία γίνονται όλα στο πουστρονήσι). Πόσο πιό κάτω;;;

piter

Και μονο την ορθογραφια και το συντακτικο να κοιταξεις απο οσα γραφουν καταλαβαινεις περι τινος προκειται. Αν δε λαβεις υποψιν και το υφος τους , τοτε τα πραγματα γινονται τραγικοτερα. Αυτη η χωρα δε σωζεται με τιποτα οσο εχει τετοιους ανθρωπους για υπηκοους της...

Τι με κάνει άραγες να πιστεύω ότι

και αυτοί τους οποίους σχολιάζεις αρνητικά, θα έχουν την ίδια ακριβώς άποψη με σένα για τους υπηκόους και τα περί σωτηρίας της χώρας ❔ Τι με κάνει άραγες ......❔ 🤔

George

Ρε παιδιά ξέχωρα απο τα καλαμαράκια τώρα. Πάει κρατική υπηρεσία για έλεγχο και βγάζει πρόστιμο 600 χιλιάρικα σε ενα πρωτυπομένο μπακαλόχαρτο;;;Με μοναδικό κωδικό ενα αυξων αριθμό ;;;;;ουτε μια μελέτη μια φωτογραφία κάτι που να πιστοποιεί τις αυθαιρεσίες;;;δηλαδή μπορεί να έρθει και σε εμένα ο μήτρος και να πει πως το κόβω τσ σπίτι για 20τμ ημιυπαίθριο δώσε 50 χήνες;;;Ποτε ρε φίλε θα γίνουμε κράτος;;;Δηλαδή κανένας δεν καταλαβαίνει πόσο διαβλητή είναιαυτή η διαδικασία;;

Χαχαχαχαχ

καλά σε ποια χώρα νομίζεις ότι ζεις;

:-+

Καλός τόπος είναι εκεί που δε φοβάσαι για το παιδί σου και για σένα τον ίδιο.Η Μ είναι ένα ανοιχτό ολωχανείο.Θλίβομαι για την τουριστική κατάντια μια χώρας κι ενός λαού που κάποτε πείναγε περισσότερο αλλα τον θαύμαζαν και τον σέβονταν οι καλύτεροι.Κάναμε την ψυχή μας οικόπεδο κι ανταλλάξαμε τα πρωτοτόκια αιώνων για ένα πιάτο σούσι.

ΠΡΟΣ ΠΘ

Ανέβασε την σελίδα του στο trip advisor να δει ο κόσμος περι τίνος πρόκειται. Δεν ήταν μόνο ένα περιστατικό.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

peripoliko_ar

Το απόγευμα της Κυριακής, λίγο πριν από τις 19:00, τέσσερις άγνωστοι φορώντας κουκούλες εισέβαλαν στην ταβέρνα «Βοσκοπούλα», κατευθύνθηκαν σε τραπέζι και πυροβόλησαν - Δύο νεκροί - Τραυματισμένη και μια γυναίκα, η οποία όμως νοσηλεύεται εκτός κινδύνου - Μαφιόζικο το χτύπημα, για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

19
karpenisi

Ήταν πεσμένη στο πάτωμα, είχε τραύματα με αίμα στα πόδια της και καλούσε σε βοήθεια - Οι πυροσβέστες και οι διασώστες την ανέσυραν με φορείο του ΕΚΑΒ μέχρι το δρόμο, όπου ανέμενε το ασθενοφόρο για τη διακομιδή της στο Νοσοκομείο

atma

Αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες έκανε 42χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας.