Serial killer στην Κύπρο: Φτάνουν στο τέλος οι έρευνες - Επτά οι δολοφονίες, πέντε οι σοροί

Serial killer στην Κύπρο: Φτάνουν στο τέλος οι έρευνες - Επτά οι δολοφονίες, πέντε οι σοροί

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν άλλα θύματα - Δεν έχει βρει δικηγόρο ο 35χρονος ίλαρχος - Το ιστορικό της φρίκης

sirial_main01
Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται τις τελευταίες μέρες οι εντατικές έρευνες στη Κόκκινη Λίμνη και στη Λίμνη Μεμί στη Κύπρο, για εντοπισμό δύο σορών από τα επτά θύματα του serial killer Νίκου Μεταξά. Στη Κόκκινη Λίνη αναζητείται η σορός της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola και στη λίμνη Μενί η σορός της 6χρονης Sierra Graze Seucalliuca. Ο 35χρονος ίλαρχος έχει παραδεχθεί ότι έχει πετάξει τα πτώματα τους στις δύο λίμνες, αλλά αυτά δεν έχουν εντοπιστεί καθώς η χαμηλή ορατότητα και η λάσπη δυσκολεύουν την έρευνα. Το sonar και η ρομποτική κάμερα που χρησιμοποιήθηκαν έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες τους με αποτέλεσμα οι έρευνες να βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο. Αν τις επόμενες μέρες δεν εντοπιστούν είτε οι σοροί είτε στοιχεία που να δημιουργούν εύλογη προσδοκία για εντοπισμό τους, θα συζητηθεί το θέμα του τερματισμού των ερευνών και η στοιχειοθέτηση υποθέσεων φόνων χωρίς πτώματα.

Η ομολογία του serial killer μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα και λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου. Αυτή τη στιγμή οι ανακριτές δεν έχουν καθαρή εικόνα για τις προθέσεις του 35χρονου ίλαρχου, αφού δεν έχει βρει δικηγόρο, ώστε να δοθεί κατεύθυνση για τον χειρισμό των υποθέσεων.

Η σύνδεση του με τα θύματα είναι αδιαμφισβήτητη αλλά η μαρτυρία είναι κυρίως περιστατική και το αγγλοσαξωνικό δίκαιο που εφαρμόζεται στη Κύπρο, έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για την απόδειξη αδικημάτων. Όπως και αν έχουν τα πράγματα, η καταδίκη του σε ισόβια είναι βέβαιη. Το ερώτημα που παραμένει είναι ο αριθμός των ισοβίων που θα τους επιβληθεί, ώστε να υπολογιστεί και ο χρόνος στον οποίο θα δικαιούται να υποβάλλει αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση «επ’ αδεία». Το δικαίωμα υποβολής αιτήματος για πρόωρη αποφυλάκιση δεν δημιουργεί δέσμευση για ικανοποίηση του, καθώς στην Κύπρο η ποινή ισοβίων ισούται με το βιολογικό τέλος του κατάδικου.

Όπως έχει δηλώσει ο αρχηγός της αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα θύματα είναι περισσότερα των επτά που έχει ομολογήσει ο serial killer, ενώ από τις 30 γυναίκες με τις οποίες συνομιλούσε στο internet δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλες που να έχει δηλωθεί η εξαφάνιση τους. Αυτό σημαίνει πως την ερχόμενη εβδομάδα ίσως ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις και καταχωρηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο με απαγγελία κατηγοριών για επτά φόνους.

Το ιστορικό της φρίκης

Στις 14 Απριλίου, τουρίστες εντόπισαν στο παλιό μεταλλείο στο Μιτσερό ένα πτώμα, ειδοποιώντας τις αρχές. Μετά την ανάσυρση του πτώματος από το φρεάτιο και τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για την 38χρονη Marry Rose από τις Φιλιππίνες, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από τον Μάιο του 2018. Αρχικά, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του πρώην συζύγου του θύματος, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του. Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 18 Απριλίου η Αστυνομία προχωρεί στη σύλληψη, δύο αξιωματικών, ενός 30χρονου και ενός 35χρονου.

Κλείσιμο
Την επόμενη μέρα ο 30χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο 35χρονος παρέμεινε υπό κράτηση. Στις 20 Απριλίου εντοπίζεται στο Μιτσερό δεύτερο πτώμα, ενώ την επόμενη μέρα ο 35χρονος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς παραδέχεται στο δικαστήριο ότι πρόκειται για την 28χρονη Arian Palanas Lozano επίσης από τις Φιλιππίνες. Παράλληλα, παραδέχεται και τη δολοφονία της Mary Rose, αλλά και της εξάχρονης κόρης της Sierra, το πτώμα της οποίας πέταξε σε λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Στις 25 Απριλίου εντοπίζεται άλλο ένα πτώμα στο πεδίο βολής στην Ορούντα, μετά από υπόδειξη του 35χρονου. Πρόκειται για την 30χρονη Asmita Kahdka Anu από το Νεπάλ, την δολοφονία της οποίας επίσης παραδέχθηκε. Παράλληλα, την ίδια ημέρα ο Νίκος Μεταξάς αιφνιδιάζοντας τους πάντες, προχώρησε στην παραδοχή τριών ακόμη δολοφονιών. Της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες, της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της κόρης της 8χρονης Elena Natalia από τη Ρουμανία. Σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου, αφού τις σκότωσε, τις έβαλε μέσα σε βαλίτσες τις οποίες πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, οι οποίες εντοπίστηκαν τις επόμενες ημέρες

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η δράση του Νίκου Μεταξά ξεκίνησε από το 2016, ενώ τα τελευταία του θύματα ήταν το καλοκαίρι του 2018.

· Σεπτέμβριος 2016: Livia Florentina Bunea και Elena Natalia Bunea (Ρουμανία)

· Δεκέμβριος 2017: Maricar Valdez Arquiola (Φιλιππίνες)

· Μάιος 2018: Mary Rose και Sierra (Φιλιππίνες)

· Ιούλιος 2018: Arian Palanas (Φιλιππίνες)

· Καλοκαίρι 2018: Asmita Kahdka Anu (Νεπάλ)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης