Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Μπάχαλο» από την απόφαση Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Μπάχαλο» από την απόφαση Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ καταγγέλλει ντόμινο προβλημάτων και δυσλειτουργιών, καθώς έχουν «παγώσει» άδειες ασκήσεως επαγγέλματος αλλά και η αναγνώριση των τίτλων ειδικότητας για εκατοντάδες νέους γιατρούς

giatros-1
Σοβαρές δυσλειτουργίες καταγράφονται στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), καταγγέλλει το προεδρείο του, λόγω της απόφασης του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του περασμένου Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει από το ΔΣ του ΠΙΣ, που συγκροτήθηκε σε σώμα στις 16 Μαρτίου, να διαβιβαστούν στην Αριστοτέλους μια σειρά από έγγραφα σχετικά με την εκλογική διαδικασία, προκειμένου να επικυρώσει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών.

Ωστόσο, με απόφαση του την περασμένη εβδομάδα ο Ανδρέας Ξανθός δεν επικύρωσε τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ του ΠΙΣ αμφισβητώντας τη νομιμότητα των διαδικασιών της συγκρότησής του σε σώμα. Γεγονός που προκάλεσε την οργή του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, που σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «πραξικόπημα από τον υπουργό Υγείας».

Πλέον, το ΔΣ του ΠΙΣ καταγγέλλει ντόμινο προβλημάτων και δυσλειτουργιών στον Σύλλογο, καθώς έχουν «παγώσει» άδειες ασκήσεως επαγγέλματος αλλά και η αναγνώριση των τίτλων ειδικότητας για εκατοντάδες νέους γιατρούς.

Ειδικότερα, και με βάση τις επίσημες καταγραφές που επικαλείται ο ΠΙΣ, 377 νέοι γιατροί έχουν δώσει εξετάσεις και είναι σε αναμονή για την αναγνώριση του τίτλου τους από τα αρμόδια όργανα του ΠΙΣ.

Επίσης, άλλοι 13 γιατροί οι οποίοι θέλουν να αναχωρήσουν για εργασία στο εξωτερικό είναι σε αναμονή, καθώς ο ΠΙΣ δεν μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικά ορθής άσκησης ιατρικού επαγγέλματος (certificate of good standing), μετά την απόφαση του υπουργού για τις τελευταίες εκλογές.

Κλείσιμο
Ακόμη 8 νέοι γιατροί δεν μπορούν να ξεκινήσουν την εργασία τους, λόγω της μη έκδοσης των αδειών ασκήσεως επαγγέλματός τους, εξαιτίας των προσκομμάτων που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία του Συλλόγου.

Όμως δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες γιατροί που πλήττονται από την αυθαίρετη, όπως τη χαρακτηρίζει ο ΠΙΣ, απόφαση του Ανδρέα Ξανθού. Οι ενέργειες του υπουργού Υγείας έχουν καταδικάσει 20 οικογένειες σε απλήρωτη εργασία, αφού η μη επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών δεν επιτρέπει την εκταμίευση των μισθών τους.

«Καλούμε τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην άρση της παράνομης και αυθαίρετης απόφασής του, προκειμένου να συνεχίσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απρόσκοπτα να προσφέρει υπηρεσίες στα μέλη του. Τονίζουμε στον υπουργό Υγείας ότι ο δικαστικός δρόμος που έχει επιλέξει είναι χρονοβόρος και μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στον ιατρικό κλάδο και τους εργαζόμενους του ΠΙΣ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ.

Παρέμβαση από τον ΙΣΑ

Την ανησυχία του για τη μη επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών των παρατάξεων στον ΠΙΣ από το Υπουργείο Υγείας εξέφρασε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). «Έχουμε την ελπίδα να μην είναι κομματικοί ή παραταξιακοί, αλλά αμιγώς νομικοί, οι λόγοι εκείνοι που οδήγησαν τον Υπουργό στη απόφαση για τη μη επικύρωση της βούλησης του εκλογικού σώματος» αναφέρει ο ΙΣΑ στην ανακοίνωσή του.

Καλεί επίσης ο ΙΣΑ τους εκπροσώπους του ιατρικού σώματος να βρίσκονται «σε εγρήγορση και άπαντες να προτάξουν το καλό των γιατρών και όχι προσωπικές φιλοδοξίες, να δείξουν ομοψυχία και συσπείρωση απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οι ασθενείς».

«Οι Ιατρικοί Σύλλογοι πρέπει να παραμείνουν ισχυροί προς όφελος των ιατρών, των ασθενών και της Δημόσιας Υγείας» καταλήγει ο ΙΣΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης