Ο «πόλεμος» ΓΣΕΕ – ΠΑΜΕ συνεχίζεται μετά το ξύλο στη Ρόδο - Δείτε βίντεο

Ο «πόλεμος» ΓΣΕΕ – ΠΑΜΕ συνεχίζεται μετά το ξύλο στη Ρόδο - Δείτε βίντεο

Για «πρακτικές Χρυσής Αυγής» μιλά ο γραμματέας της ΓΣΕΕ- «Γέμισαν με μπράβους το χώρο του συνεδρίου», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ - Κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα - Τέσσερις τραυματίες από την εισβολή 200 ατόμων με λοστούς τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο που θα γινόταν το συνέδριο στη Ρόδο

rodos213
Κορυφώνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο προεδρείο της ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ, μετά και τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Ρόδο, όπου θα συνεδρίαζε η ομοσπονδία των εργαζομένων. Εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ εκτοξεύουν εκατέρωθεν κατηγορίες χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις.  
rodos_new1

Για «πρακτικές Χρυσής Αυγής» μιλά ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, ο οποίος είναι ανάμεσα στους τέσσερις τραυματίες, όταν όπως καταγγέλλουν, μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο ξενοδοχείο που θα συνεδρίαζε η ομοσπονδία με λοστούς.

Ξύλο στη Ρόδο για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Κλείσιμο
«Έχει καταλυθεί η δημοκρατία, είναι συντεταγμένος πόλεμος λες και είμαστε στην Αφρική, η κατάσταση είναι χειρότερη από όσα έγιναν στην Καλαμάτα, να παρέμβει το συντεταγμένο κράτος και ο εισαγγελέας», δήλωσε στον «ΘΕΜΑ 104,6» ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και σύνεδρος από την ΟΤΟΕ, Αντώνης Δεληχάτσιος.








foto-travm

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ με σύνθημα «έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα», διαδηλώνουν στα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.

pame3
pame2

Το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Παπαγεωργίου, καταγγέλλει ότι «γέμισαν με μπράβους το χώρο του συνεδρίου» και αμφισβήτησε ότι προκάλεσαν εκείνοι τα επεισόδια.

«Θέλουν να γίνει συνέδριο με τους εργοδότες και στου βοδιού το κέρατο να πάνε εμείς αυτό το πράγμα δεν θα το επιτρέψουμε»», τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.









Τέσσερις τραυματίες μετά το ξύλο στη Ρόδο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο η εισβολή έγινε στις 3:10 τα ξημερώματα «από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο».

«Έσπασαν πόρτες, μπήκαν μέσα, πήγαν και με λοστούς και έσπασαν την πόρτα του συνεδριακού κέντρου, το έχουν καταλάβει και λένε ότι το συνέδριο θα γίνει όπως θέλει το ΠΑΜΕ», πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος κάνοντας λόγο για τέσσερις τραυματίες.

ΜΕ ΣΙΔΕΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

«Ο ένας από τους τραυματίες που είδα είναι σε άσχημη κατάσταση το πρόσωπό του είναι μπλαβί», ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τονίζοντας ότι «εδώ έχει παραβιαστεί όλος ο ποινικός κώδικας».

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Καστοριάς Γιωργος Μαλέας και το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ ευθυμιος Θεοχάρης.

Για «πρακτικές Χρυσής Αυγής» μιλά ο γραμματέας της ΓΣΕΕ

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κιουτσούκης χαρακτήρισε το ΠΑΜΕ ως «παρακρατική-παραστριωτική οργάνωση αντίστοιχη της Χρυσής Αυγής», τονίζοντας ότι «έχω προειδοποιήσει ότι θα σκοτωθεί κόσμος με αυτά που κάνουν».

«Έχει καταλυθεί η δημοκρατία, είναι συντεταγμένος πόλεμος λες και είμαστε στην Αφρική, η κατάσταση είναι χειρότερη από όσα έγιναν στην Καλαμάτα, να παρέμβει το συντεταγμένο κράτος και ο εισαγγελέας», δήλωσε στον «ΘΕΜΑ 104,6» ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και σύνεδρος από την ΟΤΟΕ, Αντώνης Δεληχάτσιος.
pame-ne2

«Αυτή η ΓΣΕΕ έχει πεθάνει για τους εργαζόμενους. Μεθοδεύτηκε η διαδικασία ενός συνεδρίου εξπρές. Υπήρξε αντίδραση για τη διαδικασία από τη μεριά του ΠΑΜΕ. Για να μπεις στο συνέδριο περνούσες «φέις κοντρόλ». Είναι δυνατόν το 2019 να προσπαθεί να κάνει συνέδριο με τέτοιες διαδικασίας και να παρακολουθούμε όλη αυτή την κατάντια. Ότι και να γίνει αυτή η ΓΣΕΕ έχει πεθάνει. Μαζί με τους συνέδρους του ΠΑΜΕ, ακολούθησαν και άλλα μέλη που δεν ήταν σύνεδροι. Από εκεί και πέρα κάποιοι προσπάθησαν να εμποδίσουν ο ένας τον άλλον και έγινε αυτό που έγινε. Εγώ είπα να κάτσουμε όλες οι παρατάξεις και όλες οι μεγάλες ομοσπονδίες να αναλάβουν την ηγεσία και να οδηγηθούμε σε ένα ενωτικό συνέδριο», δήλωσε στον «Θέμα 104,6» ο Τάσος Γκιάτης, σύνεδρος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ» της ΓΣΕΕ.

Κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα

Με σύνθημα «Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα», μέλη του ΠΑΜΕ διαδηλώνουν στα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ξεμπερδέψουμε εδώ και τώρα από την σαπίλα και την σήψη της εργοδοτικής μαφίας, να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας των νόθων και των ανύπαρκτων συνδικάτων» αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Παπαγεωργίου: Γέμισαν με μπράβους το χώρο του συνεδρίου

«Μας κατηγορούν. Αυτό κάνανε εδώ και δυο μήνες. Όταν οι εργαζόμενοι πάνε να παρακολουθήσουν το συνέδριο είναι εισβολή. Όταν γεμίζουν με μπράβους το χώρο του συνεδρίου, αυτό δεν είναι ούτε εισβολή, ούτε βία, ούτε τρομοκρατία; Καταγγείλαμε χθες ότι δεν μας επέτρεψαν να μπούμε μέσα, αλλά απαγόρευσαν και σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να μπουν», ανέφερε στον «Θέμα 104,6», το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Παπαγεωργίου, καθώς και ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Παπαγεωργίου αμφισβήτησε ότι προκάλεσαν επεισόδια.

«Θέλουν να γίνει συνέδριο με τους εργοδότες και στου βοδιού το κέρατο να πάνε εμείς αυτό το πράγμα δεν θα το επιτρέψουμε»», τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ - μη συνέδρων - στο Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Στο Νοσοκομείο μεταφέρονται αυτή την ώρα χτυπημένα 4 μέλη της Διοίκησης.

Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής.

Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνέδριό σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους. 

Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των "προσλήψεων" των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις. 

Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη-Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ. 

Σαν τον κλέφτη, 600 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και σε πεντάστερο ξενοδοχείο-φρούριο που άνοιξε μόνο και μόνο για να εκλεγούν οι εργοδότες και οι μαϊμούδες, η συνδικαλιστική μαφία μαζί με πλήθος μπράβων και σεκιουριτάδων βρίσκονταν όλες αυτές τις ώρες πίσω από τριπλές-κλειδαμπαρωμένες πόρτες για να κάνει ένα συνέδριο της Κόζα Νόστρα.

Την ίδια στιγμή με πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των εργατικών συνεδρίων, απαγόρευσε την είσοδο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγράφουν οι αθλιότητες τους. Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε εργατικά κέντρα όλης της χώρας, στην ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο νησί και σε όλη τη χώρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτής της περιόδου, για να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας. 

Τώρα είναι ώρα για να καθαρίσει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες. 

Ποιος ήταν ο στόχος του συνεδρίου

Στο συνέδριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ καθώς και κάποιες παρεμβάσεις.

Χθες μέλη του ΠΑΜΕ Ρόδου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου ζητώντας την ματαίωση του συνεδρίου.

Το κλίμα παραμένει βαρύ μετά την αναβολή του συνεδρίου στην Καλαμάτα εξαιτίας των επεισοδίων ανάμεσα σε συνδικαλιστές της πλειοψηφίας και μέλη του ΠΑΜΕ καθώς και το πανδαιμόνιο με σπρωξίματα και «μπουκέτα» που επικράτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας.

Το ΠΑΜΕ « τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που δίνει ρεσιτάλ στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις και ενέργειες με σκοπό να επιβάλλει με το «έτσι θέλω» τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα και τη λειτουργία τους.»

Αν οδηγηθεί σε ναυάγιο και το νέο συνέδριο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα ηνία να αναλάβει διοίκηση διορισμένη από τα δικαστήρια. Διορισμένη διοίκηση είχε προκύψει ξανά το 1985, λόγω διάσπασης της ΠΑΣΚΕ. Ο τότε πρόεδρος της διορισμένης διοίκησης Γιώργος Ραφτόπουλος λίγα χρόνια μετά είχε δεχθεί την επίθεση της 17 Νοέμβρη.

Παρέμβαση του ΚΚΕ

Αιχμές κατά της Ν.Δ εξαπολύει το ΚΚΕ με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Τα στελέχη της ΝΔ στη ΓΣΕΕ με χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ και προσωπικά στο Γενικό Γραμματέα του προσπαθούν να καλύψουν αυτό που ξέρουν όλοι οι εργαζόμενοι, ότι αποτελούν και αυτά τη συνδικαλιστική μαφία στο εργατικό κίνημα. Αντικομμουνισμός, εργοδοτικός συνδικαλισμός και τσάκισμα του εργατικού κινήματος γιατί αυτό απαιτεί το κεφάλαιο, είναι η “υπεύθυνη διακυβέρνηση” της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Λογαριάζει κι αυτός χωρίς τον ξενοδόχο».

Το ΚΙΝΑΛ καταδικάζει την επίθεση

‘Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα τραμπούκικη επίθεση του ΠΑΜΕ με σκοπό τη ματαίωση του Συνεδρίου και το διορισμό από τα δικαστήρια Διοίκησης της ΓΣΕΕ» αναφέρει σε δήλωση η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη στο ΚΙΝΑΛ.

«Ως Κίνημα Αλλαγής είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να συμβούν έκτροπα. Είχαμε ζητήσει από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Γεροβασίλη να προστατεύσει τις θεσμικές λειτουργίες του Συνεδρίου και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων.# Δυστυχώς, όχι μόνο αδιαφόρησαν, αλλά ως φαίνεται συνειδητά ευνοούν τα σχέδια διάλυσης της ΓΣΕΕ. Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, έστω και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να μην κυριαρχήσει η βία και ο τραμπουκισμός στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης