Τουρκικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από ελληνικό νησί

Τουρκικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από ελληνικό νησί

Στις 13:14 δύο τουρκικά F-16 έκαναν υπερπτηση της νησίδας Μαύρα στην Κίναρο - 16 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

f16turkey
Με μία νέα υπερπτηση ελληνικού εδάφους συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι τουρκικές προκλήσεις στο Αγαίο. Στις 13:14 το μεσημέρι της Τετάρτης δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πέταξαν σε ύψος 26.000 ποδών πάνω από τη νησίδα Μαύρα, η οποία βρίσκεται κοντά στην Κίναρο.

Την Τρίτη 16 Απριλίου τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν κύμα μαζικών -συνολικά 43- παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Σήμερα Τετάρτη, η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε 16 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πάνω από τον ελληνικό ενάεριο χώρο πέταξαν τρία τουρκικά αεροσκάφη, δύο F-16 σε σχηματισμό και 1 κατασκοπευτικό CN-235.

Μια εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπερπτήση που πραγματοποίησε το ζεύγος τουρκικών  F-16 στις 13:14 άνωθεν της Κινάρου.

Τα δύο τουρκικά F- 16 ήταν οπλισμένα και όπως αναφέρθηκε σχετικά προχώρησαν και σε 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR - Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης