Ατύχημα με εκπαιδευτικό αεροσκάφος του στρατού στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

aeroskafos-stratou-ena

Το μονοκινητήριο U-17 Cessna ανετράπη κατά τη διαδικασία της προσγείωσης - Καλά στην υγεία τους τα δύο μέλη του πληρώματος - Προκλήθηκαν υλικές ζημιές

Ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος του στρατού ανετράπη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας Ημαθίας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί το πλήρωμα.

Το αεροσκάφος τύπου U-17 CESSNA της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), επιχειρούσε προσγείωση νωρίς το πρωί σήμερα Τρίτη.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το διμελές πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του ενώ στο αεροσκάφος προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.


Το αεροσκάφος U-17 Cessna

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι μονοκινητήριο, υψηλοπτέρυγο, εξαθέσιο κατασκευασμένο από την εταιρία Cessna.

Είναι εξ΄ολοκλήρου μεταλλικό σκάφος και σχεδιασμένο σαν ελαφρύ φορτηγό ή επιβατικό.

Είναι κατάλληλο για πολλές αποστολές και έχει κατασκευαστεί για να εκτελεί χαμηλή πτήση σε ανώμαλο έδαφος από μικρούς, ελαφρά ανώμαλους και πρόχειρους διαδρόμους.

Παραλήφθηκαν από την Αεροπορία Στρατού την περίοδο 1965-1976 ενώ αριθμός αυτών αποσύρθηκε το 1982 και το 2009 λόγω παλαιότητας.

Η έκδοση "Α" διαφέρει από την "Β" κυρίως όσον αφορά τον ισχυρότερο κινητήρα και ορισμένα βελτιωμένα πτητικά χαρακτηριστικά.

Το U-17 αποτελεί ένα αξιόπιστο και χαμηλού κόστους μέσο για αποστολές Διοικητικής Μερίμνης, επείγουσας διακίνησης αλληλογραφίας και ενάσκησης διοικήσεως.Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 21 Μαΐου 2019, εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου U-17 CESSNA, της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), ανετράπη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, στο Αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Το διμελές πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του. Στο αεροσκάφος προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Συνταγματάρχης (ΑΣ) Ιωάννης Χειμαριός
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ

οκ

Του Β'ΠΠ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dolofonos-moasaic-Mian

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις, καθώς ξετυλίγεται το «κουβάρι» της δολοφονίας της Suzanne Eaton - Ο 27χρονος Γ.Π., που ομολόγησε το έγκλημα, είχε «πάθος» με τη φύση και γνώριζε σπιθαμή προς σπιθαμή τα σπήλαια του νησιού, τα οποία εξερευνούσε και ανέβαζε τα σχετικά βίντεο στο YouTube - Το ίδιο είχε κάνει και με την σπηλιά όπου έκρυψε την σορό της 60χρονης!

132
res

«Μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στο δόγμα "κόστος πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος"» γράφει, με ανάρτησή του στο Facebook, ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας για την επιχείρηση εκκαθάρισης που σχεδιάζει το Μαξίμου

49