Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου πέταξαν φραντζόλες στην Ηρώδου Αττικού: Η κυβέρνηση παίρνει το ψωμί μας

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου πέταξαν φραντζόλες στην Ηρώδου Αττικού: Η κυβέρνηση παίρνει το ψωμί μας

Λιποθύμησε καθαρίστρια στη Ρηγίλλης όταν οι συνάδελφοί της επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε στηθεί - Οι καθαρίστριες και τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιούν διαμαρτυρία για τις συμβάσεις τους που λήγουν τον Αύγουστο

poedin_main01
Με σύνθημα «η κυβέρνηση παίρνει το ψωμί μας» πραγματοποιείται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καθαριστριών από το Δρομοκαΐτειο στην αρχή της Ηρώδου Αττικού καθώς κλούβες των ΜΑΤ δεν επιτρέπουν τη διέλευση προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Για συμβολικούς λόγους οι καθαρίστριες, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στο τέλος Αυγούστου, και τα άλλα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία είχαν μαζί τους καλάθια με φραντζόλες. Λίγο πριν τις 11, μάλιστα, πέταξαν τα ψωμιά πάνω από τους αστυνομικούς, προς την Ηρώδου Αττικού.

Με φραντζόλες οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου στην Ηρώδου Αττικού


Ακολούθησαν κάποια λεπτά έντασης με τις καθαρίστριες να φωνάζουν «τη δουλειά μας ζητήσαμε, τίποτα περισσότερο» ενώ απευθυνόμενες στους αστυνομικούς έλεγαν «οι μάνες σας μπορεί να είναι καθαρίστριες». Οι εργαζόμενες στο Δρομοκαΐτειο φώναξαν και συνθήματα κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τον οποίο κατηγορούν ότι αθέτησε τις δεσμεύσεις του για ανανέωση συμβάσεων στις περίπου 50 καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου.

Μικροένταση έξω από Μαξίμου (3)
Κλείσιμο


Στη συνέχεια οι καθαρίστριες επιχείρησαν να περάσουν από τον αστυνομικό φραγμό που είχε στηθεί στην οδό Ρηγίλλης με τους άνδρες των ΥΜΕΤ να τους εμποδίζουν και μια από τις γυναίκες να λιποθυμά από την ένταση.

Μικροένταση και στη Ρηγίλλης - λιποθύμησε μια καθαρίστρια


Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ κρέμασαν και αυτοσχέδιες κρεμάλες σε δέντρα επι της Ηρωδου Αττικού ενώ προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από τα κλούβες.

Λίγο πριν τις 10:30 υπήρξε μια στιγμιαία ένταση όταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος διαμαρτυρήθηκε γιατί καθυστερούσε η απάντηση στο αίτημα της ομοσπονδίας για συνάντηση με εκπρόσωπο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να κλειστεί κάποιο ραντεβού τις επόμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό..

Μικροένταση έξω από Μαξίμου


Μικροένταση έξω από Μαξίμου (2)

poedin01
poedin02
poedin03
poedin04
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης