Βουλευτές ζητούν αναδρομικά έως και 360.000 ευρώ

vouli-anadrom

Με αγωγές κατά υπαλλήλων του ΕΦΚΑ επειδή δεν εφαρμόζονται αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τους δικαιώνουν - Μητρόπουλος στον ΘΕΜΑ 104,6: Πάνω από 300 άτομα έχουν τέτοιες διεκδικήσεις

Σε αγωγές με τις οποίες ζητούν αναδρομικά έως και 360.000 ευρώ έχουν προχωρήσει κατά υπαλλήλων του ΕΦΚΑ εκατοντάδες συνταξιούχοι βουλευτές.

Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος περισσότεροι από 200 είναι οι συνταξιούχοι βουλευτές που δικαιώθηκαν και έχουν λαμβάνειν διαφορές από 2.080 ευρώ ως και 3.494 ευρώ μηνιαίως στις συντάξεις τους με αναδρομικά για διάστημα ως 127 μηνών!

Οι αγωγές έγιναν επειδή δεν εφαρμόστηκε η απόφαση 2643/2016 του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία είναι άμεση εκτελεστή από το Ελληνικό Δημόσιο, εν προκειμένω από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην αγωγή που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος συνταξιούχος βουλευτής ζητεί επιστροφή 360.940 ευρώ, βάσει τελεσίδικης δικαστικής απόφασης για μια 10ετία. Τα αναδρομικά ξεκινούν από Ιανουάριο του 2008 και τελειώνουν στον Ιούλιο του 2018. Για άλλους ξεκινούν από Ιανουάριο του 2008 και σταματούν στο 2017.

Μια δεύτερη αγωγή, πάλι κατά του ΕΦΚΑ και των στελεχών του, έχει αναδρομικά 230.000 ευρώ, ενώ οι περισσότερες κυμαίνονται σε ποσά άνω των 190.000 ευρώ μικτά.

H πίεση των συνταξιούχων βουλευτών να εξασφαλίσουν τα αναδρομικά τους μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους και να προκαλέσει ντόμινο επιστροφών χιλιάδων ευρώ και σε αυτούς από τις παράνομες μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 που διεκδικούν μετά τον Ιούνιο του 2015, όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας τις κατέστησε άκυρες μεν, αλλά συνέχισε να επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ παρανομώντας μέσω του ΕΦΚΑ που δεν εφαρμόζει αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ.

«Ό,τι παίρνουν οι δικαστές ως αναδρομικά το παίρνουν αυτομάτως οι εν ενεργεία βουλευτές. Όλοι ανεξαρτήτως οι βουλευτές δικαιούνται χιλιάδες ευρώ σε αναδρομικά. Κατά τις δικές μας πληροφορίες πάνω από 300 άτομα έχουν τέτοιες διεκδικήσεις» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος είχε καταγγείλει την εξέλιξη αυτή ήδη από τις 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο για να σταματήσει αυτό θα πρέπει να κατατεθεί μια διάταξη «που θα καταργείται η δυνατότητα διεκδίκης και απεξαρτάται η παρακολούθηση του μισθού των βουλευτών από αυτές των δικαστών του Αρείου Πάγου».

ΣΧΟΛΙΑ (53)

Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

δεν μας σωνει ουτε ο Υψιστος να κατεβει...........αλλα ποιος τους εστειλε στο κυνοβουλιο οεο οεο.......αιχμαλωτοι των βολευτων με τα στρατα τους.....οσο και να σκουζετε οι λιγοι του συστηματος κανουν κουμαντο....νομοθετουν και εκτελουν για την παρτη τους σοφε λαε μου !!!

Κλεισθένης

Η Ελλάδα χρεοκόπησε από το Δημόσιο,δηλ. την νομοθετική κύρια και δευτερευόντως την δικαστική εξουσία.Κατά σκανδαλώδη τρόπο και μοναδικό στον πλανήτη έχουν συνδεδεμένο μισθολόγιο.Αποτέλεσμα της σύνδεσης αυτής είναι οι κύρια υπεύθυνοι της χρεωκοπίας να συντηρήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.Ακόμη και οι προνομιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι των πολλαπλών συντάξεων συντήρησαν αρκετά ψηλότερες αποδοχές από τον σε δίωξη ιδιωτικό τομέα.Το περιβάλλον που χρεοκόπησε την χώρα ζει και βασιλεύει.

Αγιογδύτες επίορκοι βο(υ)λευτές

Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δοκιμάζεται σκληρά. Οι σημερινοί εργαζόμενοι 50-65 ετών του ιδιωτικού τομέα δεν θα πάρουμε ποτέ τις συντάξεις που μας αναλογούν, βάσει των εισφορών μας. Οι άνεργοι 50-65 ετών και οι νεότερες γενιές είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα. Όμως οι χαραμοφάηδες ακριβοπληρωμένοι κρατικοδίαιτοι βουλευτές, που μας έφτασαν σε αυτή την κατάσταση, νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους και ας πνιγούμε οι υπόλοιποι. Το Ελεγκτικό Συνέδριο τους δικαιώνει, διότι οι Σύνεδροι έχουν ίδιον όφελος: στη συνέχεια θα ευθυγραμμισθούν οι δικές τους συντάξεις με εκείνες των επίορκων βουλευτών. Όλα τα αρπακτικά θέλουν λιντσάρισμα. Πλησιάζει η ώρα τους.

Αγύριγο κεφάλι

Συμφωνώωωωώ!

Χρήστος

Ασχολιάστο.... Τσίπα.....Φιλότιμο.... Άγνωστες λέξεις......

Αγύριγο κεφάλι

OYΔΕΙΣ μιλάει (όλα ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα κόμματα της Βουλής ΣΙΩΠΟΥΝ σκοπίμως και με Πονηράδα) γιά την ΜΕΙΩΣΗ του ΑΡΙΘΜΟΥ των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ στους 200 (έστω!..), ώστε να ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ (τώρα ήταν η ευκαιρία) από την ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του Συντάγματος!..____________"Άκρα του Τάφου Σιωπή! Στον κάμπο βασιλεύει"!..

το Ισραήλ

με τον ίδιο πληθυσμό με μας έχει 120 βουλευτές.Αν συνυπολογίσει κανείς μετακλητους,λουσα αυτοκινιτα,μετακινησεις,γουνες κουστουμακια,γκουρμέ γεύματα, φρουρές κ.λπ. ((δημοκρατικές δυνάμεις)) μιλάμε για σημαντική εξοικονόμηση εξόδων

Αγύριγο κεφάλι

OYΔΕΙΣ μιλάει (όλα ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα κόμματα της Βουλής ΣΙΩΠΟΥΝ σκοπίμως και με Πονηράδα) γιά την ΜΕΙΩΣΗ του ΑΡΙΘΜΟΥ των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ στους 200 (έστω!..), ώστε να ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ (τώρα ήταν η ευκαιρία) από την ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του Συντάγματος!..____________"Άκρα του Τάφου Σιωπή! Στον κάμπο βασιλεύει"!..

αγωγή is my middle name

Και καλά κάνουν, αυτή είναι η λύση ΑΓΩΓΕΣ κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων-στελεχών και ας βγάλουν αυτοί οι "μανδαρίνοι" των "πολίτ μπιρό" το "σφυριζόφιδο" από την τσυριζότρυπα και ας μάθουν τι εστί βερύκοκο. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι και λοιποί, ΑΓΩΓΕΣ εναντίον υπαλλήλων-στελεχών του ΕΦΚΑ-ΙΚΑ κ.λπ. Εμπρός στον Δρόμο που χάραξαν οι Βουλευτές.

ΔΗΜΉΤΡΗΣ

ΘΆ ΠΆΡΟΥΝ ΑΠΌ ΤΆ ΤΡΊΑ ΤΌ ΚΑΛΎΤΕΡΟ... ΜΉΝ ΤΟΛΜΉΣΟΥΝ.. Ό ΛΑΌΣ ΜΕ ΤΌ ΖΌΡΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΤΕ.... ΑΣ ΠΡΟΣΈΞΟΥΝ ΜΉΝ ΓΊΝΕΙ ΤΉΣ ΒΕΝΕΖΟΥΈΛΑΣ - ΓΑΛΛΊΑΣ.

σιγα μην σκισεις το καλτσον

Είδα μια διαφήμιση σύντροφε τηλεπωλησεων με καλσόν που δεν σκιζονται ,να παραγγείλουμε γρηγορα είναι λέει περιορισμένος ο αριθμός των αποθεμάτων

Σύνθημα

Αλήτες προδότες πολιτικοί.

uhkjjk

να παρουν το σπιτι του καθε κακομοιρη .... ρε κοκκινα δανεια φορ εβερ... ετσι βεντουζα

dim

Βουλευτής : "επάγγελμα" ασύνδετο με την κοινωνία. Το πόσο ασύνδετοι είναι επαληθεύεται από το γεγονός ότι η κοινωνία έχει υποστεί μια περικοπή της τάξης του 40-50% το λιγότερο ενώ οι απολαβές των βουλευτών έχουν μείνει ακριβώς οι ίδιες. Δεν άκουσα έναν να ζητάει έστω για εξισορρόπηση της κοινωνικής αδικίας μείωση απολαβών. Τουναντίον έρχονται αυτή τη στιγμή να ζητήσουν αυτά που οι ίδιοι έκοψαν. Έστω ότι κερδίζουν τον "αγώνα" τους (που μακάρι να τον κερδίσουν για να ανοίξει ο δρόμος και για τους υπόλοιπους συνταξιούχους), αυτά θα πρέπει να πάνε σε ανεκπλήρωτα δάνεια αν υπάρχουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης