Το εντυπωσιακό έργο για τις 102 ψυχές που χάθηκαν στο Μάτι

Το εντυπωσιακό έργο για τις 102 ψυχές που χάθηκαν στο Μάτι

Ο καλλιτέχνης ζωγράφισε με γκράφιτι στην όψη ενός κτιρίου στη Ραφήνα ένα μικρό παιδί που φυτεύει ένα κλαδί που αντί για καρπούς έχει 102 καρδιές
- Έγινε viral ζωγραφίζοντας σε κάδο τον Αλέξη Τσίπρα

ραφηνα1
Ο καλλιτέχνης Hambas που έγινε viral αποτυπώνοντας με γκράφιτι τη μορφή του Αλέξη Τσίπρα σε κάδο απορριμάτων, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό έργο εις μνήμη των 102 ψυχών που πέθαναν στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο καλλιτέχνης ζωγράφισε με γκράφιτι στην όψη του 1ου και 4ου δημοτικού σχολείου Ραφήνας ένα μικρό παιδί που φυτεύει ένα κλαδί που αντί για καρπούς έχει 102 καρδιές, όσες και οι ψυχές που “έφυγαν” στο Μάτι. Οι καρδιές είναι διαφορετικές μεταξύ τους, όπως και οι ψυχές που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο μέσα σε λίγες ώρες.

O Hambas όπως είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του, έχοντας μεγαλώσει στο Μάτι, επηρεάστηκε από την μεγάλη τραγωδία, όπως όλοι μας άλλωστε, ενώ συνέπεσε χρονικά και με τον θάνατο της μητέρας του. Γι αυτό, όπως εξηγεί στο protothema.gr, ήθελε να δημιουργήσει κάτι στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας ώστε να μην τους ξεχάσουμε ποτέ.
“ Oι 102 ψυχές δεν χάθηκαν, οι οι ψυχές δεν χάνονται ποτέ και ξαναφυτρωνουν σαν τους καρπούς “ είναι το νόημα του έργου, θα πει στο protothema.gr.

Ο Hambas που προτιμά να κρατήσει την ανωνυμία του, είχε εξηγήσει σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΘΕΜΑ, το σκεπτικό πίσω από την τακτική του να ζωγραφίζει σε κάδους. Όπως είχε πει, αναζητά τον πιο πολυχρησιμοποιημένο και σε κακή κατάσταση κάδο σκουπιδιών, και ποτέ κάδο ανακύκλωσης, για να ζωγραφίσει ένα πρόσωπο που θεωρεί ότι έχει απογοητεύσει τους πολίτες, και που συνήθως είναι καποιος από την πολιτική σκηνή της χώρας.

ραφηνα
Κλείσιμο


«Ο κάδος είναι ένα αντικείμενο με το οποίο έχουμε καθημερινή επαφή. Εκεί πετάμε τα σκουπίδια μας, το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να συμβολίζει είτε την οικονομική μας ευμάρεια, είτε το ότι απλώς δεν έχουμε να φάμε» είχε πει ο καλλιτέχνης, συνεχίζοντας λέγοντας«Πως από δω και στο εξής ο πολίτης που θα έρχεται να πετάξει τα σκουπίδια του θα έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρωθυπουργό μας.». Εξηγώντας γιατί είχε επιλέξει ως θέμα, τον Αλέξη Τσίπρα, ο Hambas, είπε:

«Ηθελα λοιπόν να φέρω τον κ. Τσίπρα μπροστά στα προβλήματα του κόσμου. Οσο για τους λόγους που επέλεξα να τον απεικονίσω με θλιμμένη έκφραση, είναι γιατί προσωπικά τον βλέπω πολύ στενοχωρημένο. Μπορώ να διακρίνω μέσα στα μάτια του μια θλίψη, αφενός διότι δεν κατάφερε να κάνει αυτά που ήθελε, αφετέρου γιατί δεν μπόρεσε καν να απεγκλωβιστεί από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας των χειρισμών του».

Για την ιστορία, ο κάδος με την μορφή του πρωθυπουργό ζωγραφισμένη στη μια πλευρά του, ήταν τοποθετημένος σε μια γειτονιά του Υμηττού για αρκετό καιρό ωσότου μια μέρα ο δημιουργός του έργου διαπίστωσε ότι ο κάδος είχε ...εξαφανιστεί από την θέση του.


graffiti4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης