ΠΟΕΔΗΝ: Kομματικές καθαιρέσεις στελεχών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

ΠΟΕΔΗΝ: Kομματικές καθαιρέσεις στελεχών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει, επίσης, παραλείψεις από τον διοικητή του νοσοκομείου σε ό,τι αφορά το περίφημο κυλικείο - Φωτογραφίες από τις τουαλέτες αποτυπώνουν τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας

uryw
Αξιολογήσεις υπηρεσιακών στελεχών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με αμιγώς κομματικά κριτήρια καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Επικαλείται, μάλιστα, ένα θλιβερό γεγονός, που συσχετίζεται κατά την Ομοσπονδία, με τις άνευ αξιολόγησης καθαιρέσεις και μετακινήσεις εργαζομένων: το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που εκδήλωσε η Υποδιευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου μία εβδομάδα μετά την καθαίρεσή της. Η γυναίκα νοσηλεύεται πλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

«Η συνάδελφος δεν άντεξε. Ο διοικητής, ο γνωστός διπλοθεσίτης διοικητής που διοικεί τον Ερυθρό Σταυρό και το Νίκαιας μαζί, την υποβίβασε σε υπάλληλο αρχικά και μετά σε Προϊσταμένη τμήματος. Η γυναίκα έπαθε εγκεφαλικό μία εβδομάδα μετά την καθαίρεσή της και τώρα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ σε κρίσιμη κατάσταση. Καθαιρέθηκε ενώ ήταν Υποδιευθύντρια 10 χρόνια, με άριστες αξιολογήσεις από Προϊσταμένους, Διοικήσεις και Υφισταμένους. Ντροπή» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Εμπλοκή με το κυλικείο

Σοβαρές παραλείψεις καταλογίζει η ΠΟΕΔΗΝ στον διοικητή κ. Ευθύμιο Γεωργόπουλο σε ό,τι αφορά το περίφημο κυλικείο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Υπενθυμίζεται ότι η σκανδαλώδης παράταση της μίσθωσης του κυλικείου από τον διοικητή με τους πλαστούς τίτλους σπουδών (ο οποίος έλαβε όλο το χρονικό περιθώριο από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να «παραιτηθεί» πριν αποκαλυφθεί η «πλαστή» ιδιότητά του αλλά και η μίσθωση του κυλικείου του νοσοκομείου υπέρ του μισθωτή) αποκαλύφθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ.

Και επανέρχεται στο θέμα η Ομοσπονδία αναδεικνύοντας αφενός μεν την προσχηματική μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε ο διοικητής, αφετέρου την αδράνειά του σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση των οφειλών του ιδιοκτήτη του κυλικείου από το ΔΣ του νοσοκομείου. Αναφέρει δε η ΠΟΕΔΗΝ ως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας ότι «ο κυλικειάρχης απέστειλε εξώδικο στην ΠΟΕΔΗΝ και μας απειλεί με μηνύσεις».

«Πώς υπερασπίζεται ο κ. Γεωργόπουλος τα συμφέροντα του Δημοσίου σε σχέση με το κυλικείο; Με την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα; Δεν κάνει απολύτως τίποτα για να πάρει πίσω το Νοσοκομείο τα οφειλόμενα από τον κυλικειάρχη 350.000 ευρώ από ενοίκια. Ακόμη και τώρα ο κυλικειάρχης κλέβει το ηλεκτρικό ρεύμα από το Νοσοκομείο» λέει ο κ. Γιαννάκος.

Καταγγελίες με φόντο κατσαρίδες και εγκατάλειψη

Τις συνθήκες εγκατάλειψης που κυριαρχούν σε χώρους του νοσοκομείου αναδεικνύει η ΠΟΕΔΗΝ, καταλογίζοντας επίσης ευθύνες στον διοικητή. Οι φωτογραφίες από τις τουαλέτες αποτυπώνουν το πρόβλημα που δεν είναι βεβαίως μόνο πρόβλημα αισθητικής και παλαιότητας αλλά πρωτίστως υγιεινής και ασφάλειας στη χρήση τους.

«Αντί να ασχολείται με κομματικές διώξεις, καλό θα ήταν ο διοικητής να δώσει προτεραιότητα στις υποδομές του νοσοκομείου, και γενικά στην επίλυση των προβλημάτων του» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε φωτογραφίες από τις τουαλέτες του νοσοκομείου:
toualetes6
toualetes5
toualetes4
toualetes1
toualetes2
toualetes3







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης