Καιρός: Άνοιξε η Πειραιώς και στα δύο ρεύματα - «Πνίγηκε» ο Πειραιάς από τη βροχή

Καιρός: Άνοιξε η Πειραιώς και στα δύο ρεύματα - «Πνίγηκε» ο Πειραιάς από τη βροχή

Νωρίτερα διακόπηκε  η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της Χαμοστέρνας έως και την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα, λόγω της βροχής - Δείτε πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

vroxi_ar
Η κακοκαιρία και η ισχυρή βροχή που πλήττει από νωρίς το πρωί την Αττική δημιουργεί προβλήματα στους δρόμους. Για τουλάχιστον μία ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από το ύψος της Χαμοστέρνας έως και την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα, λόγω της βροχόπτωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία συνεχίζεται σήμερα σε όλη την χώρα με βροχές, καταιγίδες και σκόνη.

Σύμφωνα με το meteo.gr σε όλη τη χώρα θα επικρατήσουν  σήμερα βροχές και καταιγίδες ενώ τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη νότια ηπειρωτική χώρα έως το μεσημέρι και στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι από το πρωί η κίνηση στην Αθήνα είναι αυξημένη λόγω της επιδείνωσης του καιρού.  Νωρίτερα, είχαν σχηματιστεί ουρές στις κεντρικές λεωφόρους της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων η Κηφισίας, η Συγγρού και η Κατεχάκη.

Αυτήν την ώρα τα οχήματα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά κινούνται με μεγάλη δυσκολία, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης νερού στους δρόμους.
peiraiws01
peiraiws05
peiraiws02
peiraiws04
Κλείσιμο

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Ο καιρός παραμένει άστατος και σήμερα Δευτέρα στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Σε όλη τη χώρα θα επικρατήσουν  βροχές και καταιγίδες ενώ τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη νότια ηπειρωτική χώρα έως το μεσημέρι και στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο στη συνέχεια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 9 έως 15, στη Θράκη από 10 έως 17, στην Πελοπόννησο από 11 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 19, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 17, και στην Κρήτη από 12 έως 22 και τοπικά στα ανατολικά έως 24 με 25 βαθμούς.



Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί ίδιας έντασης. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, με σημαντική σταδιακή ενίσχυση από το μεσημέρι, φτάνοντας το βράδυ τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

vroxes_kai_kairos


Σύμφωνα με τις προβλέψεις από το meteo.gr στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από νωρίς το πρωί. Τα φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.










Καταιγίδες και αφρικανική σκόνη σε όλη τη χώρα

emy-kairos-deytera
emy-kairos-deytera-dyo
emy-kairos-deytera-tria

Πηγή: hnms.gr



Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από νωρίς το πρωί. Τα φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς.

kairos_d

Πηγή πρόβλεψης: meteo.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης