LIVE

Κορωνοϊός

Ανδρέας Γεωργίου: Νέα απαλλαγή με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

amdreas_georgiou

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου κατέληξαν, εκ νέου, σε απαλλακτική κρίση για τον Ανδρέα Γεωργίου, παρά την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζητούσε παραπομπή σε δίκη για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για την υπόθεση διόγκωσης του ελλείμματος, το 2009

Νέο κεφάλαιο στο δικαστικό σίριαλ με «πρωταγωνιστή» τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, «έγραψε» το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, απαλλάσσοντάς τον για τρίτη φορά, με βούλευμα που εξέδωσε, από το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου κατέληξαν, εκ νέου, σε απαλλακτική κρίση για τον Ανδρέα Γεωργίου, παρά την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζητούσε παραπομπή σε δίκη για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστεί για την παραπάνω κακουργηματική κατηγορία.

Η κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος είχε απαγγελθεί στον κ. Γεωργίου μετά τις καταγγελίες πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ, κυρίως της Ζωής Γεωργαντά, σύμφωνα με τις οποίες, ο πρώην επικεφαλής της Αρχής διόγκωσε σκόπιμα το έλλειμμα του 2009, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στο καθεστώς των μνημονίων και να λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας.

Από την πλευρά του Ανδρέα Γεωργίου, ωστόσο, έχει επισημανθεί, κατ' επανάληψη, σε όλα τα στάδια της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, πως η μεθοδολογία προσμέτρησης του ελλείμματος του 2009 έγινε σε τήρηση ευρωπαϊκών όρων και πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το ύψος του ελλείμματος και, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο υπολογισμό, υπέγραψε τρεις δανειακές συμβάσεις.

Μάλιστα, η Eurostat έχει βεβαιώσει εγγράφως ότι έχει εγκρίνει τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2009 και έχει και εκείνη επαναλάβει την πάγια θέση της πως οι ενέργειες Γεωργίου έγιναν σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι οποίοι ισχύουν απαρέγκλιτα στους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ έως και σήμερα. Μάλιστα, η σχετική έγγραφη βεβαίωση της Eurostat έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Ωστόσο, η υπόθεση Γεωργίου «καρκινοβατεί» για χρόνια στη Δικαιοσύνη, καθώς, πριν από την έκδοση του νέου, τρίτου απαλλακτικού βουλεύματος, είχε προηγηθεί η έκδοση άλλων δύο όμοιων βουλευμάτων, αλλά και δύο αναιρέσεις αυτών από τον Άρειο Πάγο.

Μάλιστα, η υπόθεση έφτασε ξανά τώρα στο δικαστικό συμβούλιο, καθώς το αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, για δεύτερη φορά, είχε κάνει δεκτή αναίρεση κατά της απαλλαγής του Ανδρέα Γεωργίου, την οποία είχε ασκήσει η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Έτσι, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε και πάλι στο Εφετείο και στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο κατέληξε εκ νέου σε απαλλακτική κρίση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Δημήτρης

Το πράγμα έχει καταντήσει ανέκδοτο. Δε γνωρίζω ούτε τον Γεωργίου, ούτε έχω καμιά ιδιαίτερη συμπάθεια σε κανέναν από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου. Όμως, ρε παιδιά, το να απαλλάσσεται τρεις φορές ο άνθρωπος από τα δικαστικά συμβούλια και κάποιοι από τον Άρειο Παγο να τα αναιρούν, αυτό κάτι κρύβει. Δηλαδή όλοι οι δικαστές είναι προδότες και δρουν αντεθνικά; Σώνει και καλά να τον βγάλουμε ένοχο για να κρύψουμε τις ευθύνες των πολιτικών για τα υπερβολικά ελλείμματα; Επειδή το θέλει η Θάνου και η Δημητρίου; Στην Ελλάδα δεν τολμάει άνθρωπος να κάνει σωστά τη δουλειά του και θα βρεθεί ένοχος! Γι΄ αυτό είμαστε και θα παραμείνουμε δυστυχώς ουραγοί της Ευρώπης στον αιώνα τον άπαντα. Δεν έχουμε μέλλον, πάρτε το χαμπάρι..... ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΛΙΟΙ

freeman

Πάκης & τσιπροκαραμανλολάγνα του τσογλάνια, ηγεσίας Δικαιοσύνης σε υστερία ! 3ο Δικαστικό Συμβούλιο Τακτικών Δικαστών ΔΕΝ διαπιστώνει ΚΑΝ ΑΔΙΚΗΜΑ από Γεωργίου. Έγκλημα χωρίς εγκληματία ΔΕΝ υπάρχει. Το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της πτώχευσης (ανατίναξαν τα δημόσια ταμεία) ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ. Πάκης & Καραμανλής ποντάρισαν απαλλαγή τους για τα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΣ ΓΝΩΣΤΑ (από 2010) εγκλήματά τους 2004-2009, στην καταδίκη Γεωργίου άρα Παπακωνσταντίνου άρα Παπανδρέου (που είναι στρατηγικός τελικός στόχος τους). ΠακοΣαμαροΚαραμανλίδες & Τσιπροκαμένοι έστησαν ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ παραμύθα 2009-2015 , πάνω στην συνωμοσιολογική Λαζοπουλοθεωρία περί ΤΑΧΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ μέχρι 09/2009 και Διεθνούς Συνωμοσίας με πράκτορα-προδότη-εκτελεστή τον Γαπ. Οι Καραμανλής-Πάκης-Αλλογοσκούφης-Παπαθανασίου-Τσίπρας ΣΥΜΦΩΝΉΣΑΝ (με εργαλεία Καραμανλομουκωμένη Θέμιδα & τα στο απόλυτο σύνολό τους αντιΓαπικά ΜΜΕ) να ενοχοποιήσουν Παπανδρέου που παρέλαβε την Καραμανλική οικονομία ως ετοιμοθάνατο ασθενή στο ράντζο να ψυχορραγεί, για το ότι του εξασφάλισε κρεβάτι ως διασωληνωμένο στην ΜΕΘ, ενώ ΤΑΧΑ θα μπορούσε να του δώσει ΑΠΛΆ μια σουπερμαντολίνη και να τον στείλει για μάσες&μπαλίτσα (μόνο για ανάγκη μέτρο παγώματος αυξήσεων Δ.Υ μιλούσε ο Ραφηνάτος εθνικός μας καρκίνος κοπροαστογιαργότερας στην ΔΕΘ 09/2009, αν και το 2007 έκανε εκλογές ΤΑΧΑ για να πάρει σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, αλλά καλοκαίρι 2009 ζητούσε από ΓΑΠ να μπει εθελοντικά συνένοχος στα δημοσιονομικά του εγκλήματα 2004-2009!) . 3 φορές το ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ Καραμανλή-Πάκη-Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου μέσω αναίρεσης της αναίρεσης της αναίρεσης, προσπάθησε να ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ Γεωργίου-Παπακωνσταντίνου-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ άρα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ να ΑΘΩΩΣΟΥΝ Κοντοπυράκη-Παπαθανασίου-Πάκη-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ . ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ 4η ΑΠΌΠΕΙΡΑ, τουλάχιστον μέχρι τις εθνικές εκλογές πρέπει Γεωργίου-Παπ-ΓΑΠ να είναι υπόδικοι. Για την εκλογική λεηλασία του χώρου του πασοκ από ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση ΗΘΙΚΉ ΚΑΤΑΔΙΚΗ-ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΑΣΟΚ για την πτώχευση του 2009. Οι πασοκοι, πίστεψαν την σημιτοβενιζελική έκδοχή πως αν τα έριχναν όλα στον Γαπ και θα αποΠαπανδρεοποιούσαν το κόμμα που πάντα ήθελαν και θα μιλούσαν για ΟΧΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του Αμερικανογεννημένου Γαπ που τάχα συνομωτούσε με ΔΝΤ-ΟΜΠΑΜΑ-$-ΕΒΡΑΙΟΥΣ-ΑΓΟΡΕΣ .Μετά από 10 χρόνια ΟΛΟΙ οι τότε ΥΣΤΕΡΙΚΟΙ τότε Πουτινολάγνοι ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ, διαγκωνίζονται για το ποιος θα πρωτογλύψει ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΔΝΤ-ΑΓΟΡΕΣ. Απόλυτη δικαίωση Γ.Παπανδρέου, αντιΓαπικέ τσάτσε FreeGAU.

freeman

Πάκης & τσιπροκαραμανλολάγνα τσογλάνια του ηγεσίας Δικαιοσύνης σε υστερία ! 3ο Δικαστικό Συμβούλιο Τακτικών Δικαστών ΔΕΝ διαπιστώνει ΚΑΝ ΑΔΙΚΗΜΑ από Γεωργίου. Έγκλημα χωρίς εγκληματία ΔΕΝ υπάρχει. Το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της πτώχευσης (ανατίναξαν τα δημόσια ταμεία) ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ. Πάκης & Καραμανλής ποντάρισαν απαλλαγή τους για τα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΣ ΓΝΩΣΤΑ (από 2010) εγκλήματά τους 2004-2009, στην καταδίκη Γεωργίου άρα Παπακωνσταντίνου άρα Παπανδρέου (που είναι στρατηγικός τελικός στόχος τους). ΠακοΣαμαροΚαραμανλίδες & Τσιπροκαμένοι έστησαν ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ παραμύθα 2009-2015 , πάνω στην συνωμοσιολογική Λαζοπουλοθεωρία περί ΤΑΧΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ μέχρι 09/2009 και Διεθνούς Συνωμοσίας με πράκτορα-προδότη-εκτελεστή τον Γαπ. Οι Καραμανλής-Πάκης-Αλλογοσκούφης-Παπαθανασίου-Τσίπρας ΣΥΜΦΩΝΉΣΑΝ (με εργαλεία Καραμανλομουκωμένη Θέμιδα & τα στο απόλυτο σύνολό τους αντιΓαπικά ΜΜΕ) να ενοχοποιήσουν Παπανδρέου που παρέλαβε την Καραμανλική οικονομία ως ετοιμοθάνατο ασθενή στο ράντζο να ψυχορραγεί, για το ότι του εξασφάλισε κρεβάτι ως διασωληνωμένο στην ΜΕΘ, ενώ ΤΑΧΑ θα μπορούσε να του δώσει ΑΠΛΆ μια σουπερμαντολίνη και να τον στείλει για μάσες&μπαλίτσα (μόνο για ανάγκη μέτρο παγώματος αυξήσεων Δ.Υ μιλούσε ο Ραφηνάτος εθνικός μας καρκίνος κοπροαστογιαργότερας στην ΔΕΘ 09/2009, αν και το 2007 έκανε εκλογές ΤΑΧΑ για να πάρει σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, αλλά καλοκαίρι 2009 ζητούσε από ΓΑΠ να μπει εθελοντικά συνένοχος στα δημοσιονομικά του εγκλήματα 2004-2009!) . 3 φορές το ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ Καραμανλή-Πάκη-Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου μέσω αναίρεσης της αναίρεσης της αναίρεσης, προσπάθησε να ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ Γεωργίου-Παπακωνσταντίνου-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ άρα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ να ΑΘΩΩΣΟΥΝ Κοντοπυράκη-Παπαθανασίου-Πάκη-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ . ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ 4η ΑΠΌΠΕΙΡΑ, τουλάχιστον μέχρι τις εθνικές εκλογές πρέπει Γεωργίου-Παπ-ΓΑΠ να είναι υπόδικοι. Για την εκλογική λεηλασία του χώρου του πασοκ από ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση ΗΘΙΚΉ ΚΑΤΑΔΙΚΗ-ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΑΣΟΚ για την πτώχευση του 2009. Οι πασοκοι, πίστεψαν την σημιτοβενιζελική έκδοχή πως αν τα έριχναν όλα στον Γαπ και θα αποΠαπανδρεοποιούσαν το κόμμα που πάντα ήθελαν και θα μιλούσαν για ΟΧΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του Αμερικανογεννημένου Γαπ που τάχα συνομωτούσε με ΔΝΤ-ΟΜΠΑΜΑ-$-ΕΒΡΑΙΟΥΣ-ΑΓΟΡΕΣ .Μετά από 10 χρόνια ΟΛΟΙ οι τότε ΥΣΤΕΡΙΚΟΙ τότε Πουτινολάγνοι ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ, διαγκωνίζονται για το ποιος θα πρωτογλύψει ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΔΝΤ-ΑΓΟΡΕΣ. Απόλυτη δικαίωση Γ.Παπανδρέου, αντιΓαπικέ τσάτσε FreeGAU.

Σπυρος

Διάβασα και έμεινα άναυδος ότι ενώ ο ΓΑΠ μας έβαλε στα μνημόνια στις 23/4/2010 διώκεται ο Γεωργίου που ανάλαβε τον Αύγουστο του 2010 και έστειλε τα αναθεωρημένα στοιχεία τον Οκτώβριο του 2010 δηλαδή 6 μήνες μετά το μνημόνιο. Η πραγματική αλήθεια που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης είναι : Η Κυβέρνηση Καραμανλή έλεγε ότι το έλλειμα του 2009 θα ήταν 6% Η τράπεζα της Ελλάδας που είναι ανεξάρτητη αρχή είχε ήδη στείλει στη Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα 3 μέρες πριν τις εκλογές ότι το ταμειακό έλλειμα στους 9 πρώτους μήνες είναι ήδη 10% και θα φτάσει τουλάχιστον στο τέλος του χρόνου το 13% ενώ ο Προβόπουλος είχε ενημερώσει Καραμανλή και Παπανδρέου για την τραγική κατάσταση της χώρας. (Υπάρχει και συνέντευξη του για όποιον ενδιαφέρεται). Η Eurostat δεν δέχονταν τα στοιχεία που έστειλε ο ΓΑΠ που προσδιόριζαν το έλλειμα στο 13,6% στις αρχές του 2010 και ζήτησαν από τον Γεωργίου που ανέλαβε τον Αύγουστο του 2010 να εφαρμόσει πλήρως την μεθοδολογία που ακολουθούσε η Eurostat σε όλη την Ευρώπη. Ο Γεωργίου εφηρμοσε τις οδηγίες και έστειλε τα αναθεωρημένα στοιχεία τον Οκτώβριο του 2010 που ανέβαζαν το έλλειμα κατά 1,8% δηλαδή στο 15,4%. Από τότε όλες οι Κυβερνήσεις αναγνωρίζουν το Έλλειμα αυτό και επίσης η Ελστατ με τον νέο της πρόεδρο εφαρμόζει την ίδια ακριβώς μεθοδολογία. Η δίωξη κατά Γεωργίου (που δεν του έχω και ιδιαίτερη συμπάθεια διότι είναι ένας στυγνός τεχνοκράτης και υπάλληλος του ΔΝΤ) είναι ο απόλυτος παραλογισμός και ίσως χειρότερος από την δικαστική απόφαση που ελεγε ότι ο Σώρρας διαθέτει 500 δις δολάρια

Ευδιάκριτος δικαστής, ελληνικής κοπής.

Υπάρχει / απέμενε κάτι ΚΑΛΌ, το οποίο έμεινε ατιμώρητο στην Ελλάδα;

Γιώργος 45

Οι δικαστικοί που έχουν κάνει δεκτή την αναίρεση, τρεις φορές μαλιστα, πρέπει να μπουν στην φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του για το κακό που έχουν κάνει στην έννοια της δικαιοσύνης.

GIANNIS

Ο καταλληλότερος αλλά άσχετος κ. Κώστας Καραμανλής που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και της χρεοκοπίας μαζί με τους άσχετους Αλογοσκόύφη(ήξερε να λέει μόνο ανέκδοτα στους φοιτητές κατά τις παραδόσεις πριν γίνει υπουργός) και Παπαθανασίου συνεπικουρούμενοι από την κ. Γεωργαντά έστελναν πλαστά στοιχεία στους <<κουτόφραγκους> για τα ελλείμματα της χώρας. Ηλθε το 2009 ο ΓΑΠ ο οποίος έφερε ένα καταξιωμένο τεχνοκράτη Έλληνα από το εξωτερικό και τον τοποθέτησε επικεφαλής στην ΕΛΣΑΤ και ο άνθρωπος έκανε ακριβώς τη δουλειά του όπως το επέβαλαν οι κανόνες αλλά και οι οδηγίες της ΕΕ εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία που εφαρμοζόταν από όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης χωρίς να κρύψει τίποτα. Βγήκε λοιπόν μετά η κ. Γεωργαντά να τον καταγγείλει επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του αλλά και οι Δεξιοί βρήκαν αφορμή με αυτό το γεγονός να κατηγορούν τον ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ ότι έφεραν τα μνημόνια . Εδώ φέρει μεγάλη ευθύνη ο ΓΑΠ που δεν έβαλε το Γεωργίου να συγκροτήσει μια επιτροπή που θα ερευνούσε όλη την πενταετία του καταλληλότερου και το πως συλλεγόταν τα στοιχεία και τι έκρυβαν και τι έστελναν στους ετέρους μας, τις πράξεις και τις παραλήψεις των στελεχών της τότε ΕΛΣΑΤ , να τα διαβιβάσει στον εισαγγελέα και να αποδοθούν ευθύνες στους κ.κ. Καραμανλή-Αλογοσκούφ-Παπαθανασίου-Γεωργαντά. Τώρα ταλαιπωρείται τόσα χρόνια ένας έντιμος οικονομολόγος καταξιωμένος στο εξωτερικό για το ήθος του αλλά και για τις γνώσεις του και παράλληλα ρεζιλεύεται και η χώρα μας .

Πάνος

Ο λαμπρότερος Έλληνας μετά τον Εφιάλτη και τον Γιωργάκη Παπανδρέου.

Γιώργος 45

Επίσης, ο Γεωργίου είναι ο μοναδικός ανθρωπος που κατάφερε να ταξιδέψει στο παρελθόν και στο μέλλον ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ: Έστειλε τα στοιχεία 6 μήνες ΠΡΙΝ γίνει Διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας και 6 μήνες ΑΦΟΥ μπήκαμε στα μνημόνια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης