Ο δήμαρχος Βούλας ζητά από το ΣτΕ ακύρωση της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας

neos_glyfadas

Ο δήμαρχος Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό  που θα κρίνει τη νομιμότητα της απόφασης της Ιεράς Συνόδου– Υποστηρίζει ότι η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Αντωνίου Αβραμιώτη, ήταν άκυρη 

 

Τα «κάστανα από τη φωτιά» καλείται να βγάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς τη συνταγματικότητα και νομιμότητα ανάδειξης του Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου Αβραμιώτη (κατά κόσμον Διονυσίου Αβραμιώτη).

Και αυτό γιατί ο Δήμαρχος Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης (ΒΒΒ) Γρηγόριος Κωνσταντέλλος υπό την ιδιότητα όμως του δημότη και του ενορίτη του ναού του Αγίου Ιωάννη Βούλας, προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζητεί την ακύρωση της εκλογής του Αντωνίου Αβραμιώτη και του σχετικού από 2.4.2019 Προεδρικού Διατάγματος που επικύρωσε την ανάδειξή του σε Μητροπολίτη.

Με κλήρωση η εκλογή του νέου Μητροπολίτη

Μετά την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδος Παύλου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προέβη στην πλήρωση δι΄ εκλογής της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.

Διεξήχθησαν δύο ψηφοφορίες. Κατά την πρώτη ψηφοφορία έλαβαν ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος 52 ψήφους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος Αβραμιώτης 50 ψήφους και ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσάκης 21 ψήφους, ενώ μια ψήφος ήταν λευκή.

Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία η απόσταση μεταξύ των δύο υποψηφίων ήταν μόνο μια ψήφος, αφού ο Αλέξιος Ψωίνος έλαβε 38 ψήφους και ο Αντώνιος Αβραμιώτης 37 ψήφους, ενώ μια ψήφος ήταν λευκή και μια άκυρη.

Κατόπιν της διαφοράς αυτής έγινε επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων και το αποτέλεσμα ήταν απόλυτη ισοψηφία (38-38) και λόγω αρχαιότητας, εκλεγείς αναδείχθηκε ο Αντώνιος Αβραμιώτης (20 Μαρτίου 2019).

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας έχει διατελέσει διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας της εκκλησιαστικής περιουσίας και είναι ο εμπνευστής της μετατροπής του κτιρίου στο Σύνταγμα -το οποίο ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος- που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως, Βουλής, Απόλλωνος και Πεντέλης (στεγαζόταν επί σειρά ετών το υπουργείο Παιδείας) σε ξενοδοχείο, κάτι που έχει επιφέρει μεγάλα έσοδα.

Ακόμη, είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει σχέδια και προτάσεις για την αναβάθμιση και εκμετάλλευση της Εκκλησιαστικής περιουσίας στο Δήμο ΒΒΒ, η οποία ανέρχεται περίπου στα 4.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα 500 στρ. είναι άμεσα εκμεταλλεύσιμα.

Τώρα, ο κ. Κωνσταντέλλος μόλις πληροφορήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου στην οποία χαρακτήριζε μη νόμιμη την εκλογή του Αντώνιου Αβραμιώτη, καθώς είχε κώλυμα εκλογιμότητας, το οποίο ανάγεται στο ότι κατέχει τη θέση Τιτουλάριου Επισκόπου και όχι του βοηθού Επισκόπου. Ο Τιτουλάριος Επίσκοπος, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος Μητροπολίτης, πολύ περισσότερο να εκλεγεί Μητροπολίτης. Επιπρόσθετα, επισήμανε, ότι «δεν υπάρχει κανόνας, ο οποίος να θεμελιώνει την πρόκρισή του λόγω ισοψηφίας».

Κλείνοντας την επιστολή ο Δήμαρχος ΒΒΒ ζητούσε από τον υπουργό Παιδείας την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας και τη μη έκδοση Προεδρικού Διατάγματος διορισμού του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας.

Απάντηση από τον κ. Γαβρόγλου δεν έλαβε ποτέ ο κ. Κωνσταντέλλος, ενώ παράλληλα ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο αντίγραφο των πρακτικών της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας, αλλά η απάντηση ήταν ότι είναι απόρρητα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν μπορεί να χορηγηθούν.

Πάντως, πριν συγκληθεί Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτου και ΒΒΒ κ. Κωνσταντέλλος ζήτησαν από την Ιερά Σύνοδο να «εισακουσθεί η πάγκοινη επιθυμία των δημοτών τους» και να εκλεγεί νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο νυν πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αλέξιος Ψωίνος. Πάντως, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις μέρους των κατοίκων της περιοχής στο άκουσμα του αποτελέσματος των ιερατικών εκλογών.

Τι υποστηρίζει στην προσφυγή του

Κατόπιν αυτών, ο Δήμαρχος ΒΒΒ με δικηγόρο τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράλαμπο Χρυσανθάκη, κατέφυγε στο ΣτΕ.

Επισημαίνει ότι παραβιάστηκε ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς το σκέλος εκείνο που αναφέρεται στην πλήρωση χηρεύοντος Μητροπολιτικού θρόνου.

Υποστηρίζει ότι η εκλογή διενεργείται από τον κατάλογο των Αρχιμανδριτών και στον κατάλογο αυτό δεν μπορεί να εγγραφούν Μητροπολίτες και οι υπόλοιποι Αρχιερείς, όπως είναι οι Τιτουλάριοι Επίσκοποι.

Από το 1977 το αξίωμα του Τιτουλάριου Επισκόπου έχει καταργηθεί, αλλά παρ΄ όλα αυτά η Εκκλησία της Ελλάδος εξακολουθεί να τους τιμά με το αξίωμα αυτό, για «τις παρασχεθείσες υπηρεσίες τους προς αυτήν», σημειώνεται στην προσφυγή.

Πέρα όμως από την κατάργηση του αξιώματος του Τιτουλάριου Επισκόπου, ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας κατέχει το αξίωμα αυτό από το Μάρτιο του 2012 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, δηλαδή ήταν ήδη Αρχιερέας και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να συμμετάσχει στη διαδικασία εκλογής.

Η άρνηση χορήγησης αντιγράφων των πρακτικών της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας, αντιστρατεύεται μια πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, που κατοχυρώνουν το δικαίωμα πρόσβασης στα δημόσια έγγραφα, καταλήγει η αίτηση ακύρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

True Story

Δεν έχω ιδέα από τον Δήμαρχο και γι' αυτά που γράφονται. Οι λόγοι που προβάλλονται όμως με την αίτηση ακυρώσεως ακούγονται βάσιμοι, επίσης η ισοψηφία μυστήριο πράγμα σε αυτήν την περίπτωση. Ιδίως αφού ο αντίπαλος του Αβραμιώτη είχε πάρει διαφορά στην πρώτη ψηφοφορία! Το να είναι ένας ιερέας καλός στα οικονομικά ... (για ποιον;;; ) δεν τον καθιστά και καλό ιεράρχη. Δεν μπορεί να είναι αυτό το κριτήριο!! Και δεν έδωσαν τα πρακτικά ... Γιατί;; Ενδιαφέρον θα είχε να δημοσιευθούν να ξέρει ο κόσμος τι έγινε!

ΣΥΓΓΕΝΗΣ

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ? Ο ΛΕΛΟΣ(ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ)ΠΑΙΖΕΙ ΤΡΕΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΟΨΩΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΗΤΑΝ ¨ΕΙΝΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΑΙΤ anatropionline.com ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ.Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΛΕΛΟΥ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ.ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΤΙΝΙΕΡΙΔΕΣ.ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ.ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΑΔΑΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-ΒΟΥΛΑ.ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ Δ.Σ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Εγωισμός = Διχόνοια

Ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας είναι σίγουρα πολύ έμπειρος περί τα οικονομικά αλλά και ο ανταγωνιστής του είναι αρκετά δημοφιλής και έμπειρος από την περιοχή. Άρα θα μπορούσαν πολύ ωραία να μοιραστούν το έργο με τον ένα να αναλαμβάνει το εκκλησιαστικό κομμάτι και τον άλλο να αναλαμβάνει το αναπτυξιακό που είναι το σημαντικότερο. Έτσι θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι και οι δημότες κερδισμένοι. Κερδισμένος θα έβγαινε και ο Δήμαρχος, έχοντας έναν εύστροφο Μητροπολίτη να δημιουργεί αξία, ανάπτυξη και απασχόληση στο Δήμο του. Και αντί να πιάσουν να τα βρούνε όπως ζήτησε το ποίμνιο (αυτό δεν είναι το νόημα της ισοψηφίας;) αυτοί πιάνουν και τσακώνονται, προεξάρχοντος του Δημάρχου, που αντί να είναι παράγων σταθερότητας, γίνεται παράγων αστάθειας και άρα δεν κάνει για Δήμαρχος. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά

Βούλα

Πόσο ωραία τα είπες φίλε μου!!! Αυτό είναι το πιό σωστό απ όλα!!!! Αλλά κάποιοι τύποι σάν τον Κωνσταντέλλο, δεν ενδιαφέρονται μάλλον για τους πολίτες, για τους δημότες, παρά μόνον Ίσως για την τσέπη τους και για την τακτοποίηση κάποιων δικών τους!!! Αυτό δεν πρέπει να περάσει στους τρεις δήμους!!! Θέλουμε έναν δήμαρχο να ενώνει τους πολίτες και όχι να τους διχάζει και επίσης να κάνει έργα, γιατί στην περιοχή έχει βρωμίσει ο τόπος με τον συγκεκριμένο Δήμαρχο!!! Η περιοχή αυτή των τριών Β, είναι από τις ωραιότερες περιοχές του Κόσμου, όχι της Ελλάδος μόνο!!!! Κι αυτή η ομορφιά, εκτός από δουλειά της φύσης, η οποία απλόχερα σκόρπισε στην ευλογημένη αυτή περιοχή όλα τα καλούδια της, είναι και έργο των ίδιων των πολιτών, οι οποίοι συναγωνίζονται μεταξύ τους, ποιός θα έχει το πιο όμορφο σπίτι, τον πιό ωραίο κήπο, το πιό καθαρό πεζοδρόμιο!!! Φαντάσου, να ενισχύει αυτό το πράγμα κι ένας καλός δήμαρχος!!! Έχουμε κι άλλες επιλογές. Προσωπικά, θα πρότεινα τον Δημήτρη Δαβάκη, εξαιρετικό παιδί, νέο, με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και εύχομαι να είναι αυτός ο νέος δήμαρχος! Το εύχομαι με την ψυχή μου ειλικρινά!! Εν τέλει όμως, όποιος και να βγει, με τον πλούτο αυτής της περιοχής, εάν γίνουν σωστά έργα, αξιοποιηθεί σωστά η περιουσία ( Δεν ξέρω αν είναι εκκλησιαστική ή κρατική) θα βοηθήσει πολύ τους πολίτες και στον οικονομικό τομέα! Πάντα η ανάπτυξη είναι προς όφελος των πολιτών κι αυτή πρέπει να είναι η επιδίωξη όλων! Απλά, αυτή η ανάπτυξη, να γίνεται με διαφανείς τρόπους.....

Γιώργος

Προφανώς ο Δήμαρχος εποφθαλμιά την περιουσία της Μητροπόλεως και ο νέος Μητροπολίτης ξέρει καλά από οικονομικά και δεν θα είναι τόσο βολικός όσο ο τοπικός αρχιμανδρίτης. Προφανώς ο νέος Μητροπολίτης ξέρει καλύτερα οικονομικά από τον Δήμαρχο και αυτό δημιουργεί προβλήματα

!!!!!!!!!!

Ντροπή στον Κωνσταντέλλο γι αυτά που κάνει, ντροπή, ντροπή!! Παρέσυρε και τους άλλους δύο δημάρχους, να υπογράψουν την επιστολή, για την μή εκλογή του νέου Μητροπολίτη!!! Ο δήμαρχος Γλυφάδος, ζήτησε συγνώμη από τον νέο Μητροπολίτη και παρέστη στη στέψη του!! Ντροπή σου Κωνσταντέλο, να χώνεσαι στα χωράφια της εκκλησίας, δικιά της είναι η περιουσία και ότι θέλει την κάνει, το κατάλαβες τώρα; Κι αν είσαι εσύ δημότης, είμαστε και εμείς δημότες και δεν μας ρώτησες κάν, όταν έκανες αυτή την επιστολή! Κανέναν δεν ρώτησες, μόνο τον εαυτό σου και τα συμφέροντά σου προφανώς!!! Κοίταξε να ξεβρωμίσεις τους τρεις δήμους, που έχουν βρωμίσει κι άστα τα υπόλοιπα για άλλους!! Άχρηστος είσαι ούτως ή άλλως, κρίμα... Ευτυχώς, έχουμε κι άλλες επιλογές στις προσεχείς εκλογές!!!! Από την ώρα που εξελέγη ο νέος Μητροπολίτης, κάθε Κυριακή, κάθε γιορτή, παρίσταται σε όλες της εκκλησίες της Μητρόπολης και είναι Εξαιρετικός, εξαιρετικότατος !!!!!!! Έχουμε κι εμείς οι δημότες λόγο κύριε δήμαρχε, όχι μόνον εσείς!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tram-paidia3

Κάθονται όρθιοι σε ένα μικρό «περβάζι» στον τελευταίο συρμό, όπου δεν μπορεί να τους δει ο μηχανοδηγός - Συμβαίνει εδώ και έναν μήνα λένε από τη ΣΤΑΣΥ και υποστηρίζουν ότι είναι θέμα της αστυνομίας η αντιμετώπισή του

9
athinon_lamias_arxeio

Μεγάλη ταλαιπωρία νωρίς το πρωί για τους οδηγούς της Αθήνας - Βελτιώθηκε η κατάσταση  μετά τις 10 το πρωί στην Αθηνών - Κορίνθου, καλύτερη η εικόνα στην Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα ανόδου, μετά τις 12 το μεσημέρι