Οργή μετά τα €200 πρόστιμο για τα τερλίκια της 90χρονης: «Η Λοΐζου, όμως, μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο»

Οργή μετά τα €200 πρόστιμο για τα τερλίκια της 90χρονης: «Η Λοΐζου, όμως, μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο»

«Ξεδιάντροποι, αντί να της ζητήσουν συγγνώμη της έβαλαν και πρόστιμο» γράφουν οι πολίτες στα social media - Μετά το σάλο έγινε διαρροή στο ΑΠΕ ότι βρέθηκε φόρμουλα για να «παγώσει» η πληρωμή του προστίμου

90xroni
Ξεχείλισε η οργή των πολιτών από την είδηση για την επιβολή προστίμου στην 90χρονη γυναίκα που πουλούσε τερλίκια χωρίς άδεια στη λαϊκή αγορά Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Η 90χρονη είχε συλληφθεί να πουλάει τις πλεχτές κάλτσες σε λαϊκή αγορά στις 22 Μαρτίου και τότε σαν κοινή εγκληματίας είχε κρατηθεί επί 12 ώρες από τους αστυνομικούς, μόνο με λίγο νερό, για να την φωτογραφίσουν και να της πάρουν αποτυπώματα.

Η ίδια στις πρώτες της δηλώσεις είχε πει πως πλέον δεν θέλει να ξαναβγεί να πουλάει τα παντοφλάκια, αφού όπως εξομολογήθηκε στην κόρη της, όταν την ρώτησε αν θα ξαναστήσει την πραμάτια της στο δρόμο, απάντησε τρομοκρατημένη: «Όχι, όχι τώρα, δεν θέλω, τι να πάω».

Η ταλαιπωρία της, όμως, δεν σταμάτησε εκεί αλλά στη συνέχεια της επιβλήθηκε και πρόστιμο 200 ευρώ από το αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων- Μενεμένης με εντολή να το πληρώσει στο ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης.

Το ποσό αυτό είναι πολύ μεγάλο για μια γυναίκα που ζει χωρίς σύνταξη, με ένα επίδομα το οποίο πηγαίνει κατευθείαν στο ενοίκιο του διαμερίσματος που μένει με τον επίσης υπερήλικα σύζυγό της και αναλογικά τεράστιο σε σχέση με την αξία των αντικειμένων που της κατέσχεσαν οι αστυνομικοί, και τα οποία θα διέθετε προς πώληση: μαντήλες και δέκα ζευγάρια τερλίκια...

Μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη για το πρόστιμο ακολούθησε μια διαρροή από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η ΕΛΑΣ βρήκε - ξαφνικά - μια φορμουλα για να «παγώσει» επ’ αόριστον η υποχρέωση της ηλικιωμένης γυναίκας να καταβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

Οργή στο Twitter με χρήστες να κάνουν λόγο για την απόλυτη ξεφτίλα

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα βράζει το Διαδίκτυο με τους χρήστες να κάνουν λόγο για ντροπή και ξεφτίλα. Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις χρηστών που αναφέρουν:

«Η 90χρονη δεν είχε άδεια, την συνέλαβαν, της έκοψαν πρόστιμο 200€, της πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, την είχαν πολλές ώρες στο τμήμα και η Μυρσίνη #Λοΐζου που έπαιρνε παράνομη σύνταξη, χρωστάει κάποιες χιλιάδες € μπήκε σε ευρωψηφοδέλτιο, τρώγοντας στο Μαξίμου! #ΣΥΡΙΖΑ».
Το χρονικό της σύλληψης


Οι δηλώσεις της κόρης στον Θέμα 104,6
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 η κόρη της 90χρονης είπε πως πάνω από όλα, ούτε η ίδια, ούτε η μητέρα της κρατούν κακία στους αστυνομικούς, που όπως λέει, έκαναν την δουλειά τους. Μόνο ένα παράπονο έχουν, πως δεν την άφησαν να φύγει, μεγάλη γυναίκα...

Πουλούσε ποντιακά τιρλίκια, «αυτά τα παντοφλάκια που λέτε εσείς» και μαντήλια για το κεφάλι, που φορούσαν στην Γεωργία, εξηγεί η κυρία Ηλιάδου και διηγείται πως σχεδόν μόλις έστησε τα προϊόντα της η μητέρα της, εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί.

«Ήρθε η αστυνομία και είπε "μάζεψέ τα, μάζεψέ τα", και η μάνα μου νόμιζε πως της λένε να τα μαζέψει από εκεί και να πάει σπίτι της, αλλά της είπαν, όχι, έλα μαζί μας», συνεχίζει.

Όλες αυτές τις ώρες που η 90χρονη γυναίκα περίμενε στο τμήμα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ζήτησε μόνο λίγο νερό, κι ένας αστυνομικός της έφερε ένα μπουκαλάκι.


«Η μάνα μου παίρνει μόνο την πρόνοια, που φτάνει ίσα για το ενοίκιό της, τα άλλα παιδιά της είναι στη Ρωσία, εγώ είμαι μονογονέας με δύο παιδιά, άνεργη από τον Γενάρη και ο πατέρας μου είναι ανήμπορος στο σπίτι. Βγαίνει και πουλάει τα τιρλίκια, στέκεται έξω από τη λαϊκή, δίπλα στους σκουπιδοτενεκέδες, για να κερδίσει 2-3 ευρώ και να πάρει ψωμί να φάνε» συνεχίζει.

Όσο για το πώς είναι σήμερα, μετά την περιπέτειά της η ηλικιωμένη γυναίκα, η κόρη της λέει χαρακτηριστικά: «Καλά είναι, δόξα τω θεώ, φοβήθηκε, δεν καταλάβαινε ακριβώς τι γίνεται... Έχει περάσει 2-3 εγκεφαλικά, έχει ζάχαρο, παίρνει τα φάρμακά της... Είναι Ελληνοπόντια, η καταγωγή τους είναι από την Κωνσταντινούπολη, πήγανε στο Ασβρούμ, ήταν αντάρτισσα η γιαγιά μου και ο πατέρας μου είναι από τον Πόντο και μετά πήγαν στον Καύκασο».

«Δούλευαν στα χωράφια τους μια ζωή, είμαστε Έλληνες ορθόδοξοι και είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε Έλληνες, καλή λευτεριά να έχει η Ελλάδα, χρόνια πολλά σε όλους, δεν έχω να πω τίποτα κακό για την αστυνομία, αλλά ήταν γιαγιά 90 χρονών».

Δείτε βίντεο: Οργή μετά τα €200 πρόστιμο για τα τερλίκια της 90χρονης
Οργή μετά τα €200 πρόστιμο για τα τερλίκια της 90χρονης





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης