Κύπρος: Η στιγμή που το γεωτρύπανο της Exxon Mobil εντοπίζει το κοίτασμα φυσικού αερίου

Κύπρος: Η στιγμή που το γεωτρύπανο της Exxon Mobil εντοπίζει το κοίτασμα φυσικού αερίου

Το κοίτασμα που υπολογίζεται από 5-8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια εντοπίστηκε σε βάθος 2.070 μέτρων

exxon01
Από 5-8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία Exxon Mobil.
Είναι το τρίτο κοίτασμα υδρογονανθράκων που εντοπίζεται στη θαλάσσια ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προηγήθηκαν το κοίτασμα «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12 (περίπου 4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) και το κοίτασμα «Καλυψώ» στο τεμάχιο 6, για το οποίο η κοινοπραξία Total/ENI δεν ανακοίνωσαν ποσότητα αλλά οι πληροφορίες το τοποθετούν κοντά στα 4 tcf (τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια). Με βάση τα τελευταία στοιχεία, το κοίτασμα στον στόχο «Γλαύκος» στο οικόπεδο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης είναι το μεγαλύτερο από τα τρία που έχουν εντοπιστεί στην Κύπρο.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης χαρακτήρισε το κοίτασμα ως τη μεγαλύτερη ανακάλυψη στην κυπριακή ΑΟΖ και ανέβασε βίντεο στο twitter από τη στιγμή που το τρυπάνι φτάνει στα βάθος 2.070 μέτρων και αρχίζει να τρυπά τον πυθμενα της θάλασσας για να πιστοποιηθεί η ύπαρξη του κοιτάσματος.


Η ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ για φυσικό αέριο: Το δημοσιοποίησε ο Κύπριος υπουργός Γ. Λακκοτρύπης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης