Νέος αρχηγός Κυπριακής Αστυνομίας: Θα αποδοθούν ευθύνες για την ελλιπή έρευνα στην υπόθεση του serial killer

Νέος αρχηγός Κυπριακής Αστυνομίας: Θα αποδοθούν ευθύνες για την ελλιπή έρευνα στην υπόθεση του serial killer

Στο Προεδρικό μέγαρο πραγματοποιήθηκε το πρωί η επίσημη τελετή διαβεβαίωσης της νέου Αρχηγού, Κύπρου Μιχαηλίδη, ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη

arxigos
Αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας διορίστηκε σήμερα ο μέχρι χθες Υπαρχηγός Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος διαδέχεται τον παυθέντα Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Στο Προεδρικό μέγαρο πραγματοποιήθηκε το πρωί η επίσημη τελετή διαβεβαίωσης της νέου Αρχηγού, ενώπιον του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος Αρχηγός Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι προτεραιότητα του Σώματος είναι η πρόληψη του οργανωμένου εγκλήματος, προσθέτοντας ότι η απαίτηση για απόδοση ευθυνών για την υπόθεση της ελλιπούς έρευνας των εξαφανίσεων γυναικών που δολοφονήθηκαν από τον ίλαρχο serial killer, ανήκει στην Αστυνομία. Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι εκεί που υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν, ενώ ζήτησε συγγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων του 35χρονου.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Αστυνομία είναι δίπλα στους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, ρατσιστικά και φυλετικά σύνδρομα, με αμεροληψία και επαγγελματισμό.

Από την πλευρά του ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εξαιτίας της αμέλειας μεμονωμένων μελών της Αστυνομίας αναγκάστηκα να παύσω τον Αρχηγό για να σωθεί το κύρος της Αστυνομίας».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διόρισε επίσης στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας τον Στέλιο Παπαθεοδώρου έως τώρα Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, ο οποίος είναι πτυχιούχος Νομικής, με μεταπτυχιακό τίτλο στη δημόσια διοίκηση, ενώ είναι απόφοιτος και της ακαδημίας του FBI.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης