Καιρός για το Σαββατοκύριακο: Ερχονται βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Καιρός για το Σαββατοκύριακο: Ερχονται βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Πρόβλεψη για την κακοκαιρία μέχρι και την Τετάρτη 17 Απριλίου - Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ - Δείτε χάρτες

kairos_krio
Νέα επιδείνωση του καιρού  καταγράφεται από σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, με τον άστατο καιρό να επικρατεί μέχρι και την Τετάρτη, 17 Απριλίου. 

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ έντονες βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με καταιγίδες να αναμένονται τόσο στα ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικές περιοχές.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμων.

Ειδικότερα: 

Για το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και βαθμιαία στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές το πρωί στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο αιγαίο 6 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Κλείσιμο
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

meteo_savvato__1_


Η πρόβλεψη για την Κυριακή

Καιρός: Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

sunday_kairos
Δευτέρα 15-04-2019

Καιρός: Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, την Κρήτη και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

monday_kairos


Τρίτη 16-04-2019

Καιρός: Στη Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια το πρωί σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.


Τέταρτη 17-04-2019

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης