Το μοντέλο που διεκδικεί τον... τίτλο του νεότερου συνταξιούχου της Ελλάδας ετών 31

Πώς ο πρώην επισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας και νυν μοντέλο Ζώης Σημαντήρας βγήκε στη σύνταξη μόλις στα 31 του χρόνια

Φαντάζει παράδοξο, όμως είναι απολύτως αληθινό ότι ένας συμπατριώτης μας κατάφερε να συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 31 ετών σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Ο 37χρονος σήμερα πρωταγωνιστής στις πασαρέλες μόδας Ζώης Σημαντήρας, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων solarium, διεκδικεί άθελά του τον άτυπο τίτλο του νεότερου συνταξιούχου στην Ελλάδα, καθώς κατάφερε να συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 31 ετών έχοντας εργαστεί συνολικά μόλις 11 χρόνια ως μόνιμος επισμηνίας στην Πολεμική Αεροπορία. Οπως θα διαβάσετε παρακάτω, υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό.

Συγκεκριμένα, ο Ζώης Σημαντήρας κατετάχθη στην Πολεμική Αεροπορία στις 26/6/2000, την ίδια περίοδο που ξεκινούσε τα πρώτα του βήματα στο μόντελινγκ υπό την καθοδήγηση του σχεδιαστή Μάκη Τσέλιου, ο οποίος έτυχε να τον ξεχωρίσει σε ένα νυχτερινό μαγαζί της πρωτεύουσας προτείνοντάς του να συμμετάσχει σε μία από τις επιδείξεις μόδας ρούχων που έφεραν την υπογραφή του.

Ο πατέρας του Ζώη Σημαντήρα ήταν ιπτάμενος στην Πολεμική Αεροπορία, οπότε η ένταξή του στο στράτευμα από τη στιγμή, δε, που ήταν απόφοιτος Λυκείου χωρίς περαιτέρω σπουδές φάνταζε τότε κατά κάποιον τρόπο μονόδρομος, δεδομένου ότι του εξασφάλιζε ένα μόνιμο εισόδημα. Παράλληλα, ο ίδιος πάλευε για ένα νυχτοκάματο σε κέντρα διασκέδασης κάνοντας δημόσιες σχέσεις. Μάλιστα το μεγάλο του όνειρο ήταν να μοιάσει στον πατέρα του, να γίνει κι αυτός ιπτάμενος, κάτι ωστόσο που ήταν δύσκολο έως ακατόρθωτο καθώς δεν διέθετε τα προσόντα (μόρφωση) που απαιτούνταν. Για παράδειγμα, έπρεπε να ήταν απόφοιτος της Σχολής Ικάρων, κάτι που ούτε καν επεδίωξε, αν και κάλλιστα θα μπορούσε «λόγω των επικοινωνιακών χαρισμάτων και της ευστροφίας του», θυμούνται παλιοί συνάδελφοί του στην Πολεμική Αεροπορία.

Η πιθανή καριέρα στον τρίτο κατ’ αρχαιότητα κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του, έπαψε να αποτελεί προτεραιότητα από τη στιγμή της γνωριμίας του με τον Μάκη Τσέλιο. Η λαμπερή μεν, ματαιόδοξη δε, πλευρά του μόντελινγκ, οι πασαρέλες, τα ταξίδια στο εξωτερικό, η αναγνωρισιμότητα, οι γνωριμίες με διάσημους και οι προοπτικές που ανοίγονταν μπροστά του τον ώθησαν στην απόφαση να επικεντρωθεί σε έναν και μόνο στόχο, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση της εγχώριας σόουμπιζ με απώτερο σκοπό να βαδίσει κάποια στιγμή και στις διεθνείς πασαρέλες για λογαριασμό γνωστών ξένων σχεδιαστών, κάτι που τελικά κατάφερε.

Στα αξιοσημείωτα της καριέρας του περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του σε διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ για καμπάνια εσωρούχων της εταιρείας Wild Orchild στο πλευρό της Τσέχας καλλονής Καρολίνα Κούρκουβα, το οποίο γυρίστηκε στη Μύκονο υπό τις οδηγίες του διάσημου φωτογράφου Στίβεν Λιόν.Παράλληλα κράτησε τον τίτλο του επισμηνία, σαν μαξιλάρι ασφαλείας, σε περίπτωση που όλα πήγαιναν στραβά.

Wild Orchid Lingerie 'Mykonos' from Steven Lyon on Vimeo.Σε ηλικία 23 ετών έμπλεξε σε μια πολύ περίεργη υπόθεση που αφορά τον εμπρησμό μεγάλης δασικής έκτασης στη Θήβα. Σύμφωνα με την εκδοχή που είχε δώσει ο ίδιος και την οποία επανέλαβε μιλώντας σήμερα στο «ΘΕΜΑ», επιχείρησε να βάλει φωτιά σε ένα φρεάτιο μέσα στο οποίο είχε δημιουργηθεί σφηκοφωλιά, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί και ο ίδιος να κατηγορηθεί για εμπρησμό εξ αμελείας. Μαζί του ήταν και μια γυναίκα, επίσης μοντέλο, η οποία έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς ομορφιάς.

Πώς συνταξιοδοτήθηκε

Οσο τα χρόνια περνούσαν, τόσο ανέβαιναν οι μετοχές του Ζώη Σημαντήρα στο μόντελινγκ. Αρχισε να γίνεται περιζήτητος σε επιδείξεις γνωστών σχεδιαστών, ενώ ταυτόχρονα είχε ξεκινήσει να σχεδιάζει και το επιχειρηματικό του μέλλον.

Συγκεκριμένα, πριν από οκτώ χρόνια άνοιξε το πρώτο κατάστημα τεχνητού μαυρίσματος (solarium) και σήμερα, όπως λέει, είναι ιδιοκτήτης 14 τέτοιων καταστημάτων σε περιοχές όπως η Ηλιούπολη, το Περιστέρι, η Νέα Σμύρνη, το Παγκράτι, η Καλλιθέα, η Ελευσίνα, ο Βόλος, η Πάτρα, η Χαλκίδα, ενώ σύντομα ανοίγει και άλλα δύο σε Γλυφάδα και Λαμία.

«Τα χρήματα που επενδύθηκαν», εξηγεί, «προέκυψαν από το μόντελινγκ στο εξωτερικό, από τις συνεργασίες μου με ξένους οίκους και σχεδιαστές. Είναι στον χαρακτήρα μου να ρισκάρω. Στα πρώτα μου επιχειρηματικά βήματα είχα ανοίξει ένα κομμωτήριο, το οποίο όμως δεν πήγε καλά και αναγκάστηκα να το κλείσω. Μετά άνοιξα ένα κλαμπ διασκέδασης, το οποίο ούτε αυτό πήγε καλά, με αποτέλεσμα να το κλείσω, αλλά, όπως λέει η γνωστή παροιμία, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις...».

Από την Πολεμική Αεροπορία αποστρατεύτηκε στις 24/8/2011 με σύνταξη αναπηρίας λόγω προβλημάτων υγείας που ο ο ίδιος είχε επικαλεστεί, σύμφωνα με γνωμάτευση που πήρε στις 18/5/2011 της Ανώτατης Αεροπορίας Υγειονομικής Επιτροπής με αιτιολογία «της ανικανότητας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του μη οφειλόμενης στην Υπηρεσία».

Ετσι, μόλις μερικούς μήνες μετά, συγκεκριμένα στις 24/8/2011 ο 31χρονος τότε επισμηνίας Ζώης Σημαντήρας βγήκε στη σύνταξη, εισπράττοντας παράλληλα το εφάπαξ καθώς και την επικουρική σύνταξη από το Μετοχική Ταμείο Αεροπορίας.

Και μπορεί να κρίθηκε ανίκανος σε ποσοστό 50% από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του στο στράτευμα, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να ανεβαίνει στις πασαρέλες, να συμμετέχει σε διαφημιστικά σποτ και φωτογραφήσεις και να επεκτείνει συνεχώς την αλυσίδα με τα καταστήματα solarium, αξιοποιώντας στο έπακρο τις άριστες δημόσιες σχέσεις του και το κοφτερό επιχειρηματικό του μυαλό. Σήμερα δε συναγωνίζεται τον στενό του φίλο, Γιάννη Σπαλιάρα, στις κατακτήσεις έχοντας δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του ότι ο αριθμός των γυναικών με τις οποίες έχει συνευρεθεί σεξουαλικά στη ζωή του είναι τριψήφιος και πως έχει ανάγκη και διάθεση να κάνει σεξ κάθε πέντε λεπτά. Καθόλου άσχημα θα λέγαμε για τον 37χρονο συνταξιούχο επισμηνία, ο οποίος αποδεικνύει ότι το ποσοστό... ικανότητας που διαθέτει εκτός στρατεύματος αγγίζει το 100%


Δείτε βίντεο: Το μοντέλο που διεκδικεί τον... τίτλο του νεότερου συνταξιούχου της Ελλάδας ετών 31
video placeholder
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (191)

Μεγάλος θόρυβος για το τίποτα!

Ψάχνετε για ειδήσεις και δεν βρίσκετε;

Νίκος Μ

Αν παρατηρήσει κάποιος τα ποσοστα αναπηρίας διαπιστώνει ότι ευνοούν την απάτη. Ωθούν με το ζόρι πραγματικά ανίκανους προς εργασία προς τα κάτω (π.χ. ημιπληγία αυτισμός κλπ.) ενώ περιλαμβάνουν εκατοντάδες ψευτοπαθήσεις της πλάκας από 10% ως 30% οι οποίες παθήσεις δεν είναι αρκετές για να καταστήσουν κάποιον πραγματικά ανίκανο προς εργασία. Οπότε κάποιος "τυχερός" απατεώνας ή "έγυπνος" όπως ο εν λόγω μπορεί να συνδυάσει 2 τέτοιες "παθήσεις" και με λίγο μαγείρεμα και σπρώξιμο να φτάσει στο 50%. Κανονικά σύνταξη με 50% αναπηρία σε άτομο κάτω από 45 ετών δεν έπρεπε καν να νοείται. Το ποσό είναι σχετικά μικρό αλλά 170 ευρώ είναι μόνο το αντιστοιχούν στην λεγόμενη "εθνική" σύνταξη με 50% αναπηρία και όχι όλη η σύνταξη που δεν αντιλέγω ότι είναι σχετικά μικρή. Πάντως αποστρατία από την αεροπορία δεν μπορείς να πάρεις εύκολα. Σε περιπτώσεις που κάποιος θέλει να φύγει πρέπει να σκηνοθετήσει ένα - δύο σοβαρά παραπτώματα ή να πάρει "σύνταξη" όπως ο εν λόγω απατεωνάκος.

ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ,Η ΖΗΛΙΑ ,Ο ΦΘΟΝΟΣ ,Η ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ !!!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥΦΑ !!!! ΧΥΜΑΤΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ''ΦΑΤΕ' ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ !

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ

ΑΞΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ 31 ΕΤΩΝ .... ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΦΟΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΛΩΤΑ......τωρα ξερεις που πανε οι φοροι που πληρωνης .μη γκρινιαζης ΕΙΛΩΤΑ..

Σαφης

Που ειναι το παραξενο? ο ανθρωπος το λεει ξεκαθαρα : εχει αναγκη να κανει σεξ καθε 5 λεπτα. Αυτη ειναι η αναπηρια του.

Τρόικα

Μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Μαζί τα φάγαμε.

κομπλεξικοι ενωμενοι

Το εγκλημα του ειναι οτι δεν μοιραστηκε με ολα τα αλλα Ελληνολαμογια το κολπο για να την κανει με συνταξη στα 30. Και οπως παντα, να πεθανει η κατσικα του γειτονα.

τι εννοείτε

ότι το παίζει επιχειρηματίας και δεν σαπίζει στις φυλακές, για απάτη και κατάχρηση δημόσιου χρήματος ;

Τι, τριψηφιο αριθμο πηδηξε?

Λαθος. ΕΦΤΑψηφιο, κατι εκατομμυρια λαλακες που πληρωνουν φορους, εισφορες κλπ. Καλα να παθουμε ΟΛΟΙ μας.

Ροζ πίθηκος

Αγαπητά μου προβατάκια... (σε περίπτωση που δεν είναι απάτη..) 1) ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΚΑΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ. Ελεος 2019 έχουμε! Ανάπηρος είναι κάποιος με σοβαρό πρόβλημα υγείας που ο βαθμος αναπηρίας προσδιορίζεται απο τον ενιαίο πίνακα προσδιορισμού αναπηρίας. Και εγώ έχω 67% αναπηρία αλλά εργάζομαι όσο μπορώ ακόμα γιατί είναι επιλογή μου.με 275 ευρώ δεν μπορώ να ζήσω ή να κάνω κάτι γιατί πολύ απλά κουτσουρέψαν τις συντάξεις. 2) Οποιος γουστάρει ένα ωραιότατο προβληματάκι υγείας για να έχει ποσοστό αναπηρίας 50% και να παίρνει σύνταξη 170 ευρώ (που αν έχει εισοδήματα ΄πάνω απο 4-5 χιλιάρικα θα του κοπεί) του έυχομαι απο καρδιάς να το πάθει. Άντε να παίρνει και κανένα 50αρικο 100ρικο αναλογικά με τις εισφορές που είχε δώσει.. Για όσα προβατάκια δεν ξέρουν 345 ευρώ είναι η σύνταξη που παίρνουν όσοι έχουν 80% και πάνω, το 75% του ποσού παίρνουν όσοι έχουν 67% και άνω και το 50 % του ποσό όσοι έχουν 50%. 3) Κάτι μου λέει ότι αυτό δεν είναι είδηση.. αλλά διαφήμηση

Σαργωνας της Ακκαδιας

Τι 67%, με τις μπαρουφες που γραφεις 200% εχεις προφανως και ολη στον εγκεφαλο!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης