Κόντρα εισαγγελέων και αστυνομικών για το κύκλωμα πλαστών διπλωμάτων οδήγησης

plasta12

Η ΕΔΕ σε σημερινή ανακοίνωσή της επιπλήττει την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής η οποία εξέφρασε την απορία της γιατί δεν προφυλακίστηκαν τα μέλη του κυκλώματος που δρούσε εκτός νομιμότητας

Η αιώνια βουβή αντιπαράθεση των εισαγγελικών λειτουργών με την Ελληνική Αστυνομία συνεχίζεται και στην υπόθεση της πλαστογραφίας διπλωμάτων οδήγησης από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών, καθώς η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε σημερινή ανακοίνωσή της επιπλήττει την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής η οποία εξέφρασε την απορία της γιατί δεν προφυλακίστηκαν τα μέλη του κυκλώματος που δρούσε εκτός νομιμότητας.

Η ΕΔΕ αναφέρει ότι την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής στην οποία εκφράζεται η απορία πως γίνεται και μια υπόθεση «πολύ καλά μελετημένη και δεμένη από όλες τις πλευρές» (υπόθεση πλαστογραφίας διπλωμάτων οδήγησης) να μην οδηγεί σε προφυλάκιση των κατηγορουμένων από την αρμόδια ανακρίτρια.

Αρχικά υπογραμμίζει η Ένωση, θα πρέπει να γίνει υπόμνηση ότι «το καθήκον των αστυνομικών αρχών φτάνει μέχρι το σημείο της σύλληψης των δραστών και της προσαγωγής τους ενώπιον της Δικαιοσύνης» και συνεχίζει:

«Από το σημείο εκείνο και μετά οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καμία αρμοδιότητα ούτε και τις αναγκαίες επιστημονικές γνώσεις για να κρίνουν εάν ο δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός ενεργεί ή όχι σύμφωνα με το νόμο».

Παράλληλα, η ΕΔΕ αναφέρει, πρώτον, ότι «ενώ η έκφραση γνώμης από πολίτες –ακόμα και αναρμόδιους και άσχετους με νομικές έννοιες- είναι πλήρως αποδεκτή στα πλαίσια του δημοκρατικού δικαιώματος ελεύθερης έκφρασης των απόψεων, ωστόσο τα επίσημα κρατικά όργανα και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα φειδωλοί σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, που δημιουργούν σύγχυση στην κοινή γνώμη».

Κατά δεύτερον, προσθέτει η Ένωση «σε νομικό επίπεδο, ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας επιτρέπει την προσωρινή κράτηση κατηγορουμένων για κακουργηματικές πράξεις μόνο κατ’ εξαίρεση και εφόσον οι περιοριστικοί όροι δεν επαρκούν και ο κατηγορούμενος δεν έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ή έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του ή κατά το παρελθόν υπήρξε φυγόποινος ή κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει και άλλα εγκλήματα».

Ο αρμόδιος ανακριτής και ο εισαγγελέας-σημειώνει η ΕΔΕ- «κρίνουν τις παραπάνω προϋποθέσεις κατά περίπτωση και επιβάλουν ή όχι την προσωρινή κράτηση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ποινή ούτε η μη επιβολή της σχετίζεται με την έλλειψη επαρκών ενδείξεων ή με την ελλιπή προεργασία των αστυνομικών υπαλλήλων».

Και καταλήγει η ΕΔΕ, «η απόδοση Δικαιοσύνης και η τιμωρία ή η αθώωση των κατηγορουμένων γίνεται από τα δικαστήρια με νηφαλιότητα και τήρηση της κείμενης νομοθεσίας χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες επισημάνσεις και βερμπαλισμοί για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες όλοι οι κρατικοί λειτουργοί οφείλουν να επιτελούν τα καθήκοντά τους».

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Μήτσος

Είπαμε η Δικαιοσύνη είναι γκαβη!!

Yiannis

το είπε ξεκάθαρα ο νομικός........Αν θές να δικάσω και να καταδικάσω πίεσε τον βουλευτή σου να φτιάξει αυστηρότερους νόμους... Ο βουλευτής σου όμως φροντίζει να φτιάξει νόμους για να σε φιμώνει και να σε φοβίζει (αντιρατσιστικός νόμος πχ). Φτασαμε λοιπόν στο σημείο να εισηγούνται οι αγαπητοί βουλευτές,οι μολωτοφ να είναι πλημμέλημα ,οι κλέφτες να μην διώκονται αυταπάγγελτα,οι προδότες ,οι καταχραστές οι γύφτοι ,οι λαθρομετανάστες να έχουν νομικό αβαντάζ και ελαφρυντικά παράλογα κλπ κλπ Εσύ Μ@¨@ΚΑ έλληνα συνέχιζε να πληρώνεις τα σπασμένα και τρέμε από την ασφάλεια του καναπέ σου....

Νομικός

1ον Σε καμία χώρα της ΕΕ δεν προφυλακίζεται κάποιος εύκολα (προφυλάκιση σημαίνει μπαίνω φυλακή πριν βγει δικαστική απόφαση) για οικονομικά εγκλήματα 2ον Το εξαιρετικά δεμένη υπόθεση ας το αφήσουμε, π.χ. στην περίπτωση Ριχάρδου που απασχολήθηκαν 200 αστυνομικοί για δύο χρόνια για ένα έγκλημα που δεν υπήρχε θα πει κανείς τίποτα; Ήταν και αυτή εξαιρετικά δεμένη υπόθεση;

pan z

Νομικέ εξήγησέ μας τότε γιατί ο Γέροντας Εφραίμ προφυλακίστηκε????

ΚΛ

Ο Ελληνικός λαός βλέπει μία "δικαιοσύνη" να ξεφτυλίζεται καθημερινά. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα πάει περίπατο. Οι ποινές της Νομοθετικής εξουσίας είναι αστείες και οι δικαστές δικάζουν στα αστεία. Ο κόσμος αγανακτεί και απορεί. Για να μπεις φυλακή θα πρέπει να σκοτώσεις Πακιστανό ή γύφτο.

Νομικός

Αν η δικαιοσύνη δικάζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα πρέπει να αλλάξουμε χώρα. Οι δίκες δεν βγαίνουν με δημοψήφισμα. Για τις ποινές και τις προϋποθέσεις προφυλάκισης να απευθυνθείς στον βουλευτή σου. Οι δικαστές δικάζουν βάσει νόμων και όχι αυθαίρετα. Εάν είναι χαλαροί και επιεικείς οι νόμοι (που σωστά είναι) είναι άλλου ζήτημα όχι της δικαιοσύνης.

Εντολές άνωθεν

Γιατί οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι (ειδικά οι αριστεροί) ΔΕΝ μπαίνουν ποτέ φυλακή

Αγύριστο κεφάλι

Για να ρωτούν οι φασίστες . ....... ( ρύσαι ημας από του πονηρού )

αλκολας ανταρσια

χικ τα πηρανε απο το περισευμα των αθωων κατηγορουμενων χικ χικ βρε τι κοσμος υπαρχει αγγελικα πλασμενος

dk

Μετά σκούζουν τα δελτία ειδήσεων και οι δημοσιογράφοι για τους νεκρούς στην άσφαλτο..έχει χαθεί κύριοι το παιγνίδι για την χωρα μας αυτή δεν την δικαιοσύνη δεν την φοβάται κανεις ..τελειώσαμε σαν κοινωνία από τις αναστολές μέχρι τα "αμολυματα" και to "παραδικαστικο" δεν έχει μείνει τίποτα..παλιά akouges εισαγγελέα και σου προκαλούσε σεβασμό τώρα ακούς εισαγγελέα και ........(ΕΥΤΥΧΏΣ ΠΟΥ ΥΠAΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΊΓΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΟΎΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΈΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΠΌΔΙΑ MALLON ΟΙ ΛΊΓΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΊΣ)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης