Κόρινθος: «Καταστρώνει» σχέδια η ΕΛΑΣ για την απολογία του 35χρονου - Κίνδυνος για σοβαρά επεισόδια

Κόρινθος: «Καταστρώνει» σχέδια η ΕΛΑΣ για την απολογία του 35χρονου - Κίνδυνος για σοβαρά επεισόδια

Απολογείται την Πέμπτη ο 35χρονος   που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά στο Σολωμό Κορινθίας 

roma0101
Την Πέμπτη απολογείται ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά στο Σολωμό Κορινθίας, ο οποίος μαζί με άλλους ομοφύλους του επιχείρησε να κλέψει κότες από το κτήμα του.

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινότητα των τσιγγάνων, προβληματίζει την αστυνομία καθώς οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως την ημέρα που ο 35χρονος θα μεταβεί στα δικαστήρια θα πρέπει να λάβουν έκτακτα μέτρα καθώς ο κίνδυνος να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια και η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο είναι ορατός.

Άλλωστε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετήχθη χθες το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα, ο 35χρονος αφού λίγες ώρες πριν τη μεταγωγή, επικρατούσε ένταση έξω από τα δικαστήρια με συγγενείς του θύματος να επιτίθενται σε φίλους και συγγενείς του δράστη. Μάλιστα, η αστυνομία έκανε και χρήση χημικών για να απωθήσει τους συγκεντρωμένους συγγενείς του θύματος που απειλούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ενώ η Ασφάλεια Κορίνθου ανησυχεί μήπως το επόμενο χρονικό διάστημα υπάρξουν αντίποινα.

Την υπεράσπιση του 35χρονου ανέλαβε ο ποινικολόγος Αλέξης Κουγιας, ο οποίος αναφερόμενος στον εντολέα του τόνισε ότι πρόκειται για έναν ήρεμο άνθρωπο, με λευκό ποινικό μητρώο, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν τις Αρχές.

Σημείωσε μάλιστα ότι η πράξη του αυτή δείχνει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Αναφερόμενος δε, στην μεταφορά του πτώματος σε λατομείο που βρισκόταν κοντά στο σημείο του εγκλήματος και στο κατά πόσο αυτή η ενέργεια του δράστη θα επιβαρύνει την ποινή του, ο ίδιος δήλωσε ότι αυτή η ενέργεια θα κριθεί σε δεύτερο στάδιο, καθώς αυτή την στιγμή το Δικαστήριο και Εισαγγελέας θα εξετάσουν τα αίτια τα οποία όπλισαν το χέρι του δράστη, αλλά και στις ενέργειες που έκανε ο ίδιος πριν δολοφονήσει τον επίδοξο ληστή.

Ένταση χθες έξω από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου: Ρομά επιτέθηκαν σε φίλο του 35χρονου δράστη

Κλείσιμο
Επίθεση δέχτηκε την Τρίτη φίλος και οικείοι του 35χρονου άντρα που πυροβόλησε και σκότωσε τον επίδοξο διαρρήκτη Ρομά στην περιοχή Σολωμός στην Κόρινθο, έξω από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου. 

Στην περιοχή επικράτησε μεγάλη ένταση με συμπλοκές  έξω από το δικαστικό μέγαρο, ενώ περίπου στη μία το μεσημέρι, οι δίκες διακόπηκαν, αφού η έκρυθμη κατάσταση δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή τους. Οι αστυνομικοί επεξεργάζονταν σχέδιο,  για την ασφαλή μεταγωγή του 35χρονου ενώπιον του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρεπορτάζ του Alpha, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η ατμόσφαιρα «μυρίζει μπαρούτι» με τους Ρομά να εκσφενδονίζουν για ώρα αντικείμενα προς τους οικείους του 35χρονου δράστη. Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε την επίθεση των Ρομά, οι οποίοι μετά τράπηκαν σε φυγή.

Οι Ρομά επιχείρησαν ακόμη και να εισβάλουν στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου, τραβώντας με μεγάλη δύναμη την πόρτα. Τα μέτωπα είναι πολλά και οι κάτοικοι Ρομά προκαλούν ένταση σε πολλά και διαφορετικά σημεία με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται το έργο της αστυνομίας. Τηλεοπτικά μέσα, την ίδια ώρα, μιλούν για αποτυχία μιας οργανωμένης επιχείρησης από την πλευρά της αστυνομίας. 

Η περιοχή  αποκλείστηκε για ώρες.

Ο 35χρονος που σκότωσε και επιχείρησε να εξαφανίσει σε λατομείο τον άτυχο άντρα μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου και σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα Ρομά προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.

rom02
rom01
roma0101


Το χρονικό του εγκλήματος

Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής όταν μια ομάδα Ρομά επιχείρησε να μπουκάρει σε ένα σπίτι. Ο 35χρονος ιδιοκτήτης τους αντιλήφθηκε και πυροβόλησε εναντίον τους.

Λίγο αργότερα, Ρομά πήγαν στο τοπιικό αστυνομικό τμήμα και είπαν στους αστυνομικούς ότι από την ομάδα που είχε επιχειρήσει να μπει στο σπίτι έλειπε ένα άτομο.

Αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες που κράτησαν όλο το βράδυ χωρίς να εντοπίσουν τον 48χρονο αγνοούμενο.

Το πρωί της Κυριακής, όμως, κλιμάκιο της Ασφάλειας που έφτασε στο σημείο εντόπισε κηλίδες αίματος στο όχημα του 35χρονου.

Μετά από ανάκριση και έρευνες στην περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά τη σορό του Ρομά σε ένα λατομείο όπου την είχε πετάξει ο 35χρονος, ο οποίος δήλωσε ότι βρήκε νεκρό τον επίδοξο κλέφτη και πέταξε το πτώμα στο λατομείο. Ο 35χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ το όπλο του κατασχέθηκε. Κρατούμενοι είναι και οι Ρομά που επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι του.

Ένταση έξω από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου


Ένταση έξω από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου: Ρομά επιτέθηκαν σε φίλο του 35χρονου δράστη

Δείτε βίντεο: Ένταση έξω από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου: Ρομά επιτέθηκαν σε φίλο του 35χρονου δράστη
Ένταση έξω από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου: Ρομά επιτέθηκαν σε φίλο του 35χρονου δράστη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης