Αερογέφυρα ζωής για κοριτσάκι δέκα μηνών με σπάνιο γενετικό νόσημα

Αερογέφυρα ζωής για κοριτσάκι δέκα μηνών με σπάνιο γενετικό νόσημα

Η μικρή Χόμα θα ταξιδέψει στη Γερμανία όπου ζει ο πατέρας και το αδελφάκι της - Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβε την αεροδιακομιδή ζωής

aerogefyra01
Μάχη με το χρόνο δίνει η οικογένεια της μικρής χόμα, ενός βρέφους μόλις δέκα μηνών, από το Αφγανιστάν, που πάσχει από ένα σπάνιο γενετικό σύνδρομο.

Μία αερογέφυρα ζωής για το κοριτσάκι με προορισμό τη Γερμανία ξεκίνησε σήμερα το πρωί, όταν η μικρή Χόμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο αεροδρόμιο, προκειμένου να ξανασμίξει με την οικογένειά της.

Η οικογένεια του μικρού κοριτσιού είχε χωριστεί στα δύο. Η μητέρα με τη Χόμα είχαν παραμείνει στην Ελλάδα, λόγω της κατάστασης της υγείας της μικρής, ενώ ο πατέρας με το άλλο παιδί της οικογένειας έφτασαν στη Γερμανία.

Η διορία για την επανένωση της οικογένειας έληγε σήμερα και αν δεν πραγματοποιούνταν το ταξίδι, μητέρα και παιδί θα εγκλωβίζονταν στην Ελλάδα. Έτσι στήθηκε μία μεγάλη αερογέφυρα αγάπης από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η μικρή θα ταξιδέψει με αερο-ασθενοφόρο, συνοδεία του παιδιάτρου και του αναισθησιολόγου του «Χαμόγελου».

Το κόστος για την ιδιωτική αεροδιακομιδή ανέλαβε η εφοπλίστρια Κλέλια Χατζηιωάννου.

«Με συγκίνησε η ιστορία και μόνο που την άκουσα. Ότι ήταν χώρια και ότι ήταν πολύ άρρωστο το παιδί και χρειαζόταν περαιτέρω νοσηλεία στη Γερμανία», δήλωσε στον Alpha η εφοπλίστρια.


Αερογέφυεα σωτηρίας για το "χαμόγελο" ενός βρέφους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης