Η «Βόρεια Μακεδονία» μπαίνει και στα ελληνικά σχολικά βιβλία

sxolika_vivlia

Σε εξέλιξη η διαδικασία εναρμόνισης των αναλυτικών σχολικών προγραμμάτων και εγχειριδίων Αθήνας και Σκοπίων με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Τα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια θα ενσωματώσουν το νέο όνομα “Βόρεια Μακεδονία” που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών για τη γείτονα χώρα», απάντησε γραπτώς ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης σε ερώτηση των Βουλευτών Ν. Κεραμέως και Γ. Κουμουτσάκου. Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι «στα εν χρήσει σχολικά βιβλία δεν υφίστανται αλυτρωτισμοί ή αναθεωρητισμοί».

Την ίδια ώρα πάντως σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εναρμόνισης των αναλυτικών σχολικών προγραμμάτων και των σχολικών εγχειριδίων των δύο χωρών με τα προβλεπόμενα στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν που συντάχθηκε μετά τη δεύτερη Συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που συστάθηκε βάσει της συμφωνίας, οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών «κατάρτισαν ένα εντατικό πρόγραμμα για την επίτευξη κοινώς αποδεκτών λύσεων, βάσει των σχετικών αρχών και των στόχων της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης». «

Εργαζόμενες με συναδελφικό και εποικοδομητικό πνεύμα, οι δύο αντιπροσωπείες έδωσαν την δέουσα προσοχή στο ζήτημα των αναλυτικών προγραμμάτων και των σχολικών εγχειριδίων που χρησιμοποιούνται σήμερα και αποφάσισαν την εναρμόνισή τους με το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας των Πρεσπών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν. Επίσης, αποφασίστηκε ότι η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 12–13 Απριλίου . «Η δεύτερη συνάντηση επιβεβαίωσε την αποφασιστική δέσμευση των μελών της Μεικτής Επιτροπής έναντι στη νέα γενιά αμφοτέρων των χωρών καθώς και της ευρύτερης περιοχής για μια εκπαίδευση στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών αξιών της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης και της αμοιβαίας συνεργασίας» καταλήγει το κοινό ανακοινωθέν.

ΣΧΟΛΙΑ (41)

Τακης

Προκαλωω να εχουμε επισημα Δυτικη , Νοτια και Ανατολικη Μακεδονια. Να γινουν ανεξάρτητοι από την Ελλαδα. Και η Θρακη και νησια αιγαιου να πανε στην Τουρκια. Η κρητη να γινει αυτονομη. Και ότι περισσεψει είναι Ελλαδα.

Τακης

Και ετσι επισημα η Πρωην Γιουγκοσλαβικη Δημοκρατια της Μακεδονιας εγινε Βορεια Μακεδονια.

Αριστείδης

Η Μακεδονία είναι δική τους και δική μας!! Πότε θα το χωνέψετε επιτέλους; Η Ελλάδα συνορεύει με μια χώρα που λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Αυτό πρέπει να γράφουν τα σχολικά μας βιβλία... Το σημαντικό είναι αυτά που πλέον δεν θα γράφουν τα σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία. Και αυτό αποτελεί τεράστια επιτυχία του Αλέξη!!!

Αλή Αλ-Γιουνάνι

Όχι! Η Μακεδονία ΔΕΝ είναι δική τους. Παιονία λεγόταν η περιοχή στην αρχαιότητα, όχι Μακεδονία. Στην αρχαία Μακεδονία ανήκε μόνο η περιοχή γύρω από το Μοναστήρι και της Γευγελής.

Αδίστακτος

Άλλη μια φάπα από τον Ζάεφ στη Ελληνική κυβέρνηση. Τους γλέντησε για πλάκα.

Rigel

Επιτέλους, θα δωθεί ένα τέλος στα πανάθλια αλυτρωτικά στοιχεία των σχολικών βιβλίων που υπήρχαν στην FYROM. 30 χρόνια μεγάλωναν γενιές μέσα στην παραπληροφόρηση και στο μίσος. Απίστευτη επιτυχία της Συμφωνίας και ας φωνάζουν πολλοί που δεν την κατανοούν.

Χαχαχαχα

Προς τους αφελείς και όχι προς συριζοτρολ: η ελληνική αντιπροσωπεία ΔΕΝ ζήτησε να αλλάξει τίποτα σε ο,τι αφορά την "Μακεδονία" τους..σε ο,τι αφορά το διάχυτο μισος προς τους καλούς Έλληνες που "έκλεψαν την Μακεδονία του Αιγαίου"..ποιος ξέρει..θα δούμε..

Χρηστος

Τους χαρισαμε αυτο που ηθελαν και δεν διναμε 30 χρονια..... Δεν μπορω να σκεφτω λογο να χαρει καποιος για αυτο.....

ΑΣΤΟΣ

Μάθετε στα παιδιά σας την Ιστορική αλήθεια!!! Δείξτε στα αριστερά ξεπουλητάρια, τα Τσυριζοσιχάματα ορφανά του Στάλιν ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ είναι πολύ πιό δυνατή από τις εμμονικές βρωμιές τους!

Σο γκουρουνννννι apo pano

Δεν πρέπει να τα βάζουν στα σχολεία.... αλλά εκεί που ξέρουν, τα ζώα... συγνώμη ζώα, ήθελα να πω ΤΟΥΒΛΑ..,

Αντικειμενικός

Από τη στιγμή που αποτελούν μέρος της Συμφωνίας, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Είμαστε στην Ευρώπη και πρέπει να τηρούμε αυτά που υπογράφουμε. Φυσικά και πρέπει το βιβλίο να μιλάει για Βόρεια Μακεδονία, για Μακεδονική γλώσσα και για Μακεδόνες/Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αφού αυτά λέει η Συμφωνία. Δεν καταλαβαίνω τις φωνασκίες.

Oύστ οχιά!!!!

Απο την Ελλάδα.

Πιστεύεις στην δημοκρατία;

Όταν μια απόφαση παίρνετε παρά τη θέληση του λαού θεωρείς ότι πρέπει να υλοποιηθεί η να γίνουν προσπάθειες από μια μελλοντική κυβέρνηση για την ακύρωση της! Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δεσμευθεί πως δεν θα δεχτεί την παραχάραξη της ιστορίας που γίνεται μεθοδικά από την προδοτική αριστερή κυβέρνηση και ο ς δεν θα δεχτεί τετελεσμένα. Αλλιώς υπάρχει η γενική αίσθηση πως στην θέση των αριστερών που όπου τους βρει ο κόσμος τους πλακώνει στις κλωτσιές και τους κυνηγάει θα βρεθούν οι της ΝΔ. Όταν μια απόφαση δεν έχει την έγκριση ενός λαού δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί. Ο Τσίπρας και η αριστερά διετέλεσε πραξικόπημα.

Ρε Τσυριζοτύφλακα.....

...εσύ δεν καταλαβαίνεις ΤΙΠΟΤΑ που δεν βγαίνει από Κουμμουνδούρου! «Αντικειμενικός» !!!χαχαχαχαχααα......Σταλινόπανο!

Αντικειμενικός 2

Απαραίτητες αλλαγές να κάνεις στο μυαλό σου βλάκα δήθεν αντικειμενικέ Μία ζωή μαθαίναμε την ιστορία μας και ήρθατε εσείς να παίξετε το ρόλο του ΚΊσινγκερ ηλίθιε . Αυτός ο ρόλος θα μπορούσε να ανήκει στη δεξιά παράταξη , αλλά το κάνατε τα αριστεροφασιστάκια για ένα κτύπημα στη πλάτη από τη καγκελάριο Go back . Aποδυκνείεται λοιπόν ότι για τη καρέκλα ξεπεράσατε τους Σαμαροβενιζελογερμανοτσολιάδες . Τσακιστείτε λοιπόν στην αντιπολίτευση γιατί είστε χειρότεροι δήθεν δήθεν αντικειμενικέ Από σήμερα 10 αντικειμενικοί και εγώ ΝΔ για να τσακιστείτε .

Los Bomboneros

4 χρόνια μπαχαλακισμού της κυβέρνησης και τους ένοιαξε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να κάνουν ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ στις επόμενες γενιές, μιλώντας του για ένα γελοίο δημοψήφισμα και το φιάσκο με τα Σκόπια...Δε φτάνει που καταστρέφουν τη χώρα, ψάχνουν και τρόπο να διαλύσουν και το μέλλον της.

Μάνος

Οι γονείς αγοράζουμε βιβλία της προκοπής για τα παιδιά μας γιατί έτσι και αλλιώς τα σχολικά εγχειρίδια είναι χρήσιμα μόνο για ανακύκλωση

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης