Θεσσαλονίκη: Περιπολικό «καρφώθηκε» σε περίπτερο κατά τη διάρκεια καταδίωξης - Δείτε βίντεο

Θεσσαλονίκη: Περιπολικό «καρφώθηκε» σε περίπτερο κατά τη διάρκεια καταδίωξης - Δείτε βίντεο

Αντιμέτωπος με τη γραφειοκρατία ο περιπτερούχος

peripoliko-1
Tη στιγμή που ένα αυτοκίνητο της ομάδας ΟΠΚΕ, προσκρούει πάνω σε περίπτερο, στη διάρκεια καταδίωξης, κατέγραψε video κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν περιπολικά της αστυνομίας και της ομάδας ΟΠΚΕ, καταδίωξαν έναν ληστή που έτρεχε για να διαφύγει τη σύλληψη.

Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο, το αυτοκίνητο της ΟΠΚΕ, επιχείρησε να «κόψει» τον δρόμο στο ληστή. Όμως λόγω της μεγάλης του ταχύτητας κατέληξε τελικά στην πίσω πλευρά ενός περιπτέρου, στην οδό Εγνατία στη Θεσσαλονίκη. Ο ληστής έπεσε κάτω, σηκώθηκε όμως αμέσως και άρχισε να τρέχει, για να συλληφθεί ελάχιστα μέτρα πιο κάτω.


GrTimes.gr - Περιπολικό πέφτει σε περίπτερο στη διάρκεια καταδίωξης


Αντιμέτωπος με τη γραφειοκρατία ο περιπτερούχος

Ετυχώς, την ώρα που συνέβη το περιστατικό, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, το περίπτερο ήταν κλειστό. Ωστόσο από την πρόσκρουση καταστράφηκε ολοσχερώς ένα ψυγείο, γεμάτο με αναψυκτικά, ποτά και χυμούς.

Κλείσιμο
Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, Σάββας Παρασκευάς, πήγε τα ξημερώματα για να εργαστεί όταν έκπληκτος διαπίστωσε τι είχε συμβεί. Ένα χαρτί που του άφησαν οι αστυνομικοί, εξηγούσαν πως ένα αυτοκίνητο έπεσε στο περίπτερο του.

Η ταλαιπωρία του άρχισε αμέσως μετά. Όπως ανέφερε στο Grtimes, το βράδυ της Τετάρτης ξενύχτησε στο περίπτερο, καθώς δεν μπορούσε να αφήσει το ψυγείο ανοιχτό, ενώ δεν μπορούσε να μαζέψει τα πράγματα, γιατί έπρεπε να περιμένει πραγματογνώμονα. Αρχικά πήγε στην τροχαία, για να μάθει ότι εμπλέκεται αστυνομικό όχημα. Στη συνέχεια στο Α.Τ Λευκού Πύργου, όπου του είπαν πως πρέπει να περιμένει «το χαρτί του ατυχήματος», έπειτα ξανά στην τροχαία, από την οποία του είπαν ότι έπρεπε να απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για να αποζημιωθεί για τη ζημία που υπέστη και την οποία υπολόγισε, με μια πρώτη εκτίμηση σε περισσότερα από 1000 ευρώ.

Grtimes.gr - Ατύχημα με περιπολικό σε περίπτερο


Ωστόσο από την Αποκεντρωμένη του είπαν ότι είναι αναρμόδιοι και πως έπρεπε να απευθυνθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Δυστυχώς για τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου, η καλή θέληση της αστυνομίας να εξυπηρετήσει σύντομα, προσέκρουε στη γραφειοκρατία, καθώς έπρεπε πρώτα να γίνει Ε.Δ.Ε για να εξακριβωθεί τι είχε συμβεί και έπειτα η αστυνομία να ορίσει δικό της πραγματογνώμονα, για να κάνει εκτίμηση της ζημιάς. Ο περιπτερούχος προσφέρθηκε να βάλει ιδιώτη πραγματογνώμονα για την επιτάχυνση της διαδικασίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έτσι δεν κατέστη εφικτό.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, «οι αστυνομικοί έχουν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν, αλλά το σύστημα είναι πάρα πολύ αργό και δυσκίνητο».

Τελικά, η διοίκηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη που ενημερώθηκε για το περιστατικό, δεσμεύτηκε να κινήσει άμεσα τη διαδικασία και έτσι, όπως πληροφορήθηκε το Grtimes, σήμερα θα μεταβεί στο περίπτερο πραγματογνώμονας για να αρχίσει και η διαδικασία για την αποζημίωση του κ.Παρασκευά.

atyxima-periptero
atyxima-periptero4



Πηγή: grtimes.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης