Τον Μάιο η δίκη για το «Σχέδιο Πυθία» που αφορά την απόπειρα δολοφονίας Καραμανλή

ara12

H δίκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα διεκόπη για τις 14 Μαΐου

Τον Μάιο επρόκειτο να ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, η δίκη για την αποκαλούμενη υπόθεση Πυθία που αφορά στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή αλλά και για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Και αυτό καθώς η δίκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα διεκόπη για τις 14 Μαΐου. Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή της δίκης χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης και αφού πρώτα κλήρωσε τους τέσσερις ενόρκους που θα μετέχουν στη σύνθεσή του.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν σήμερα και τα πρόσωπα που έχει κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στην υπόθεση και συγκεκριμένα οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής και Κώστας Μπίκας, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Αμερικανός πράκτορας Basil William. Κατά τη σημερινή διαδικασία ο συνήγορος του πρώην υπουργού δήλωσε κώλυμα στο πρόσωπό του, ενημερώνοντας το δικαστήριο μέσω συνεργάτη του πως δεν θα μπορούσε να παρασταθεί στη δίκη σήμερα.

Απών από το δικαστήριο ήταν όπως ήταν αναμενόμενο και ο Basil William, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης ήδη από το 2015, όταν η υπόθεση ήταν στο στάδιο της ανάκρισης. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται ως πρώην υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας, στον οποίο έχει αποδοθεί το κακούργημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας από κοινού με άγνωστους δράστες κατ’ εξακολούθηση. Η κατηγορία αφορά στην περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005.

Η εμπλοκή του κ. Καρχιμάκη στη συγκεκριμένη δίκη, δεν αφορά τις δύο βασικές δικογραφίες για το «σχέδιο Πυθία» και τις τηλεφωνικές υποκλοπές, οι οποίες έχουν συνενωθεί, αλλά έχει να κάνει με τη φερόμενη διαρροή απόρρητων εγγράφων, για την οποία κατηγορήθηκε ο ίδιος και δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ. Αν και με βούλευμα και οι τρεις κατηγορούμενοι, απαλλάχθηκαν σχετικά με την διαρροή, παρέμεινε ένα σκέλος της κατηγορίας σε βάρος μόνο του πρώην υπουργού, με αφορμή μία ερώτηση που είχε κάνει στη Βουλή, λεπτομέρεια που στάθηκε αρκετή για να τον οδηγήσει ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση οδηγήθηκε σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας μετά το πόρισμα του ανακριτή Δ. Φούκα.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ο

σουβλακοφάγος ο μόνος που θα αυξησει τη κατανάλωση σουβλακίων όταν αυξηθούν οι τιμές των.

Πάιατ ......

Επί Πάιατ, η ελληνική υποτακτικότητα θα φτάσει σε σημείο να βγουν και πιστοποιητικά ΕΥΠ ότι ο Καραμανλής απειλούσε τους πράκτορες........

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Για ποιό σχέδιο δολοφονίας μιλάτε ρε αστεία υποκείμενα του παλαιοκομματικού μεσαίωνα;;; Το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνουν για να ξεφορτωθούν τον άχρηστο και χρεοκοπημένο επώνυμο πολιτικό γόνο, ήταν να του κάνουν delivery 3 κιλά κοκορέτσι. Τόσο απλά.

Corsair

Από αυτόν ευτυχώς ξεμπερδέψαμε, από κάτι λοβοτομημένους σαν και σένα που μιλάνε με όρους καφενείου, πότε θα ξεμπερδέψουμε ;

Βρωμοστομος

Ελα ρε απερισκεπτε λογικεψου μην ακους τους ξενους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης