Κατερίνη: Συνελήφθη δραπέτης φυλακών μετά από ένοπλη ληστεία

Κατερίνη: Συνελήφθη δραπέτης φυλακών μετά από ένοπλη ληστεία

Ο 24χρονος απέδρασε στις αρχές του έτους παραβιάζοντας εξαήμερη άδεια που είχε λάβει

filak009
Με περιπετειώδη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Κατερίνη και Λάρισα εξαρθρώθηκε η σπείρα τριών ανδρών –ένας από τους οποίους δραπέτης- και μιας γυναίκας, που είχαν διαπράξει επτά ληστείες από τις 8 Ιανουαρίου ως το περασμένο Σάββατο σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης με συνολική λεία 2.950 ευρώ και καπνικά προϊόντα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 24χρονος, που δεν επέστρεψε στις 3 Ιανουαρίου από εξαήμερη άδεια η οποία του είχε δοθεί από τις φυλακές, εισέβαλε τα ξημερώματα μαζί με την 20χρονη φοιτήτρια συνεργό του σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πιερία. Ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού έναν 28χρονο υπάλληλο τον οποίο χτύπησαν, άρπαξαν 300 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 300 ευρώ και διέφυγαν με όχημα στο οποίο περίμεναν οι άλλοι δυο συνεργοί τους.

Το ζευγάρι χωρίστηκε από τους δυο «τσιλιαδόρους» ηλικίας 25 και 23 χρόνων, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην Κατερίνη χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, συνελήφθησαν και στο όχημά τους βρέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα ζευγάρι γάντια, ένας φακός, ένα τσιγαριλίκι και δυο κινητά. Στην πορεία της έρευνας αποκαλύφθηκε ότι ο 24χρονος δραπέτης και αρχηγός της σπείρας κρυβόταν στις φοιτητικές εστίες του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξασφάλισαν άδεια από τις πρυτανικές αρχές για άρση του ασύλου, σύμφωνα με το Larissanet.gr και έκαναν έφοδο στο δωμάτιο μιας 22χρονης σπουδάστριας, η οποία τον έκρυβε! Εκεί, συνελήφθησαν και η δύο, με την κοπέλα να κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, ενώ κατασχέθηκαν 20,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δυο κινητά.

Λίγο αργότερα, συνελήφθη στη Λάρισα και η 20χρονη συνεργός του και στο κατάλυμά της βρέθηκαν ένα πλαστικό ομοίωμα πιστολιού που χρησιμοποιήθηκε στις ληστείες, πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 39,9 γραμμαρίων, ένας τρίφτης κάνναβης, 92 ευρώ και ένα κινητό.

Οι πέντε νεαροί οδηγούνται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας, ληστείες κατά συναυτουργία, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών και υπόθαλψη εγκληματία κατά περίπτωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης