Αστυνομικές ταυτότητες: Ξέχασαν να συμπεριλάβουν τα δακτυλικά αποτυπώματα στα νέα δελτία!

tautotita_main01

Γκάφα του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα - Με χθεσινή υπουργική απόφαση της Όλγας Γεροβασίλη τροποποιείται η απόφαση του 2018 - Όπως αναφέρεται, στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, αποθηκεύονται «και δύο δακτυλικά αποτυπώματα των δεικτών και των δύο χεριών του αιτούντος» - Τι απαντούν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Οι κυβερνητικές γκάφες δεν έχουν όριο, όπως  όριο δεν έχουν και οι κυβερνητικές προσθήκες... της τελευταίας στιγμής.

Στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τα  πολυδιαφημιζόμενα  νέα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων ξέχασαν οι συναρμόδιοι υπουργοί να προβλέψουν- παρά το γεγονός ότι το είχαν εξαγγείλει - ότι οι νέες  αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν δακτυλικό  αποτύπωμα και τώρα στο και  ένα έβγαλαν νέα υπουργική απόφαση η οποία προβλέπει  ότι οι νέες ταυτότητες θα έχουν, αφενός δύο δακτυλικά αποτυπώματα  (και όχι ένα) και αφετέρου  υπάρχει πρόβλεψη και  για τα άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα στα άνω άκρα.

Όμως, με την ευκαιρία αυτή,  οι συναρμόδιοι υπουργοί προσέθεσαν ότι οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν και άλλα «στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Ειδικότερα, η υπ΄ αριθμ. 8200/0-297647/10-04-2018 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών  Νίκου Τόσκα και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη για την  «έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών» (ΦΕΚ 1476, Β΄, 27 Απριλίου 2018), στην παράγραφο 4 του άρθρου 3 αναφέρει:

«Άρθρο 3  

4. Στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, αποθηκεύονται φωτογραφία του κατόχου σε ψηφιακή μορφή, τα στοιχεία της Μηχανικώς Αναγνώσιμης Ζώνης του δελτίου (MRZ), τα στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και επώνυμο πατέρα, επώνυμο μητέρας, ύψος του κατόχου (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας), ο Δήμος εγγραφής και ο αριθμός δημοτολογίου και ο τόπος έκδοσης του δελτίου».

Τώρα, ένα χρόνο μετά,  με νέα απόφαση (αριθμ. 8200/0-181621/2019) της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη (ΦΕΚ 1671, Β΄, 14 Μαϊου 2019), τροποποιείται η προηγούμενη κοινή υπουργική απόφαση 8200/0-297647/10-4-2018.

 Συγκεκριμένα, αντικαθίσταται η παράγραφος 4 του άρθρου 3 της προηγούμενης κοινής υπουργικής απόφασης του έτους 2018 ως εξής:

«4. Στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, αποθηκεύονται φωτογραφία του κατόχου σε ψηφιακή μορφή, τα στοιχεία της Μηχανικώς Αναγνώσιμης Ζώνης του δελτίου (MRZ) και δύο (2) δακτυλικά αποτυπώματα των δεικτών και των δύο χεριών του αιτούντος. Σε περίπτωση μόνιμης ή προσωρινής αδυναμίας λήψης δακτυλικού αποτυπώματος δείκτη, λαμβάνεται κατά σειρά αποτύπωμα του αντίχειρα, μέσου ή παράμεσου του ιδίου χεριού, ενώ στην περίπτωση μονόχειρα λαμβάνεται αποτύπωμα και δεύτερου δακτύλου από το υπάρχον χέρι, με την ίδια ως άνω σειρά. Η μόνιμη ή προσωρινή αδυναμία λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων, πέραν των περιπτώσεων εμφανούς ακρωτηριασμού, αποδεικνύεται με ιατρικό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει την υπογραφή ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας με την πάθηση που βεβαιώνεται. Επιπλέον, στο ως άνω ηλεκτρονικό μέσο αποθηκεύονται το επώνυμο πατέρα, επώνυμο μητέρας, το ύψος του κατόχου (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας), ο Δήμος εγγραφής, ο αριθμός δημοτολογίου και ο τόπος έκδοσης του δελτίου, ενώ θα δύναται να αποθηκευτούν τα στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εάν αποφασισθεί να συμπεριληφθούν στο εν λόγω μέσο».

Μετά το δημοσίευμα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα σε διαδικτυακά Μ.Μ.Ε. για τα δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία εντάσσονται στα χαρακτηριστικά ασφάλειας των νέων ταυτοτήτων, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

    στην αρχική Κοινή Υπουργική Απόφαση (8200/0-297647/2018, ΦΕΚ 1476, Β’, 27 Απριλίου 2018), δεν είχαν ενταχθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα στα χαρακτηριστικά ασφαλείας των νέων ταυτοτήτων, καθώς δεν είχε οριστεί σχετική υποχρέωση των Κρατών Μελών της Ε.Ε.
    μόλις τον περασμένο μήνα (Απρίλιος 2019) η υποχρέωση αυτή συμπεριλήφθηκε στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Κανονισμό
    στο πλαίσιο αυτό η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (8200/0-181621/2019, ΦΕΚ 1671, Β’, 14 Μαΐου 2019) με την οποία τροποποιήθηκε η αρχική, αποτελεί εναρμόνιση στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Με βάση τα παραπάνω οι αναφορές στα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

ΣΧΟΛΙΑ (63)

αυτο ειναι το προβλημα?

τα δακτυλικα αποτυμωματα? με τις νεες βιομετρικες ηλεκτρονικες ταυτοτητες με το τσιπακι θα ξεχασουμε οτι ειμαστε ανθρωποι. θα γινουμε ρομποτ της νεας ταξης, προιοντα του μεγαλου αδερφου της ε.ε, τους σορος, των σιωνιστων και του ισραηλ. θα αποδειχτουν αχρηστες για αρκετους λογους και μετα θα μας φορεσουν με το ζορι το τσιπακι πανω μας, μεσα στο δερμα μας σαν τα σκυλακια. ευρωλαγνοι μου ισραηλ συμμαχο δεν θελατε? να μαστε μεσα στην ε.ε δεν θελατε? θα το φαμε ολοι το αγγουρι τωρα, μαζι με τα ξερα θα καουν και τα χλωρα.

Γενική διάλυση λόγω ΣΥΡΙΖΑ

Δυστυχώς μας διέλυσε η παρέα των καταληψιών

Μπεεε

Ελα μωρε εδω ξεχασαν στο Υπ.Εξ να βαλουν Σλαβο Μακεδονες και Σλαβομακεδονικη Γλωσσα στην Συμφωνια των πρεσπων ... στα δακτυλικα θα κολλησουμε?

Circulo

Αμα δεν κάνουν γκάφες οι κλόουν του ΣΥΡΙΖΑ ποιός θα κάνει;

123

Την φάτσα του Τσακαλωτου βάλανε?

Αφού θυμήθηκαν την φωτογραφία ...

πάλι καλά , έτσι και αλλιώς δεν τους είχα για περισσότερα !!!

Κούκου;

Καμιά καλύτερη εξυπνάδα δεν σκέφτηκες να γράψεις;

Design της απελπισίας

Εκεί που γράφει αρχηγείο αστυνομίας νομίζει κανεις πως ειναι το πάσο εργαζομένου εκεί, σκέτο, άσπρο και βαρετό λες και ειναι ταυτότητα αθλητικού συλλόγου. Πολυ φτωχή παρουσίαση. Κανονικά θα πρεπει να γίνει διαγωνισμός και ο κόσμος να πει μέσω των ΜΜΕ ποιο σχέδιο του αρέσει πιο πολυ.

Πιστός@Χριστίνα

Ο μόνος ''Shitty'' είσαι εσύ η ίδια που προσβάλλεις όλους εμάς που διαφωνούμε για τις ταυτότητες για θρησκευτικούς λόγους και το κυριότερο λοιδορείς και ειρωνεύεσαι τους Αγιους Γέροντες της Ορθοδοξίας που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο Θεό για να φωτιστούν και να μας μεταδώσουν αλήθειες ζωής που θα μας βοηθήσουν στη πορεία του βίου μας. Για τη ανοργανωσιά έχεις μεν δίκιο αλλά αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι τους πραγματικούς πιστούς που ακολουθούν τις διδαχές της Εκκλησίας. Γι αυτό καλοπροαίρετα πάντα, ΦΤΟΥ ΣΟΥ.

Γιωργος

H προχειροτητα σας ειναι εκπληκτικη.Αμεσως σηκωνεται ενα θεμα χωρις λογο μονο για εντυπωσεις.Αν περιμενατε λιγο θα διαβαζατε ποιο κατω την ανακοινωση του υπουργειου η οποια λεει: Στο πλαίσιο αυτό η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (8200/0-181621/2019, ΦΕΚ 1671, Β', 14 Μαΐου 2019) με την οποία τροποποιήθηκε η αρχική, αποτελεί εναρμόνιση στον ευρωπαϊκό κανονισμό», Δεν ηταν απαιτηση τα δακτυλικα αποτυπωματα λοιπον μολις τον Απριλιο αλλαξε και ζητηθηκε απο ολες τις Ευρωπαικες χωρες να το εφαρμοσουν.

Σχολιαστής 1ου Θέματος

Είσαι τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία προχειρότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας καταστρέφει. Μόνο η κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη μπορεί να μας σώσει. Αμέσως εκλογές και κυβέρνηση Μητσοτάκη για να ξαναδούμε λεφτά στις τσέπες μας.

@Θεριστής

Μα καλά τι προχειροδουλειά είναι αυτή;

Θεριστής

Μπάτσος θα την έφτιαξε στο Word. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης