Αγωνία για την 8χρονη Αλεξία: Η βαλλιστική έδειξε ότι η σφαίρα προέρχεται από πιστόλι

Αγωνία για την 8χρονη Αλεξία: Η βαλλιστική έδειξε ότι η σφαίρα προέρχεται από πιστόλι

Η βαλλιστική έρευνα επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών, ότι η σφαίρα που έπληξε τη μικρή Αλεξία προήλθε από πιστόλι – Η αστυνομία αναμένεται ότι θα εξετάσει όλους όσοι κατέχουν όπλα σε δύο χωριά για να βρουν τον δράστη

paidwn_8
Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του προσώπου που το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα πυροβόλησε με το περίστροφό του και μια σφαίρα πέτυχε την 8χρονη Αλεξία στο χωριό Θεσπιές Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η σφαίρα διαμετρήματος 0,38 χιλιοστών η οποία βλήθηκε από περίστροφο 357 ή 38 special χτύπησε στη δεξιά κροταφική χώρα την 8χρονη Αλεξία στην αυλή του σπιτιού της κι ενώ εκείνη έπαιζε.

Το βλήμα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι της μικρής στάλθηκε για βαλλιστική έρευνα και το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών, πως το όπλο δεν ήταν καραμπίνα αλλά περίστροφο.

Η ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων συνεχίζει το έργο της στην περιοχή προκειμένου να αποτυπώσει την τροχιά του βλήματος ώστε οι αστυνομικοί να φτάσουν στον υπεύθυνο.

Έρευνες σε όσους κατέχουν όπλα θα κάνει η αστυνομία

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πώς παρά το ότι η περιπέτεια της 8χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο κανείς από όσους οπλοφορούν στην περιοχή στην οποία συνέβη το τραγικό ατύχημα δεν έχει παρουσιαστεί στις αρχές για να ελεγχθεί το όπλο του.

Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αναμένεται να εξετάσουν όλους όσοι κατέχουν όπλα, έτσι ώστε από τη βαλλιστική εξέταση να βρεθεί ο δράστης με τις έρευνες να έχουν επικεντρωθεί κυρίως σε δύο χωριά από τα οποία ακούγονταν συνεχώς πυροβολισμοί το μεσημέρι της Κυριακής.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού οι γονείς της μικρής Αλεξίας αγωνιούν για την τύχη του παιδιού τους. Το παιδί τους βρέθηκε μια ανάσα από το θάνατο και ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες χωρίς η 8χρονη να παρουσιάζει επιπλοκές, η αισιοδοξία μεγαλώνει.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, κατά τη διάρκεια του γλεντιού, όταν το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του. Ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος, τρομάζοντας τους γονείς της, οι οποίοι, όταν έτρεξαν κοντά της, διαπίστωσαν πως έχανε αρκετό αίμα από το κεφάλι.

Σύμφωνα με συγγενή της οικογένειας, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr, καθ' όλη τη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού ακούγονταν πυροβολισμοί από διπλανό χωριό, με το οποίο τους χωρίζει μια μικρή ρεματιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η 8χρονη έπεσε στο έδαφος και είδαν τα αίματα, κατάλαβαν ότι χτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης