Συνάντηση για το αγγελιόσημο ζητούν οι Ενώσεις του Τύπου

Συνάντηση για το αγγελιόσημο ζητούν οι Ενώσεις του Τύπου

H επιστολή εστάλη στον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης

esiea_agge
Επιστολή προς τον Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Λάμπρο Σέμπο, απέστειλαν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών Ενώσεων στο χώρο του Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΕ, ΕΠΗΕΑ και ΕΠΗΕΘ) ζητώντας συνάντηση και ενημέρωση σχετικά με το θέμα της είσπραξης, διαχείρισης και κατανομής του καταργημένου αγγελιοσήμου, μετά την τελευταία καταβολή, που πραγματοποιήθηκε προς τα νομικά πρόσωπα, στα οποία κατανέμεται η πρόσοδος αυτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, το πλήρες κείμενο της επιστολής που απέστειλαν τα ΔΣ των Ενώσεων προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ είναι το εξής:

«Κύριο

Λάμπρο Σέμπο, Διοικητή Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)

Κύριε Διοικητή,

Όπως γνωρίζετε, οι υπογράφουσες την παρούσα επιστολή συνδικαλιστικές ενώσεις, συμπεριλαμβάνονται στα νομικά πρόσωπα στα οποία κατανέμεται η πρόσοδος του, κατηργημένου πλέον, αγγελιοσήμου.

Κλείσιμο
Ωστόσο, κατόπιν της κατάργησης αυτής, η υπηρεσία σας, κατά το μέτρο της γνώσης μας, συνέχισε, και ορθώς, να εισπράττει ποσά από καθυστερούμενες καταβολές, ρυθμίσεις εν εξελίξει κ.ο.κ. ενώ προχώρησε και σε βεβαιώσεις ποσών για παλαιότερα έτη κατόπιν ελέγχων.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προχωρήσει στην καταβολή χρηματικών ποσών προς εμάς, τον Νοέμβριο του έτους 2017. Ωστόσο, αυτή υπήρξε και η τελευταία καταβολή εκ μέρους σας, παρότι, κατά το μέτρο της γνώσης μας, υπήρχαν και νεότερες καταβολές οφειλετών, μετά την ως άνω ημερομηνία.

Με βάση τα ανωτέρω και καθώς έχουμε έννομο συμφέρον, παρακαλούμε για την ενημέρωση μας ως προς την πορεία των περαιτέρω εισπράξεων μετά την ημερομηνία της τελευταίας δόσης, το τυχόν χρονοδιάγραμμα νεότερης μετέπειτα καταβολής προς εμάς, τα αρμόδια πρόσωπα που χειρίζονται το θέμα και την εν γένει διαδικασία διαχείρισης του αγγελιοσήμου.

Υπογραμμίζουμε ότι το ως άνω ποσό αποτελεί ουσιώδη πόρο χρηματοδότησης των Ενώσεών μας, γεγονός που αναδεικνύει την σημαντικότητα του ζητήματος.

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι λόγω της σημαντικής οικονομικής εμβέλειας του πόρου, σε πανελλαδικό δε επίπεδο, θεωρούμε ότι η υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένο προσωπικό, με άρτια γνώση και εμπειρία επί του αντικειμένου, προκειμένου να επιτελεστεί με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα η εν γένει διαδικασία της συγκεκριμένης διαχείρισης.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης