Προς άρση το εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων στην Κύπρο

Προς άρση το εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων στην Κύπρο

Σχετικό νομοσχέδιο που αφορά και αυτή τη πτυχή των σχέσεων Λευκωσίας – Ουάσιγκτον θα κατατεθεί σύντομα από τον επικεφαλής της μειοψηφίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ

menendez
Η Λευκωσία αναμένει πως σύντομα το κογκρέσο των ΗΠΑ θα άρει το εμπάργκο στη πώληση οπλικών συστημάτων προς τη Κύπρο, καθώς σχετικό νομοσχέδιο που αφορά και αυτή τη πτυχή των σχέσεων Λευκωσίας – Ουάσιγκτον θα κατατεθεί σύντομα από τον επικεφαλής της μειοψηφίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Χθες ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τον κ. Μενέντεζ ο οποίος έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι το νομοσχέδιο θα τύχει διακομματικής υποστήριξης, καθώς η Λευκωσία έχει κάνει σημαντικά βήματα το τελευταίο διάστημα προς τη κατεύθυνση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ για σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι ΗΠΑ, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία, θεωρούν πως η Ελλάδα μαζί με τη Κύπρο και το Ισραήλ μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην περιοχή, ως ανάχωμα στις επιδιώξεις της Ρωσίας και του Ιράν και για αυτό ευνοούν την περαιτέρω συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα η Κύπρος ενισχύει τις σχέσεις της στο στρατιωτικό τομέα και με την Γαλλία, η οποία θα αποκτήσει μόνιμη ναυτική παρουσία στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης, με πλοία των οποίων το διοικητικό κέντρο θα βρίσκεται στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις χθεσινές συναντήσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη με αμερικανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο Ρόμπερτ Μενέντεζ  και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Πολτικές Υποθέσεις Ντέιβιντ Χέιλ
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης