Μολότοφ σε ΜΑΤ και τα ξημερώματα μετά τη «βροχή» στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Νέα συγκέντρωση για την «άδεια Κουφοντίνα»

Μολότοφ σε ΜΑΤ και τα ξημερώματα μετά τη «βροχή» στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Νέα συγκέντρωση για την «άδεια Κουφοντίνα»

Η ΕΛΑΣ φοβάται νέα επεισόδια στο «ραντεβού» που έχουν δώσει αντιεξουσιαστές για τις 8 το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο

4803652
Σε καθημερινό φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί η «εμπόλεμη» κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι επιθέσεις κουκουλοφόρων εναντίον επιχειρήσεων και αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας έχουν υπερβεί την έννοια του «περιστασιακού». Μετά την άρνηση παροχής αδείας στο ηγετικό στέλεχος της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, η Αθήνα και περιστασιακά και άλλες πόλεις, βρίσκονται στο έλεος αντιεξουαστικών ομάδων, οι οποίες κλιμακώνουν τις ενέργειές τους με αίτημα την έγκριση της άδειας που ζητά ο αρχιεκτελεστής της «17 Νοέμβρη».

Μετά τη βροχή από μολότοφο στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής την βράδυ της Τρίτης, κουκουλοφόροι πέταξαν μόλοτόφ στις 5:50 το πρωί της Τετάρτης στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Εντωμεταξύ για σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο, στις 8 το απόγευμα με τις αρχές να φοβούνται νέα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στη λήψη προληπτικών μέτρων στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Επεισόδια στη Χ. Τρικούπη μετά την πορεία για τον Κουφοντίνα


Σε ανακοίνωση-κάλεσμα που ανέβασε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τονίζεται πως την Τετάρτη, εντός του Πολυτεχνείου, θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος και να εγκριθεί η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κλείσιμο
Την Τρίτη, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, λίγα λεπτά μετά την πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ομάδες ατόμων πέταξαν πάνω από 40 βόμβες μολότοφ στα γραφεία του κόμματος, όπως τόνισε σε δήλωσή του και ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης: «Πάνω από 40 μολότοφ έπεσαν στη Χαρίλαου Τρικούπη. Ευτυχώς όλοι ειναι καλά. Για ακόμη μια φορά τα Εξάρχεια στο έλεος των κουκουλοφόρων. Για ακόμη μια φορά το υπουργείο ανίκανο να προστατεύσει τον πολίτη. Δεν πάει άλλο με την ανοχή της κυβέρνησης στη βία».

Πριν την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου βρίσκεται μόνιμα μία κλούβα των ΜΑΤ, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία με σύνθημα «νίκη στον απεργό πείνας , από 2/5, Δημήτρη Κουφοντίνα» και αίτημα την έγκριση της άδειας στον «Λουκά» της 17Ν.

4803653
4803655
4803657
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης