Επίθεση του Ρουβίκωνα σε κατάστημα των My Market στο Μαρούσι

market_rouvi

Συνολικά 15 επιθέσεις σε υποκαταστήματα της αλυσίδας - Ξεκίνησε την Τρίτη στο Αιγάλεω, συνεχίστηκε με άλλες 13 τα ξημερώματα της Πέμπτης και συνεχίζεται το απόγευμα με την επίθεση στο Μαρούσι

Νέα επίθεση σε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ My Market, πραγματοποίησαν την Πέμπτη μέλη του Ρουβίκωνα, μετά το μπαράζ των 13 επιθέσεων τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας και την επίθεση σε κατάστημα My Market την Τρίτη, στο Αιγάλεω, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 15.

Σε ανάρτηση του Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρεται σχετικά:

«Όσα τα κέρδισες με τα μαρτύρια τα παζαρεύουν πάλι στα χαρτιά»

Σήμερα, Πέμπτη 28/3 κάναμε ακόμα μια επίσκεψη σε κατάστημα του ομίλου METRO ΑΕΒΕ, αυτή τη φορά στο κατάστημα My Market στο Μαρούσι. Η αφορμή της παρέμβασης έχει ήδη αναλυθεί σε κείμενο μας πριν απο δύο ημέρες και δεν είναι άλλη από την κατάπτυστη επιστολή που έστειλε μια περιφερειακή διευθύντρια στους υπαλλήλους των καταστημάτων, και όσα ακολούθησαν μετά την δημοσιοποίησή της. Εχουμε εκατοντάδες διαφορετικές αφορμές για να παρεμβαίνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, είτε μικρότερων είτε μεγαλύτερων επιχειρήσεων, είτε ντόπιων είτε πολυεθνικών, οι αιτίες όμως είναι σταθερά οι ίδιες.

Τα αφεντικά με πρόσχημα και όχημα την οικονομική κρίση έχουν αποθρασυνθεί. Η δικαιολογία της κρίσης μαζί με την απελευθέρωση της αγοράς έχουν ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα και πάντα κρέμεται η απειλή της απόλυσης σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων γιατί «εκεί έξω κάνουν ουρά οι υποψήφιοι». Ο κάθε υπάλληλος κατώτερης βαθμίδας που πουλάει τον εαυτό του για ένα χαρτζιλίκι πρέπει να λέει κι ευχαριστώ που είναι κλεισμένος στο κλουβί της εργασιακής επισφάλειας και της υποταγής. Η επιστολή αυτή το γράφει ξεκάθαρα, πλέον δεν κρατιούνται ούτε τα ελάχιστα προσχήματα.

Να μη διαμαρτύρεστε που δουλεύετε απλήρωτες υπερωρίες. Να μη διαμαρτύρεστε όταν τα ρεπό σας δηλώνονται σε μέρες αργιών. Να μην διαμαρτύρεστε όταν σας στέλνουμε ρουφιάνους ως πελάτες για να τσεκάρουν το αν εκτελείτε σωστά τις διαταγές που σας έχουμε δώσει. Να λέτε κι «ευχαριστώ.» Να λέτε ευχαριστώ που σας κάναμε τη χάρη να δουλεύετε για εμάς για ψίχουλα και που δεν σας έχουμε ακόμα πετάξει στο δρόμο. Να λέτε ευχαριστώ που σας δίνουμε κι αυτά τα ψίχουλα έστω κι αν κάνουμε και σε αυτά περικοπές. Να λέτε ευχαριστώ που είστε γελωτοποιοί και όχι εργαζόμενοι. Να λέτε ευχαριστώ που είστε με τη πλάτη σκυφτή. Εμείς οι διευθυντές σας, οι προϊστάμενοί σας, θα φροντίσουμε να σκύψετε ακόμα πιο πολύ. Αυτή είναι η ελεύθερη μετάφραση του δόγματος «Αφοσίωση στην εταιρία» : Τα κέρδη τους είναι τα μόνα που έχουν σημασία.

Με αυτή την παρέμβαση απευθυνόμαστε στους ίδιους τους εργαζόμενους της αλυσίδας My Market. Η ιστορία έχει δείξει ότι μόνο μέσα από την αυτοοργάνωση και συμμετοχή σε σωματεία βάσης θα απαλλάξουμε τους εαυτούς μας από αυτή την εξευτελιστική πραγματικότητα. Η εποχή των δουλεμπόρων δεν τέλειωσε ποτέ. Η ενεργή αντίσταση είναι ευθύνη του καθενός και της καθεμίας ξεχωριστά, και όλων μας μαζί.

Τα αφεντικά κάνουν τη δουλειά τους. Ας κάνουμε κι εμείς τη δική μας».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

σ

Το κοτέτσι που μαζεύονται στην πλ. Εξαρχείων ακόμα να το μαζέψει ο Δήμος?

Racoon

Να πάνε να σπάσουν καμιά Επιθεώρηση Εργασίας που σε ελέγχους (σχεδόν ποτέ) κοιτάνε να τα τσεπώνουν...και, ναι ουρά κάνουν οι υποψήφιοι για το μηνιαίο χαρτζιλίκι κι αυτό το οφείλουμε στα δικά σας αφεντικά...

bigbang

Σα να μην έφτανε που τρέχουν οι εργαζόμενοι από τα άγρια χαράματα, έχουν να μαζεύουν και τα σπασμένα των μαχητών της μπουγάτσας που μένουν ακόμα με τη μαμάκα. Μετά από αυτό το χάπενινγκ, από Απρίλιο όλοι 20% αύξηση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης