ΣΥΡΙΖΑίος συνδικαλιστής «πλήρωσε» με πειθαρχικό και δυσμενή μετάθεση την κριτική στον Σπίρτζη

spirtzis_ose

«Με τις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η χώρα έχει πουλήσει το μισό σιδηρόδρομό της» έγραψε ο αρχισυνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Τερζόγλου και έθεσε το ερώτημα: «Οι λοβιτούρες συνεχίζονται κανονικά όπως κατήγγειλαν οι βουλευτές Χατζηδάκης και Μανιάτης;» - Μετά την κριτική άρχισαν τα αντίποινα σε βάρος του - Τι λέει ο κ. Τερζόγλου στο protothema.gr - Τι απαντούν από τον ΟΣΕ

Χαρακτήρισε φιέστα σε ανάρτησή του σε blogs την πρόσφατη εκδήλωση για τα 150 χρόνια του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος με ομιλητή τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και την ίδια μέρα τον μετέθεσαν στέλνοντάς τον και στο πειθαρχικό! Ο λόγος για τον αρχισυνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΣΕ, ιδρυτικό μέλος και υποψήφιο βουλευτή του κόμματος κατά το παρελθόν, Παναγιώτη Τερζόγλου, ο οποίος, μιλώντας στο protothema.gr, κάνει λόγο για “τιμωρητική πράξη” εξαιτίας της κριτικής, που ασκεί στην ηγεσία του υπουργείου και στη διοίκηση του οργανισμού. Το πλέον ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι πως στο σημείωμα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του ΟΣΕ στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του κ. Τερζόγλου κατά της απόφασης μετάθεσής του αναφέρεται επί λέξει: “Εάν θέλαμε δήθεν να τον εκδικηθούμε για την ανάρτησή του σε blog την ίδια μέρα... θα είχαμε λάβει απόφαση να τον μετακινήσουμε σε άλλο τόπο απομακρυσμένο”!
spirtzis01

Ειδικότερα, στις 3 Απριλίου 2019 ο κ. Τερζόγλου ανάρτησε κείμενο με τον τίτλο, “Γιατί χαίρεται ο κόσμος...;Τι θα γιορτάσουμε στις 12 Απρίλη;”, αναφορικά με την γιορτή για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από το έτος ίδρυσης του σιδηροδρόμου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με ομιλητή τον κ. Σπίρτζη. Με σκωπτικό ύφος ο σιδηροδρομικός, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την κυρία Ρένα Δούρου στις προηγούμενες εκλογές, υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και πολιτευτής του κόμματος στη Β΄ Αθηνών παλαιότερα, ρωτούσε εάν στην εκδήλωση αυτή θα συζητούνταν συγκεκριμένα ερωτήματα.
terzoglou_1

Μεταξύ αυτών, “θα αναφέρουμε π.χ. ότι:1)Με τις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η χώρα έχει πουλήσει το μισό σιδηρόδρομο της, σε μια άλλη χώρα – μέλος της Ε.Ε.; 2)Ότι έχουν καταργηθεί οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αφού στις εταιρείες που ιδιωτικοποιούνται (π.χ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ) το προσωπικό απολύεται με απλή απόφαση του Διευθ. Συμβούλου; 3)Οι λοβιτούρες συνεχίζονται κανονικά όπως κατήγγειλαν πρόσφατα οι βουλευτές Χατζηδάκης και Μανιάτης; Το κείμενο κατέληγε ως εξής: “Το ζήτημα είναι τούτο. Θα συζητηθούν και αυτά στη Γιορτή ή θα δούμε πάλι τον Σπίρτζη να δακρύζει συγκινημένος και θα φύγουμε κρατώντας ένα πτι φουρ στο χέρι, χαρούμενοι γιατί ο σιδηρόδρομος ζει ακόμη; Ιδού η απορία!”.

Αμέσως μετά την παραπάνω ανάρτηση, την ίδια μέρα, ο κ. Τερζόγλου μετατέθηκε από τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του οργανισμού στη διεύθυνση συντήρησης γραμμής στο σταθμό Λαρίσης. Οπως αναφέρει ο ίδιος στο protothema.gr, “η διοίκηση αποφάσισε να ξεμπερδεύει μαζί μου επειδή ρώτησα εάν η εκδήλωση θα είναι μόνο φιέστα και δηθενιά  αφού οι εκδηλώσεις αυτές το μόνο νόημα που έχουν είναι να μιλάει ο κ. Σπίρτζης. Με μετέθεσαν αρχικά στο σταθμό Λαρίσης σε κατώτερη θέση. Υπήρξε παρέμβαση από την πανελλήνια ομοσπονδία σιδηροδρομικών, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα ανασταλεί η μετάθεση και ύστερα με κάλεσαν σε απολογία με το ερώτημα μέχρι και την απόλυση μου. Μετά από μερικές μέρες με μετέθεσαν σε άλλο όροφο του κεντρικού κτιρίου”. Οπως σημειώνει ο ίδιος, “το 2013 κάλεσα τον Αλέξη Τσίπρα να έρθει στο κεντρικό κτίριο του ΟΣΕ. 'Βάλτε πλάτη να μην ξεπουληθεί ο οργανισμός', είπε τότε ο πρωθυπουργός ενώπιον όλων των εργαζομένων και να που φτάσαμε τώρα. Μετά τη μετάθεσή μου οι συνάδελφοί μου λένε, 'τώρα θα έρθει η σειρά μας. Αν μετέθεσαν τον Τερζόγλου τι θα γίνει με εμάς αν μιλήσουμε;'. Θέλουν να δώσουν το μήνυμα ότι όποιος μας κάνει κριτική θα έχει την ίδια τύχη με μένα.
terzoglou_2

Στις 9 Απριλίου 2019 ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης καλεί σε απολογία τον κ. Τερζόγλου καταλογίζοντας του ειρωνικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, που στοιχειοθετούν “τα πειθαρχικά αδικήματα: α)της αντιπειθαρχικής συμπεριφοράς προς τον προϊστάμενο σοβαρής μορφής, β)της αντικανονικής συμπεριφοράς βαριάς μορφής έναντι ανωτέρων, γ)από πρόθεση παράβαση κανονισμών ή εντολών από την οποία προκλήθηκε ή που ήταν δυνατόν να προκληθεί μικρή ζημιά στην εταιρεία ή σε τρίτο, δ)αμέλεια στην εκτέλεση της εργασίας ή του καθήκοντος ή παράβαση κανονισμών ή εντολών, από την οποία προκλήθηκε ή ήταν δυνατόν να προκληθεί σοβαρή ζημιά στην εταιρεία ή σε τρίτο”.

Για το “ειρωνικό” ύφος της ανάρτησης ο συνδικαλιστής σιδηροδρομικός αναφέρει στο απαντητικό υπόμνημά του: “Είναι το ίδιο ύφος με το οποίο συμμετείχα στην πολιτική ζωή της χώρας, ως υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ το 2004 και το 2009. Είναι το ίδιο ύφος, το οποίο οδήγησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011 να με χαρακτηρίσει ως 'τρομοκράτη', στον αγώνα που έκανα για να φύγουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και να έρθει η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το ίδιο ύφος, με το οποίο αντιπάλεψα δημόσια και πολιτικά ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τα περισσότερα πέτρινα χρόνια μόνος μου, πολιτικές ή διαχειρίσεις που πλήγωναν το σιδηρόδρομο και τελικά τον οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση. Είναι το ίδιο ύφος με το οποίο υποδέχτηκα στο σιδηρόδρομο, 5 φορές τον σημερινό Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συμβάλλοντας με τις μικρές μου δυνάμεις στον άνοδο του στην εξουσία”.
spirtzis02

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στο σημείωμα του ΟΣΕ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του κ. Τερζόλου την περασμένη Δευτέρα σημειώνεται με έμφαση: “Στις 3.4.2019 αποφασίστηκε η μετακίνησή του στη Διεύθυνση Συντήρησης Γραμμής Υπηρεσίας Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος Τμήμα Αθηνών, με ημερομηνία υλοποίησης την 8.4.2019, όπως συνομολογεί. Προφανώς, εάν θέλαμε δήθεν να τον εκδικηθούμε για την ανάρτησή του σε blog την ίδια ημέρα, όπως αβάσιμα ισχυρίζεται, θα υλοποιούσαμε αμέσως τη σχετική απόφαση ή θα είχαμε λάβει απόφαση να τον μετακινήσουμε σε άλλο τόπο απομακρυσμένο”.

ΣΧΟΛΙΑ (36)

ΧΡΗΣΤΟΣ

Η χειρότερη μετάλλαξη του Έλληνα ειναι: Δήθεν προοδευτικός, κομματοσκυλο, Συνδικαλιστής, Λαμογιο και στο τέλος παραπονουμενος γιατί φταίνε οι φιλελεύθεροι.

Τυχερός είναι που ζεί

Συνήθως στις μαφίες όταν σπάς την ομερτά σου δίνουν μετάθεση....για τον άλλο κόσμο.

chris

Έτσι συμπεριφέρονται τα καθεστώτα στους συντρόφους τους όταν τους κάνουν κριτική. Σε άλλα αριστερά καθεστώτα όπως της Β. Κορέας θα είχαν δράσει πιο αποτελεσματικά αν αμφισβητούσε την ηγεσία. Πάλι καλά να λέει.

Τζίνα

Πόσα τζάκια ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ δημιουργήθηκαν με την πώληση του ΟΣΕ ? Ακούς εκεί 45 εκ € το τίμημα, τώρα διώκονται οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ απλά γιατι γνωρίζουν ποιος έβαλε το χέρι στο μέλι? Ακούς εκεί 45 εκ.......

Πολίτης

Δεν σε λυπάμαι καθόλου. Εκτός απο κομματόσκυλο, είσαι και συνδικαλιστής. Τα δύο πράγματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω, είσαι και χαμηλού IQ. Έχεις ακούσει που λένε "εκεί που τρώμε δεν χeζουμε";

vg

Αν αντιμετωπίζουν έτσι δικό τους, σκέψου τι περιμένει όποιον άλλον αντιδρά σε περίπτωση που "πάρουν και την εξουσία" όπως ευαγγελίζονται.

Ta-sos

Ψωμί, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη !!!!

Αλήτες

Αριστεροί

Παναγιώτης Τερζόγλου

Αποδεικνυεται για μια ακομη φορα οτι ο κοσμος ειναι απληροφορητος. Ο ΟΣΕ δεν ειχε δικα του ελλειμματα αλλα ελλειμματα που δημιουργησαν οι "δημιουργικες λογιστικες" των κυβερνησεων απο το Σημιτη μεχρι σημερα. Αν ενδιαφερεστε ευχαριστως να πουμε περισσοτερα. Σε οτι με αφορα, ειμαι πρωην συνδικαλιστης και πρωην Συριζαιος. Δεχομαι την κριτικη για τις επιλογες μου μεχρι τις 13/7/2015 αλλα επωνυμως και απο ανθρωπους που ξεκαθαριζουν και τις δικες τους θεσεις.

Δεξιός

Καλά σου κάνανε γιατί είσαι από αυτούς που φόρτιζαν την κοινωνία πριν το 2015 με μίσος και ουτοπικά ταξίματα. Κάτι τέτοιοι σαν και σένα έπεισαν τω 30% των ηλίθιων συμπατριωτών μας ότι μας ψεκάζουνε. "Κανένα λιμάνι, κανένα αεροδρόμιο, κανένα Ελληνικό στους ξένους, όχι στα διόδια των νταβατζήδων", και μετά... Συνειδητή Απάτη, αυταπάτη, ή ουτοπία;

@

Άι παίξε παρά πέρα ρε.

ΛΑΑ

Να απολυθουν τουλαχιστον οι μισοι δημοσιοι υπαλληλοι και να κλεισουν η να πωληθουν ολες οι ΔΕΚΟ ,ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ το δημοσιο με εξι υπουργεια και 100 βουλευτες.!! η μονη ΣΩΤΗΡΙΑ !!!!!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης