Διευκρινίσεις από το Λιμενικό για τους ΟΥΚάδες στην παρέλαση: Τραγούδια ναι, συνθήματα όχι

oykades-synthimata

Επιτρέπεται να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα, αλλά απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων, αναφέρει το Αρχηγείο του Λιμενικού

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την εντολή του διοικητή της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, προέβη το Αρχηγείο του Λιμενικού.

Ο διοικητής της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών απέστειλε έγγραφη απαγόρευση αναγγελίας συνθημάτων κατά την διάρκεια της παρέλασης για την εθνική επέτειο, προς όλα τα στελέχη που πρόκειται να πάρουν μέρος στους εορτασμούς. Με το έγγραφο αυτό, ο διοικητής «παραγγέλλει» την «μη απαγγελεία (sic) συνθημάτων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης παράλασης της 25ης Μαρτίου 2019», ενώ επισημαίνει πως «σκοπός» της απαγόρευσης είναι η «αποφυγή κυρώσεων, πειθαρχικών αλλά και ποινικών σε στελέχη».

Με την διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ξεκαθαρίζεται πως η απαγόρευση αφορά στην απαγγελία συνθημάτων και όχι στρατιωτικών ασμάτων. «Επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού», αναφέρεται χαρακτηριστικά, αλλά επισημαίνεται επίσης πως «απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης».

«Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού: 

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα ιστοσελίδων σύμφωνα με τα οποία το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή απαγόρευσε την απαγγελία ύμνων στην προσεχή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού.
Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης.
Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα.

parapolitika-oykades-ena
Το έγγραφο του διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, όπως δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα «Παραπολιτικά»

ΣΧΟΛΙΑ (15)

1 - 0 !

ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ! ΑΛΛΑ, ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ???

Αγύριγο Τσυριζόπανο

Πάλι χάλια με έκαναν τα χάπια.......ούτε αυτή η θεραπεία δουλεύει!

Τιραμολα

Στις παρέλασης στα Σκόπια θα τραγουδάνε πλέον το Μακεδονία ξακουστη.. Εδω μούγκα..

100%

ο πιο γνήσιος ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ολοι οι άλλοι ειναι σαλτσες...

Αγύριγο κεφάλι

Αόρατους "εχθρούς" θέλουν να κατασκευάζουν και να βλέπουν οι Νεοναζί-ΦΑΣΙΣΤΕΣ, οπότε ..."Μακεδονία ξακουστή" γιά να μαζέψουν καμιά ΨΗΦΟ από τους χαζούς που κάθονται και πιστεύουν τις ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ τους!..__________Ξέρουν τι ... κάνουν!..

EYΘΥΝΟΦΟΒΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΟΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΕ !! Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ''ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ'' ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ !

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΜΑΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ Ε ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ?ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Αγύριγο κεφάλι

ΦΑΣΙΣΤΕΣ.________Ίσον κοινωνικά ΣΤΙΓΜΑΤΑ εκ πεποιθήσεως!________Στους εις την ιεραρχία κατώτερους εξ αυτών, ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ότι ...νοσταλγούντες ΑΝΟΗΣΙΕΣ και ΑΔΙΕΞΟΔΑ του παρελθόντος, παρέχουν "υπηρεσίαν" στην πατρίδα και ότι συμπεριφερόμενοι σαν ΚΑΦΡΟΙ είναι οι ..."γνήσιοι πατριώτες"!__________Μα αφού τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ "κόμματα" είναι το ...λίκνο της ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ και της ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ προς τον ΑΦΕΝΤΗ κεφαλαιοκράτη. Είναι ποτέ δυνατόν εκεί (σε αυτά) να εδράζεται και να συχνάζει έστω και γιά λίγο ο ...Πατριωτισμός;________(ΟΥΤΕ αυτό το κατανοούν!..).

Αγύριγο κεφάλι

Προς ΚΡΑΤΟΣ:_____(Αν είναι ΣΟΒΑΡΟ!).__________Να μην γίνει παρέλαση!___________Την εποχή των βαλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων, δεν θα χάσουμε και ...πολλά, αν ΔΕΝ δούμε να ..."παρελαύνουν" το ...πυροσβεστείο και τα περιπολικά της αστυνομίας.(Τα βάζουνε αυτά γιατί δεν έχουν και τίποτα άλλο να ΓΕΜΙΣΟΥΝ την ..."παρέλαση"!.)___________ΘΛΙΨΗ σε καταλαμβάνει! Γιά τα οπισθοδρομικά (πίσω στο 1910) μυαλά!_______Και γιά το ότι ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ να σε καταλάβουν όταν τους λες το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!..________Οικτρή κατάσταση!..

ΠΡΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ( ΒΛΕΠΕ ''ΑΓΥΡΙΓΟ ΚΕΦΑΛΙ'' )

@18.12@

TO KΡΑTΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ !! ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΑΥΤΟ ? ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ?

ΝΙΚΟΣ

Το Υπουργείο είναι Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και όχι αυτό που γράφουν πάνω αριστερά. Επίσης στο ακριβές αντίγραφο ας βάλουν σωστή ημερομηνία και όχι 21-03_2018...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

penteli_moro

Σήμερα, ένα μήνα μετά το περιστατικό που συγκίνησε την κοινή γνώμη, κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της τη μικρή Ευανθία - «Έκανα ένα μεγάλο λάθος και έχω μετανιώσει» δήλωσε μέσω της δικηγόρου της στο protothema.gr, μετά την επίσκεψηστο αναρρωτήριο Πεντέλης, που έχει μεταφερθεί το μωρό

DIKASTERIO

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπογραμμίζει ότι από τον συνδυασμό των άρθρων 5 παρ.2 και 6 παρ.1 του νομοσχεδίου, προκύπτει ότι «η αξιόποινη πράξη της κακουργηματικής απιστίας διώκεται πλέον κατ’ έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως»

2aselgia-arthro

Πρωτοδίκως ο μουσικός είχε καταδικαστεί σε 30 χρόνια κάθειρξη - Καταπέλτης ο εισαγγελέας - Το δικαστήριο αναγνώρισε στον φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που ασελγούσε σε μαθήτριές του 8 και 10 ετών το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου