Αποκαλύψεις για την υπόθεση Energa προαναγγέλλει ο Αλέξης Κούγιας

Αποκαλύψεις για την υπόθεση Energa προαναγγέλλει ο Αλέξης Κούγιας

Συνέντευξη τύπου δίνει ο γνωστός ποινικολόγος για την υπόθεση που αφορά τον πελάτη του, δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, που προφυλακίσθηκε για συμμετοχή στη «μαφία των φυλακών»

kougias01
Αποκαλύψεις για την υπόθεση του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος προφυλακίσθηκε κατηγορούμενος για συμμετοχή στη «μαφία των φυλακών» προαναγγέλλει ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτηρίζει τον Γ. Αντωνόπουλο ως «το δεύτερο μεγάλο θύμα μετά τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο», και αναφέρει ότι ο εντολέας του ανέδειξε το σκάνδαλο Energa και Hellas Power.  Ο κ.Κούγιας μάλιστα ότι πολιτικοί και δικηγόροι προσπάθησαν « είτε με απειλές για τη ζωή του, αντί να οδηγήσει την υπόθεση της Energa ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης, να την οδηγήσει στις νομικές καλένδες μιας διαιτησίας, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα, αφενός μεν να απαλλαγούν από κάθε ποινική ευθύνη οι Αριστείδης Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοι του, αφετέρου δε το Ελληνικό Δημόσιο και η ΛΑΓΗΕ ΑΕ να χάσουν 280 εκ ευρώ, τα οποία οι Φλώρος, Μηλιώνης κλπ έχουν υπεξαιρέσει και έχουν καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού». 


Ο γνωστός ποινικολόγος δίνει  συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του μεγάρου της ΕΣΗΕΑ, μαζί με την πρώην σύζυγο του Γεωργίου Αντωνόπουλου, Λίλα Σεϊτανίδου, μητέρα των 3 παιδιών του και συνέταιρο της Δικηγορικής Εταιρείας «Αντωνόπουλος Γεώργιος & Συνεργάτες. Στη διάρκεια της συνέντευξη θα παραδώσουν αντίγραφο του αναλυτικού υπομνήματος – δικογράφου με όλα τα ονόματα πολιτικών, δικηγόρων, θεσμικών εκπροσώπων που αναμείχθηκαν στην υπόθεση, «ώστε να γίνει πλήρως αντιληπτό ότι τόσο η δικαστική ταλαιπωρία του εντολέα μας και αυτά, τα οποία συμβαίνουν, όσο και η προσπάθεια του περιβάλλοντος Φλώρου και των συνηγόρων του να εκμεταλλευθούν τη δίκη του αείμνηστου συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επ’ ωφελεία των κατηγορουμένων της Energa, είναι δυστυχώς ένα τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο πλήττει σε ακραίο βαθμό όλα όσα επιτάσσει ο νομικός πολιτισμός, η συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας δικαίου και οι συνθήκες δίκαιης δίκης».

Στην ίδια συνέντευξη τύπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Κούγια «θα αναπτυχθεί από τον κ. Κούγια το πώς το περιβάλλον Φλώρου και η υπεράσπισή του προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την τραγική θέση του εντολέα μας που, αντί για βασικός μάρτυρας κατηγορίας στα σκάνδαλα Φλώρου και των λοιπών, είναι κατηγορούμενος, ώστε η δίκη του Αριστείδη Φλώρου και των λοιπών κατηγορουμένων, η οποία έχει διακοπεί για την 18/04/2019 και αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του εντολέα μας, να διεξαχθεί σε ένα σκοτεινό και αδιευκρίνιστο τοπίο με προσωρινά κρατούμενο το θύμα αυτής της απόπειρας ανθρωποκτονίας, χωρίς να αναμένουν να ολοκληρωθεί η δίκη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία έχει άμεση σχέση, χωρίς ο κ. Αντωνόπουλος να έχει συνήγορο πολιτικής αγωγής, αφού ο συνήγορός του κ. Αλέξιος Κούγιας είναι απασχολημένος σε 18 Μεικτά Ορκωτά και Εφετεία Κακουργημάτων μέχρι το τέλος του Ιουνίου, ενώ συγχρόνως έχουν πετύχει να διεξάγεται η δίκη της Energa, χωρίς τον βασικό συνήγορο πολιτικής αγωγής».


yp01
yp02
yp03
yp04
yp05
yp06
yp07
yp08
yp09
yp10



yp12
yp13
yp14
yp15
yp16
yp17
yp18
yp19
yp20
yp21
yp11








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης