Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Η διοίκηση καθυβρίζει την ΠΟΕΔΗΝ και αποκαλύπτει μεταμεσονύχτια παρέμβαση Πολάκη μετά τον ξυλοδαρμό γιατρού!

kratiko_nikaias

Ειδικευόμενος χειρουργός δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από 10 άτομα που κλήθηκαν από ασθενή - Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ομερτά από τη διοίκηση του νοσοκομείου - Ο διοικητής του νοσοκομείου υποβαθμίζει το περιστατικό και εξυβρίζει τους συνδικαλιστές σαν ναυτάκια της μπανιέρας αλλά παραδέχεται ότι -για το υποτιθέμενο ήσσονος σημασίας περιστατικό- ενημέρωσε τον Παύλο Πολάκη και την Όλγα Γεροβασίλη ώρα 2 τα ξημερώματα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας στη χθεσινοβραδινή εφημερία του, με «θύμα» έναν ειδικευόμενο χειρουργό που δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα ατόμων που κλήθηκαν από ασθενή στην αναμονή.

 Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι δράστες έσπασαν τέσσερα δόντια, τη μύτη και προκάλεσαν τραύματα στον ειδικευόμενο. Από την πλευρά της, η διοίκηση του Νοσοκομείου επιχειρεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, λέγοντας ότι οι δράστες απλώς απείλησαν τον «γιατρό, ένας των οποίων τον χτύπησε στην μύτη με το κράνος».

Όμως η προσπάθεια του διοικητή του νοσοκομείου, κ. Θύμιου Γεωργόπουλου να υποβαθμίσει το περιστατικό προσκρούει στην ίδια του την αφήγηση. Όπως αναφέρει, μετά το περιστατικό στο νοσοκομείο προσήλθαν « ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κούρλας και ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Ιορδανίδου. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παύλος Πολάκης ο οποίος και έδινε τηλεφωνικά (από την Κρήτη όπου βρισκόταν) κατευθύνσεις (άλλωστε μίλησε μαζί του και ο εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ μετά τις 2:00 τα ξημερώματα). Αμέσως μετά την φυγή των «εισβολέων» ενημερώθηκε η αστυνομία και η Υπουργός κα Όλγα Γεροβασίλη». Η κινητοποίηση είναι μάλλον πρωτοφανής για ένα απλό περιστατικό απειλών και χτυπήματος με κράνος.

Αναλυτικά, τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, τα ξημερώματα, συγκεκριμένα στις 2μμ, της Τετάρτης, ασθενής, με τραύμα από μαχαίρι, που είχε αξιολογηθεί και είχε κληθεί να περιμένει στη σειρά, έπειτα από άλλα βαρύτερα περιστατικά της εφημερίας προκάλεσε ένα πρωτοφανές σκηνικό ως «απάντηση» στην μη άμεση εξυπηρέτησή του.

«Επειδή οι γιατροί εξυπηρετούσαν άλλα περιστατικά εκνευρισμένος ο ασθενής ειδοποίησε άλλα άτομα για να κάνουν φασαρία. Προσήλθαν περί τα 10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου και το έκαναν γυαλιά-καρφιά. Έκαναν κυριολεκτικά μαύρο στο ξύλο ειδικευόμενο χειρουργό γιατρό. Τον χτυπούσαν με το κράνος, με μπουνιές, κλωτσιές κλπ. Σώθηκε επειδή έγκαιρα προσήλθε η αστυνομία. Του έσπασαν τέσσερα δόντια, τη μύτη και φέρει πολλαπλά τραύματα» αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στη Θωρακοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου, ενώ η νοσηλεία του χτυπημένου γιατρού, αφού περιθάλπη από τους συναδέλφους του, συνεχίστηκε εκτός του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν νέο βίαιο συμβάν εις βάρος του, από οικείους του ασθενή.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταλογίζει ευθύνη στη διοίκηση του νοσοκομείου τόσο για τη διαχείριση του συμβάντος όσο και για τη σιωπή που τήρησε στη συνέχεια αναφορικά με αυτό, κάνοντας μάλιστα λόγο για τακτική «ομερτά» των αρμοδίων. Υπενθυμίζει δε ότι ανάλογη σιωπή είχε επιβληθεί και στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, όταν θύμα ασθενή είχε πέσει προϊσταμένη νοσηλεύτρια,.

«Κλήθηκε και προσήλθε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας κ. Γεωργόπουλος. ΟΜΕΡΤΑ. Καμία ανακοίνωση από την Διοίκηση και το εκλεκτό του Αν.Υπουργού Υγείας. Το ίδιο είχε κάνει και στο Νοσοκομείο Ερυθρός όταν μαχαίρωσαν νοσηλεύτρια. Πού είναι ο Διοικητής και ο Πολάκης; Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος» επισήμανε η ΠΟΕΔΗΝ.

Τι απαντά ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Με μία ανακοίνωση, που χαρακτηρίζεται κυρίως για τις προσβλητικές και ειρωνικές εκφράσεις εις βάρος της ΠΟΕΔΗΝ και όχι για την ουσία του βίαιου αυτού συμβάντος και το έλλειμμα στη διαχείρισή του και συνεπώς ούτε και για τις ευθύνες του, απάντησε ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, κ. Γεωργόπουλος, το απόγευμα της Τετάρτης στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Είναι ενδεικτικό της ύφους του διοικητή ότι αρχίζει την επίσημη ανακοίνωσή του με μία πετυχημένη όπως την χαρακτηρίζει ατάκα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο: «Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με τίτλο: «10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας χθες παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό» θυμίζει την επιτυχημένη ατάκα από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο: “Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα ”» γράφει ο κ. Γεωργόπουλος. Ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αποκαλεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων «ναυτομάχοι της μπανιέρας».

Στη συνέχεια επιχειρεί να μειώσει τη βαρύτητα του συμβάντος και κατηγορεί την ΠΟΕΔΗΝ ότι η ανακοίνωσή της «βρίθει από πλείστες όσες ανακρίβειες έως πολλαπλά τραγικά ψεύδη». Ωστόσο, ο διοικητής δεν απαντά το εύλογο ερώτημα που γεννάται γιατί δεν ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου το θλιβερό όσο και επικίνδυνο αυτό συμβάν.

«Η ομάδα των 10 φορώντας κράνη μηχανής (κατά πάσα πιθανότητα χούλιγκαν) ειδοποιήθηκαν από την συνοδό του τραυματία και αιφνιδιαστικά εισέβαλαν απειλώντας τον γιατρό, ένας των οποίων τον χτύπησε στην μύτη με το κράνος (χωρίς “παραλίγο να τον σκοτώσουν” και χωρίς να τα κάνουν “γυαλιά καρφιά”. Αποχώρησαν αμέσως πριν έρθει η αστυνομία» είναι η εκδοχή που αναφέρει ο διοικητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από την πρώτη στιγμή προσήλθαν ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κούρλας και ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Ιορδανίδου. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παύλος Πολάκης ο οποίος και έδινε τηλεφωνικά (από την Κρήτη όπου βρισκόταν) κατευθύνσεις (άλλωστε μίλησε μαζί του και ο εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ μετά τις 2:00 τα ξημερώματα). Αμέσως μετά την φυγή των «εισβολέων» ενημερώθηκε η αστυνομία και η Υπουργός κα Όλγα Γεροβασίλη.

Αμέσως μετά την φυγή των εισβολέων προσήλθε στο Νοσοκομείο ο Διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας. Τις πρώτες πρωινές ώρες (και με την εφημερία να εξελίσσεται ομαλά) αποχώρησαν ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κούρλας και ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος, για να επανέλθουν στις 7:30 το πρωί».

Από την περιγραφή του κ. Γεωργόπουλου, είναι προφανές ότι υπάρχει σύγχυση για το αν τελικά πρόκειται για βίαιο ή μη συμβάν, ικανό σε κάθε περίπτωση να παρακωλύσει την εφημερία ή να θέσει σε κίνδυνο τους ασθενείς και τους εργαζόμενους σε αυτή. Από τη μία πλευρά, επιχειρεί να απαξιώσει το εύρος και τη βαρύτητα του συμβάντος και από την άλλη αναφέρει ότι για το -ήσσονος σημασίας κατ΄ αυτόν- συμβάν ειδοποιήθηκε όχι μόνο η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, που έδινε μάλιστα κατευθύνσεις τηλεφωνικά από την Κρήτη!

Δεν μπορεί να μην προβληματιστεί κάποιος διαβάζοντας τις εξηγήσεις του διοικητή για το πώς τελικά διαχειρίζονται οι επικεφαλής των δημόσιων νοσοκομείων, και δη ο κ. Γεωργόπουλος, τέτοια κρίσιμα συμβάντα. Αν για τη διαχείριση ενός τέτοιου συμβάντος, χρειάζονταν οι τηλεφωνικές οδηγίες του κ. Πολάκη, τότε τι περιλαμβάνει η διαχείριση του επικεφαλής του νοσοκομείου;

Μόνο απορία προκαλεί επίσης η αναφορά στην Ελληνική Αστυνομία και η κλήση της αμέσως μετά την αποχώρηση των ατόμων που επιτέθηκαν στον χειρουργό. «Αμέσως μετά την φυγή των «εισβολέων» ενημερώθηκε η αστυνομία και η Υπουργός κα Όλγα Γεροβασίλη. Αμέσως μετά την φυγή των εισβολέων προσήλθε στο Νοσοκομείο ο Διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας» μας ενημερώνει ο κ. Γεωργόπουλος. Τα «γιατί;» που τίθενται μετά την ανάγνωση αυτών των προτάσεων δεν έχουν σαφή απάντηση. Γιατί ενημερώθηκε μετά τη φυγή των «εισβολέων» η Αστυνομία; Γιατί πήγε στο νοσοκομείο ο διοικητής του ΑΤ Νίκαιας αμέσως μετά τη φυγή των εισβολέων; Γιατί χρειάστηκε να ειδοποιηθεί η υπουργός, κυρία Όλγα Γεροβασίλη;

Και συνεχίζοντας το απαξιωτικό λεξιλόγιο και το παιχνίδι με την μπάλα των ευθυνών ο κ. Γεωργόπουλος επιλέγει για το τέλος να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, βάζοντας στην ανακοίνωση και δύο δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ και καλώντας την ΠΟΕΔΗΝ να λάβει θέση σε κάποιες τοποθετήσεις τους: «Όταν τα «μπουμπούκια» της δημοσιογραφίας Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου από τα ερτζιανά του ΣΚΑΪ ζητούσαν “να κλείσουν τα μισά τουλάχιστον δημόσια νοσοκομεία και να γκρεμίσουν το κρατικό της Νίκαιας, στα πλαίσια των καλών ιδεών του Μητσοτάκη”, αλήθεια εσείς σε ποια παραλία είχατε απλώσει πετσέτα;» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Γεωργόπουλου προς την ΠΟΕΔΗΝ.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Αλήθεια

Οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας που εδρεύει κοντά στη Νίκαια τα έκαναν. Είχαν πάει πρώτα στα Πετράλωνα, εφαγαν ξύλο και ξέσπασαν στον κακόμοιρο τον γιατρό. Μάγκες. Η ανακοίνωση του διοικητή δε, μνημείο χυδαιότητας. Για ξυλοδαρμό γιατρού μιλάμε, τον Πορτοσάλτε και τον ΣΚΑΪ αναφέρει. Τρέλα.

Κρικ

Αυτός ο λεχρίτης(από ελληνική ταινία) είναι διοικητής νοσοκομείου; Τέτοια γλώσσα, τόσο μίσος; Στην σπηλιά του Γιαγκούλα μεγάλωσε;

3-4 μήνες ακόμα,

Θα τρώνε στη μάπα το διπλοθεσιτη παπαρά. Μετά θα πάρει την τριμμένη του και το δρόμο που του πρέπει μαζί με τον προσκυνητή του φθειροπόγωνα αιμοσταγή παιδεραστή και δολοφόνο του έφηβου Μαραθέα.

Νέστωρ

Πλέον, μας προσβάλλει πέραν κάθε ορίου, το ύφος και ο λόγος των κυβερνητικών (και πολλών άλλων απέναντι). Δεν έχουν, δεν είχαν, και δεν πρέπει να τους επιτρέπεται, να εκφέρουν λόγο που προκαλεί και εγείρει. Αν δεν συνειδητοποιούν τους θεσμικούς και διοικητικούς τους ρόλους, να λάβουν απαντήσεις λόγω και έργω που οφείλουμε. Είναι υπεύθυνοι για την όλο και μειούμενη ποιότητα της δημόσιας σφαίρας. Μπορούν να αντιληφθούν, όλοι τους, ότι προδιαθέτουν και εκπαιδεύουν σε ανάλογο περιβάλλον ανήλικους παρατηρητές; Αντιλαμβάνονται άραγε έστω και αμυδρά, ότι πρώτα έχουν ευθύνες και υποχρεώσεις;

👌

Ο ασθενης νοσηλευεται... Αν ημουν ο γιατρος το βραδυ θα του δινα κ........! Δεν ανιχνευεται κ τον στελνεις στον αγυριστο!!! Οι γιατροι θα με καταλαβουν...

Πω πω

τι συριζαίικος κατιμάς ο διοικητής; Γλώσσα πεζοδρομίου,χυδαίο,φτηνό χιουμοράκι,ενα δίποδο ζώον απλά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elpidoforos1

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, σε μήνυμά του προς τον πατέρα του 18 μηνών αγοριού, δηλώνει ότι μίλησε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα

3
SYSKEPSH

«Φαρ Ουέστ» στην Κρήτη, με κτηνοτρόφους να απειλούν ακόμα και δημάρχους, σύμφωνα με καταγγελίες - Πώς καταφέρνουν να ξεγελούν τις Αρχές και να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες επιδοτήσεις, από αυτές που δικαιούνται

2