Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου οδηγείται σήμερα μια 40χρονη με Γαλλική υπηκοότητα, η οποία κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον Έλληνα σύζυγό της με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα παιδί, τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Μακρύ Γιαλό.
Το ζευγάρι, που διατηρεί επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων στην περιοχή Λαγκάδα, καυγάδισε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Λίγο αργότερα, η οικιακή βοηθός βρήκε τον άνδρα αιμόφυρτο με τραύμα στην κοιλιά από μαχαίρι και ειδοποίησε την Αστυνομία και ασθενοφόρο. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου χειρουργήθηκε και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος κατονόμασε ως δράστιδα την Γαλλίδα σύζυγό του η οποία εντοπίστηκε, συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Σητείας που διενεργεί την προανάκριση. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.