Τα «πάνδεινα» περνούν οι εργαζόμενες Ελληνίδες που θέλουν να γίνουν μητέρες

pregnant_ar

Καταγγέλλουν πως οι εργοδότες αρνούνται άδειες, τις μετακινούν σε δυσμενή πόστα ώστε να τις εξαναγκάσουν σε παραίτηση, ή ακόμα και τις αναγκάζουν να υπογράψουν πως δεν θα τεκνοποιήσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η εργαζόμενη Ελληνίδα βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς εξακολουθεί να υφίσταται διακρίσεις και να πλήττεται περισσότερο από την ανεργία.

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ΕΕ σε θέματα ισότητας των δύο φύλων, η Ελλάδα δεν διαθέτει οργανωμένο μηχανισμό καταγραφής των διακρίσεων φύλου στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση. Οι φορείς που εμπλέκονται μετά τις καταγγελίες των γυναικών (ΣΕΠΕ, ΓΣΕΕ) επισημαίνουν ότι λίγες περιπτώσεις καταλήγουν στα δικαστήρια. Πάντως - και αυτό είναι παρήγορο - οι καταγγελίες για διάκριση, σεξουαλική παρενόχληση κλπ αν και λίγες, είναι διπλάσιες από ό,τι στο παρελθόν.

Οι περισσότερες αναφορές που φθάνουν στο ΣΕΠΕ και στη ΓΣΕΕ σχετίζονται με την εχθρική συμπεριφορά των επιχειρήσεων προς την εγκυμονούσα εργαζόμενη. Δύσκολα ξεχνά κανείς την τακτική ακόμα και μεγάλων επιχειρήσεων στο παρελθόν οι οποίες ζητούσαν από την εργαζόμενη στη σύμβαση που θα υπογράψει, να δηλώσει ότι δε θα μείνει έγκυος για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Πρόσφατα προσέφυγε στη δικαιοσύνη γυναίκα – φύλακας μουσείου, η οποία αναγκαζόταν να στέκεται όρθια σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας με αποτέλεσμα να πάθει αποκόλληση και να κινδυνεύσει να αποβάλλει. Σε πολλές περιπτώσεις οι εργοδότες μετακινούν τις εγκύους σε μακρινά πόστα ώστε να τις αναγκάσουν να παραιτηθούν ενώ αρνούνται να δώσουν άδειες για τις εξετάσεις του προγεννητικού ελέγχου.

Επίσης σύμφωνα με τις καταγγελίες οι εργοδότες:

- Αρνούνται την άδεια μητρότητας ή το μειωμένο ωράριο που δικαιούνται οι μητέρες 17 μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού.

- Αρνούνται άδειες όταν παραστεί ανάγκη κατά τη διάρκεια της προσχολικής αγωγής

- Αρνούνται άδειες σε μητέρες που πρέπει να συνοδεύσουν τα παιδιά τους με αναπηρία στα ΚΕΠΑ.

- Σημειώνονται διακρίσεις ιδίως στο εμπόριο. Στο «ξεχύλωμα» του ωραρίου, όταν απαιτούνται υπερωρίες, οι εργοδότες προτιμούν τους άντρες καθώς είναι περισσότερο διαθέσιμοι με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο μισθός τους έναντι των γυναικών συναδέλφων τους.

- Οι εργοδότες ξεκινούν από τις γυναίκες τη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερική.

«Γίνονται καταγγελίες», επισημαίνει η νομική σύμβουλος της ΓΣΕΕ κ. Ελλη Βαρχαλαμά, «αλλά συνήθως χάνονται στο δρόμο και δεν καταλήγουν στα δικαστήρια. Το τελευταίο διάστημα μόνο δύο υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης έφτασαν στη δικαιοσύνη. Στη μια περίπτωση μάλιστα επιδικάστηκε αποζημίωση 20.000 ευρώ για παρενόχληση και προσβολή της προσωπικότητας. Δεν υπάρχει μηχανισμός καταγραφής διακρίσεων ενώ το τμήμα ισότητας που είχε συσταθεί με τη συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας και των κοινωνικών εταίρων έχει να συνεδριάσει επτά χρόνια!».

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (52)

Κωστας

Για τον ιδιωτικο τομεα να κατηγορειτε το κρατος που δεν δινει κινητρα π.χ. να σπονσοραρει τον εργοδοοτη για να βρει αντικαταστατη.. Αν εγω σε προσλαβω για 1-2 χρονια για μια δουλεια Α και εσυ γκαστρωθεις..θα πληρωνω εγω τα δικα σου γα....α? Υ.Γ. Πραγματικη περιπτωση..ελληνικη αστυνομια ...υπαστυνομος πιανει δουλεια σε τμημα...και εχει να πατησει 7 χρονια μετα απο 3 εγκυμοσυνες...επαπειλουμενες ταχαμου κτλ κτλ... στην ελλαδα υπαρχουν 2 κατηγοριες ανθρωπων...οι δημοσιοι υπαλληλοι και ολοι οι αλλοι. ΤΑΞΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ.

Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!

@Κωστας,ΠΡΕΠΕΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ? Η ΟΧΙ?,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΝΑΙ? Η ΟΧΙ?.

ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΣ ΜΗΝ

ΕΞΑΝΤΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ,ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔ.ΤΟΜΕΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΙΔΙΩΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 40 ΑΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ Η ΜΕ ΕΤΟΙΜΗ ΣΤΡΩΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ 2 ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΙΣΘΟ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝΕΙ ΕΛΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ((ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)) ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ-ΑΜΕΡΙΚΗ,ΑΝ ΠΑΛΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΔ.ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΑΠΟ 200 ΕΩΣ 800, ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΗΝ ΠΟΛΥ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ((ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ))ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ,ΑΥΤΑ.

ZZ

Οι (ΕΛΛΗΝΕΣ )εργοδότες πάντα όταν είχαν την ευκαιρία συμπεριφερόταν απρεπώς στις έγκυες εργαζόμενες ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ , πάντα το συμφέρων έβαζαν πάνω από την υποχρέωση έναντι του νόμου (για ανθρωπιά δεν γίνεται λόγος ), και όταν αναγκαζόταν να κάνουν το αυτονόητο δυσφορούσαν . Για αυτό και προ κρίσεως και σήμερα έχουν στην δούλεψη τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ με την αιτιολογία ότι δεν βγαίνουμε ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ότι η ΕΛΛΗΝΕΣ δεν δουλεύουν για λίγα , άμα είναι από τα χαράματα μέχρι την δύση να του δίνεις 20 Ευρώ και να του κολλάς 8-10 ένσημα το μήνα είναι φυσικό και ο ΈΛΛΗΝΑΣ να δυσφορεί , ο ΈΛΛΗΝΑΣ δεν είναι τεμπέλης αλλιώς δεν θα έφευγαν στην αλλοδαπή εκατοντάδες χιλιάδες για εργασία , και όλοι δουλεύουν εκεί , άρα ποιος θα κρατούσε στην δούλεψη του τεμπέλη ? Κάποιοι ΤΆΧΑ μου σκίζονται για την υπογεννητικότητα και ΤΆΧΑ μου στενοχωριούνται , τρίχες κατσαρές είναι όλα αυτά , πως στην μεταπολεμική ΕΛΛΑΔΑ τα παιδία φύτρωναν σαν μαστάρια , τότε δεν είχε φτώχεια ?Τότε είχε νόμους που κανένας εργοδότης δεν τολμούσε να αγνοήσει , τότε είχε ελέγχω και όχι το σημερινό μπορδελο . Τώρα κάνουν δηλώσεις χωρείς φόβο εργοδότες και πολιτικοί ότι θα σας αντικαταστήσουμε με Μουσουλμάνους ΛΑΘΟΡΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, σου λένε μη μιλάτε για το καλό σας , σας παρακολουθούμε και προληπτικά αριστερίστικα θα σας συλλαμβάναμε , έτσι έχει κύριοι , για αυτό και οι εργοδότες ξέφευγαν μαζί με τους πολιτικούς .

Δημόσιος υπάλληλος

δημοσιο και χιώτικος τομέας πρεπει ναι ισχύουν τα ιδια..ΑΛΛΑ πολυ φοβαμαι οτι ο εργοδότης ιδιωτικού τομέα τοτε δε θα προσλάμβανε γυναίκες 25-40 χρονων .. στο δημοσιο μετα την δεις ανατροφής μετακινηθηκα σε αλλο τμήμα.. επίσης προϊστάμενος εκανε αρνητική αξιολόγηση για να με αλλάξει διεύθυνση μολις Ε μάθε οτι ειναι Παλι εγκυος.. στο δημοσιο εξαρταται που θα πέσεις για το αν θα δημιουργησουν προβλημα..στον ιδιωτικο τομέα δε μπορεις να κανεις παιδια για αυτο έφυγα .. ειδικά άν δεν εχεις βοηθεια απο γιαγιά καλυτερα να παραιτηθεις..για αυτο άλλωστε υπαρχει και έντονο δημογραφικο προβλημα..στη βόρεια Ευρώπη επειδη δουλεύουνε μεχρι τα 67 μητέρες ή ποιο μεγάλα σε ηλικίας ατομα εχουν δικαιώματα να ζητήσουν περικοπή ημερών εργασίας ή ευέλικτο ωραριο πχ 30 ωρες μην εβδομαδα με αντίστοιχη περικοπή μισθού για να ξεκουράζονται κτλ κτλ και ο ετγοδοτης το δεχεται..ίσως η ελαστικότητα ωραρίου να έλυνε σε καποιες περιπτωσεισ το προβλημα ..

Βασικές Πολιτικές Θέσεις της Ελεύθερης Πατρίδας(Ελλήνων Εργαζόμενων Φιλόπατρων)

11. Δημογραφικό πρόβλημα. ____________ α. Επίλυση του δημογραφικού προβλήματος και ανάδειξη της οικογενείας σε θεμέλιο και στυλοβάτη της κοινωνίας, με έμφαση στην ειδική μεταχείριση των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών. __________ β. Φορολογικές ελαφρύνσεις αντίστοιχα για κάθε παιδί μετά το πρώτο. __________ γ. Θέσπιση ειδικού ταμείου πρόνοιας των ελληνίδων μητέρων και στήριξη αυτών από τον 2ο μήνα κύησης μέχρι και το 2ο έτος των παιδιών.

Αγνή

Η προσωπική μου ιστορία: Έμεινα έγκυος ενώ εργαζόμουν σε διαφημιστική εταιρία στην Αθήνα. Ο εργοδότης μου με απέλυσε γνωρίζοντας ότι απαγορεύεται η απόλυση λόγω προστασία της εγκύου. Κατέφυγα στην επιθεώρηση εργασίας η οποία τον ανάγκασε να με δεχθεί πίσω προκειμένου να γλυτώνει πρόστιμο 9.000 ευρώ. Με την επιστροφή μου, ο εργοδότης μου έκανε τον βίο αβίωτο ασκώντας έντονη ψυχολογική βία: Με απομόνωσε, με πρόσβαλλε, μου αφαίρεσε αρμοδιότητες, απαγόρευσε στους συναδέλφους μου να μου μιλάνε και δεν μου επιτρεπόταν να κινούμαι στους χώρους του γραφείου με εξαίρεση την κουζίνα και την τουαλέτα. Αποκορύφωμα ήταν μία ημέρα όπου μου απαγόρευσε να μπω στα γραφεία της εταιρίας και επειδή του ζήτησα να μου δώσει γραπτώς την απόφασή του, με έσπρωξε και με κοπάνησε με δύναμη στο τοίχο. Το δικαστήριο τον αθώωσε γιατί δεν είχα μάρτυρες και μελανιές. Και φυσικά δεν αναφέρομαι για τα λεφτά που μου χρωστάει. Είναι δευτερεύουσας σημασίας μετά τα όσα έχω περάσει. Σήμερα, όταν μία γυναίκα αποφασίζει να γίνει μητέρα και είναι αναγκασμένη να εργαστεί, ζει έναν γολγοθά. Κι όποιος διαφωνεί, δεν έχει ιδέα. Η περίπτωση μου δεν είναι η μοναδική.

ΜΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ!

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ, ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ,ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΟ, ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΟΚ! ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΚΟΜΑ.

χαχα

Τι ωραίος που είναι ο καπιταλισμός του Κυριάκου. Και προπάντων χρήσιμος, ωφέλιμος και παραγωγικός. χαχαχα

Σήμερα λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση ενός ιστορικού κύκλου,

μια και όλες οι παρατάξεις βρέθηκαν στην εξουσία κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, με άθλιο απολογισμό, η δε αριστερά απεδείχθη η χειρότερη (από κίνημα πολιτών Αρδην)

Victor

Καπιταλισμό έχουν στις ΗΠΑ, Βρετανία, Ελβετία, Γαλλία κτλ. Χώρες στις οποίες η οικογένεια προστατεύεται και τα κίνητρα για τις εργαζόμενες μητέρες είναι σημαντικά. Στην Ελλάδα δεν έχουμε καπιταλισμό αλλά μία από τις πιο ανελεύθερες οικονομίες του δυτικού κόσμου.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Επιλέξαμε την κάθοδο στον δήμο της Αθήνας,

Η εμμονή στο δημογραφικό ζήτημα και τη φυγή των νέων, ως των κορυφαίων στοιχείων της ελληνικής παρακμής θα πρέπει να εξειδικευτεί στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από τον δήμο της Αθήνας____ για την ενίσχυση των νέων ζευγαριών και την επιστροφή των κατοίκων στις γειτονιές που έχουν εγκαταλείψει· ________________ Μια πρόταση που θα συνδυάζει τη γενική αναφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα με τις συγκεκριμένες προτάσεις για την απογκετοποίηση πολλών περιοχών του κέντρου της Αθήνας· __________(από Γιώργο Καράμπελια).

σ

Αν δεν τους αρέσει μια συγκεκριμένη δουλειά δεν είναι υποχρεωμένες να δουλεύουν εκεί. ΑΝ θέλουν να πάνε αλλού. Έλεος πια με το λαϊκισμό

exhorder

Τι λες ρε εξυπνάκια? Γιατί σε χώρες, όπως ο Καναδάς που υπάρχει ο μέγιστος σεβασμός προς την μητέρα (αλλά και εν γένει), δεν ισχύει η ανοησία που λες?? Γιατί εκεί τιμωρείται άμεσα ο μπαγλαμάς εργοδότης? Γιατί εκεί δεν υπάρχει θέμα υπογεννητικότητας?? Και εσύ αντι να μας πεις ότι τέτοιες χώρες πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για εμάς, πετάς μια παπάτζα. Τράβα κρύψου

ΑΥΤΟ ΟΛΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

@σ,ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ,ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΜΠΡΑΒΟ!.ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΙΣΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.

Αποχαιρέτα την Ελλάδα που χάνεται

Ελληνας, παντού ο χειρότερος!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης