Καιρός τώρα: Ισχυρή καταιγίδα σαρώνει την Αττική - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Καιρός τώρα: Ισχυρή καταιγίδα σαρώνει την Αττική - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Άστατος ο  καιρός - Ρίχνει χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας, σε Μεταμόρφωση, Μενίδι, Αχαρνές και Άνω Λιόσια - Το έχει «στρώσει» σε Περιστέρι και Πετρούπολη - Η  ΕΜΥ συνιστά προσοχή στις μετακινήσεις 

kataigida_keros
Ισχυρές καταιγίδες σαρώνουν την Αττική.  Αυτή την ώρα, λίγα λεπτά μετά  τις 4 το μεσημέρι της Παρασκευής ρίχνει έντονο χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας, σε Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Μενίδι, και Άνω Λιόσια.

Την τελευταία ώρα οι δρόμοι έχουν ντυθεί στα λευκά από την ισχυρή χαλαζόπτωση  και στο Περιστέρι και την Πετρούπολη. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχουν προκληθεί προβλήματα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής από τις έντονες καταιγίδες, παρά μόνο δύο κλήσεις για απάντληση υδάτων στο Μενίδι.  

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με τις προβλέψεις από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η πρωτεύουσα θα επηρεαστεί από έντονα καιρικά φαινόμενα, κατά κύριο λόγο από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια τμήματα του νομού. Λόγω των κατά τόπους ισχυρών φαινομένων, η  ΕΜΥ συνιστά προσοχή στις μετακινήσεις και στις δραστηριότητες σε ανοικτούς χώρους.





xalazi_tora

chalazi


Κλείσιμο
xalazia


Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται το ολικό ύψος υετού που αναμένεται από τις 15:00 έως τις 18:00, από τις 18:00 έως τις 21:00 και από τις 21:00 έως τα 24:00 ώρα Ελλάδος.
xartis_attiki
xartis_athina_paraskeui

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, μέσα από ανάρτησή του στο facebook, δείχνει σε χάρτη ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. 



Αναλυτικά η  θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 7 έως 27, στην Ήπειρο και στην κεντρική Ελλάδα από 8 έως 26 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 23 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες δυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.
greece_weather

Στη  Θεσσαλονίκη  αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως στην αρχή του εικοσιτετραώρου και κατά τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Η εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε ένα λεπτό  από 16 ΜΑΙΟΥ 2019


xartis_paraskeuis


Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη κατανομή των βροχοπτώσεων τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 17/05.
rains_map_friday



Η πρόβλεψη για το Σάββατο


Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια. Πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο
νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Η πρόβλεψη για την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.


Έρχονται 30άρια - Δείτε καρέ - καρέ την πρόγνωση μέχρι τις κάλπες


Ο καιρός μια «ανάσα» πριν τις Ευρωεκλογές 2019 - Δημοτικές εκλογές 2019 βελτιώνεται σημαντικά, με την Παρασκευή να είναι η τελευταία ημέρα κακοκαιρίας.  

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά ο καιρός  φαίνεται να υιοθετεί καλοκαιρινούς ρυθμούς το Σαββατοκύριακο, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για πολυ υψηλές θερμοκρασίες,  με τον υδράργυρο να αγγίζει στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη τα μεσημέρια τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ορεινά, στις παράκτιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 







Όπως μαρτυρούν οι χάρτες πρόγνωσης της ΕΜΥ τα 30άρια συνεχίζουν και στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας, «σφραγίζοντας» την καλοκαιρία που αναμένεται στη χώρα.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της επόμενης εβδομάδας. Οδεύοντας προς τις εκλογές της 26ης Μαΐου ο καιρός θα διατηρηθεί καλός και η θερμοκρασία δείχνει να κυμαίνεται κοντά στους 30 βαθμούς. Η πιο ζεστή ημέρα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να είναι η Πέμπτη 23 Μαΐου, όπου η θερμοκρασία τοπικά δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και τους 33 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση μέχρι και την Τρίτη  21 Μαΐου 2019

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-05-2019
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα πιθανόν στα
ηπειρωτικά να είναι τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο νότιο Αιγαίο, με τοπικές βροχές τις
απογευματινές ώρες στη δυτική Κρήτη.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε
δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-05-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά και τα βόρεια με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά
της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-05-2019
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά
σκόνης.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και τις βραδινές
ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.
kiriakis_xartis


ΔΕΥΤΕΡΑ 20-05-2019
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

monday_xartis


ΤΡΙΤΗ 21-05-2019
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα ανατολικά και νότια.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε
δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης