Στρατιωτική παρέλαση με το «Μακεδονία ξακουστή» στην Αθήνα

Στρατιωτική παρέλαση με το «Μακεδονία ξακουστή» στην Αθήνα

Ξεχώρισαν οι Εύζωνοι που παρέλασαν υπό τους ήχους του εμβατηρίου - Εντυπωσιακές εικόνες από τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, τα μηχανοκίνητα τμήματα, τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα

euzones_ar
Μεγαλειώδης ήταν η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων να δίνουν τον καλύτερο εαυτό και να εισπράττουν το χειροκρότημα των πολιτών που κατέβηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να τους δουν από κοντά.

Ξεχωριστή στιγμή η παρέλαση των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που πέρασαν μπροστά από τους επισήμους υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή». Οι Εύζωνοι άνοιξαν τη φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων και ακολούθησαν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού, και ο λόχος απόδοσης τιμών. Σε ακριβείς σχηματισμούς παρήλασαν τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εύζωνες παρελαύνουν με το «Μακεδονία Ξακουστή»


Με το «Μακεδονία ξακουστή» έφτασε στο Σύνταγμα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με τους παριστάμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Με το «Μακεδονία Ξακουστή» έφτασε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Σύνταγμα
Κλείσιμο


Το ιδιαίτερο χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν για άλλη μία χρονιά τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με το εντυπωσιακό παράστημά τους.

Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη F-16 block 52, MIRAGE 2000-5 και F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερα Απάτσι, Σινούκ ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού, ελικόπτερα Σικόρσκι και ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα των σωμάτων ασφαλείας.

«βατράχια»


Aεροπλανα πολεμικής αεροπορίας


Ελικόπτερα


Στους δρόμους της Αθήνας πέρασε η μηχανοκίνητη φάλαγγα από την οποία ξεχώρισαν τα εντυπωσιακά και υπερσύγχρονα άρματα μάχης ΛΕΟΠΑΡΝΤ (LEO 2 HEL και LEO 1 Α5). Στην παρέλαση συμμετείχαν και τα ειδικά οχήματα του Μηχανικού, για την άρση πάσης φύσεως κωλυμάτων στην ξηρά και τη θάλασσα και την εκκαθάριση ναρκοπεδίων.

.

παρέλαση 4



παρέλαση 2

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με τους δικυκλιστές των ειδικών ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Ζ», διάφορα περιπολικά της 'Αμεσης Δράσης και με δύο ουλαμούς Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετείχε με μοτοσικλετιστές, ερπυστριοφόρα παντοδαπούς εδάφους, υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, έναν ουλαμό Δοκίμων Ανθυποπυραγών και ένα τμήμα της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών που αποτελείτο από ορειβάτες, διασώστες και αυτοδύτες.

Το Λιμενικό Σώμα συμμετείχε με μικτό τμήμα ανδρών γυναικών, και τμήματα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, της Υπηρεσίας Διασωστών και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

παρέλαση (1)
Μετά το τέλος της παρέλασης μια ομάδα πολιτών κατέβηκε στην λεωφόρο Αμαλίας και φώναξε συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών που έκαναν δηλώσεις.

συνθήματα 2


Σε δηλώσεις τους μετα το πέρας της παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε «μολών λαβέ» σε όσους επιβουλεύονται την ελευθερία της Ελλάδας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη να δηλώνει ότι «οι Ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ, για να προστατεύουν την ανεξαρτησία και την εθνική ακεραιότητα της χώρας, προσπαθώντας να διατηρήσουν την ειρήνη στην περιοχή».

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν μόνο πολίτες που είχαν πρόσκληση με τον μεγαλύτερο όγκο των πολιτών που ήθελαν να δουν από κοντά τις μονάδες των τριών όπλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να παρελαύνουν να βρίσκεται μετά την οδό Βουκουρεστίου επί της οδού Πανεπιστημίου.


Την ίδια ώρα επί ποδός βρίσκονταν 1.500 αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με το έργο της περιφρούρησης της παρέλασης.


par1
stratt4
stratt3
stratt2
stratt1
stratt7
stratt6
stratt5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης