Πρωτομαγιά: Δύο συγκεντρώσεις και πορεία στη Λάρισα

Πρωτομαγιά: Δύο συγκεντρώσεις και πορεία στη Λάρισα

Μαζική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας – Δεύτερη συγκέντρωση στην πλατεία Νομαρχίας από εκπροσώπους φορέων 

onlarissa_prwtomagia
Δύο συγκεντρώσεις έγιναν σήμερα το πρωί στη Λάρισα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ενώ ακολούθησε και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, που δημοσιεύει και φωτογραφίες, στην κεντρική πλατεία της πόλης υπήρξε μαζική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, παρουσία εκπροσώπων διαφόρων σωματείων, φορέων εργαζομένων και συνταξιούχων. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου όπου έγινε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Παράλληλη συγκέντρωση, με μικρή συμμετοχή, διοργανώθηκε στην Πλατεία Νομαρχίας, μετά από κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, ενώ εκεί βρισκόταν και ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάσος Τσιαπλές, μεταξύ άλλων τόνισε: «Κανείς να μην παραπλανηθεί ξανά, από τα όσα απατηλά λένε η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, τα στελέχη τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους, ότι με την καπιταλιστική ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, θα αλλάξει η ζωή του λαού προς το καλύτερο, ούτε να δεχθεί να ζει με τα ψίχουλα που μοιράζουν προεκλογικά, αυτοί που κλέβουν τα "καρβέλια" από τον λαό, για να στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο. Καμία ανοχή σ' αυτές τις πολιτικές, καμία αυταπάτη και μείωση των απαιτήσεων, ούτε απογοήτευση. Κανείς εργαζόμενος να μην επιβραβεύσει αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και τους φορείς τους και στις κάλπες των ευρωεκλογών, των περιφερειακών, δημοτικών εκλογών και των βουλευτικών εκλογών, αλλά να δώσει ώθηση και με την ψήφο του στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Μόνον ο οργανωμένος ταξικός αγώνας για ριζικές αλλαγές υπέρ των εργαζομένων, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης