Σάμος: Συνεχίζουν την αποχή στο Δημοτικό Σχολείο που φοιτούν προσφυγόπουλα

Σάμος: Συνεχίζουν την αποχή στο Δημοτικό Σχολείο που φοιτούν προσφυγόπουλα

Σήμερα απείχαν οι 106 από τους 150 μαθητές του σχολείου - Ζητούν είτε να μην επιστρέφουν στο ΚΥΤ τα παιδιά είτε να ιδρυθεί σχολείο εντός του κέντρου

samos-prosfyges-ena
Συνεχίζουν να απέχουν από τα μαθήματα τους, σήμερα για δεύτερη εβδομάδα, με απόφαση των γονέων τους, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου άνω Βαθέος της Σάμου. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, σήμερα Δευτέρα, από το σύνολο των 150 μαθητών του σχολείου απείχαν οι 106. Η απόφαση για συνέχιση της αποχής λήφθηκε με 70 γονείς να ψηφίζουν υπέρ της αποχής και 16 κατά.

Αίτημα της κινητοποίησης, η μη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων, μέσα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Ανάλογο αίτημα κατέθεσαν με κοινό τους ψήφισμα 12 σύλλογοι σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού. Ζητούν, επίσης, να δημιουργηθεί για αυτά τα παιδιά δομή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης μέσα στο ΚΥΤ της Σάμου ή τα συγκεκριμένα παιδιά να μην επιστρέφουν στο ΚΥΤ, αλλά να μένουν σε σπίτια εκτός ΚΥΤ.

Σημειώνεται ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων στο Βαθύ, προκειμένου να αποφασισθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κορύφωση την Τετάρτη 20 Μαρτίου, με αποχή του συνόλου ων μαθητών των δημοτικών σχολείων του νησιού.


Παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Την περασμένη Παρασκευή, μετά την παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη, η Εισαγγελία Σάμου κάλεσε εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τους ενημέρωσε για τις επιπτώσεις που ορίζει ο νόμος στις περιπτώσεις μη τήρησης της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών. Επίσης, μηνύσεις κατά των διοικητικών συμβουλίων Συλλόγων Γονέων που συμμετέχουν στην αποχή των παιδιών από τα μαθήματα κατατέθηκαν από αντιρατσιστικούς φορείς, ενώ σήμερα στο θέμα παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης