Σε ειδικό εφέτη-ανακριτή η υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού

Σε ειδικό εφέτη-ανακριτή η υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού

Συγκοινωνούντα δοχεία ποινικοί κρατούμενοι και οι τρομοκράτες - Πιθανή εμπλοκή και δικηγόρων

fylakes_korydallou1
Στα χέρια ειδικού εφέτη-ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, θα περάσει η υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού, τα μέλη της οποίας είναι ποινικά πρόσωπα και πρόσωπα εμπλεκόμενα σε τρομοκρατικές ενέργειες, εντός και εκτός των φυλακών.

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, του μεγάλου αριθμού των εμπλεκομένων προσώπων, αλλά και των πολλών ανοικτών δικογραφιών που συνδέονται με την μαφία των φυλακών Κορυδαλλού, που εξαρθρώθηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, θα ζητήσει την σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη- ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας.

Τα έως τώρα ευρήματα, αλλά και η εμπλοκή των 13 μέχρι τώρα ατόμων, μαρτυρούν ότι αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία τα εμπλεκόμενα πρόσωπα με άτομα που συμμετείχαν σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Όπως έγινε γνωστό ο ειδικός εφέτης ανακριτής θα ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται (με οποιονδήποτε τρόπο) τα μέλη της μαφίας- συμμορίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, θα ερευνήσει τις εξής 6 υποθέσεις:

1) Τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,

2) Την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου,

Κλείσιμο
3) Τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου- κατηγορούμενου στην ανθρωποκτονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που έγινε μέσα στις φυλακές,

4) Τον ύποπτο θάνατο Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός μέσα στις φυλακές και ερευνάται η αιτία θανάτου λόγω δηλητηρίασης και

5) Την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων στο Μικρολίμανο.

Ακόμη, θα ερευνήσει την υπόθεση εκβίασης για 7.000 ευρώ, σε βάρος του δικηγόρου, πρώην υπουργού Οικονομικών που αποκαλύφθηκε τώρα, ενώ θα διερευνηθεί και ο ρόλος άλλων Αθηναίων δικηγόρων οι οποίοι είχαν επικοινωνίες με τα μέλη της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Μεταγωγές κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, από την στιγμή που ενημερώθηκε για τον εντοπισμό της μαφίας στις φυλακές του Πειραιά, απέστειλε εγκύκλιο στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας, για το ζήτημα της μεταγωγής των κρατουμένων.

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός, με την εγκύκλιο της, παραγγέλλει ότι οι κρατούμενοι όταν μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές.

Σε διαφορετική περίπτωση ζητά να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα περίπου ημερών.

Η παραγγελία της Ξένης Δημητρίου αφορά κατά κανόνα τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διαμένουν για μεγάλο διάστημα εκατοντάδες κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων σκληροί κακοποιοί και βαρυποινίτες, με αποτέλεσμα, όπως υπογραμμίζεται στην εγκύκλιό της, «να επιτείνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, το οποίο είναι γνωστό ότι μας εκθέτει τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης