Αποκαλυπτική κατάθεση Νικολούλη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Αποκαλυπτική κατάθεση Νικολούλη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

«Εσύ φταις για όλα» είπε ο βασικός κατηγορούμενος στην παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο τούνελ» - Οι απειλές που δεχόταν η δημοσιογράφος - «Η μοκέτα του αυτοκινήτου είχε πλυμένο αίμα. Σηκώσαμε τη μοκέτα, βάλαμε ειδικό σπρέι στη ρεζέρβα, άρχισε να φωσφορίζει. Αυτό ήταν ένδειξη ύπαρξης αίματος. Το dna ήταν του Μάριου Παπαγεωργίου» κατέθεσε ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος

marios_papageorgiou
Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ»  Αγγελική Νικολούλη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας αναφέρθηκε στις  απειλές που δέχθηκε ερευνώντας την υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου.
 
Όπως τόνισε η Αγγελική Νικολούλη, οι απειλές άρχισαν μετά την προβολή της εκπομπής όπου αποκαλύφθηκε με την συνδρομή του γενετιστή, Γιώργου Φιτσιάλου το αίμα του 26χρονου στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε.

«Μετά την προβολή της εκπομπής, άρχισαν οι απειλές. Μετά το πρώτο δικαστήριο και την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης έγιναν πιο έντονες. Υποβάλαμε μήνυση σε βάρος αγνώστων. Τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του βασικού κατηγορουμένου για απειλές σε βάρος μου. Η υπόθεση ωστόσο μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής» τόνισε η δημοσιογράφος.

Παράλληλα, η Αγγελική  Νικολούλη περιέγραψε στο δικαστήριο πώς άρχισε να ερευνά την υπόθεση όταν η οικογένεια του 26χρονου απευθύνθηκε στην εκπομπή της,   «επειδή γνώριζαν το παιδί τους, ήξεραν ότι δεν θα έστηνε ο Μάριος την απαγωγή του για να πάρει χρήματα», προσθέτοντας ότι αυτό το έλεγε στην οικογένεια ο βασικός κατηγορούμενος.

Όπως κατάθεσε  η Αγγελική  Νικολούλη κατά τη διάρκεια της έρευνάς της   ζήτησε να επικοινωνήσει   με τον βασικό κατηγορούμενο ο οποίος είχε συλληφθεί και βρισκόταν ήδη στις φυλακές  των Ιωαννίνων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την δημοσιογράφο όταν επικοινώνησε με τον βασικό κατηγορούμενο, το πρώτο πράγμα που της είπε, με δυνατή φωνή, ήταν «εσύ φταις για όλα». Στην συνέχεια μίλησε με τον δικηγόρο του και συνέχισε: «Εγώ σαν δημοσιογράφος έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα. Να πω ότι πήρα άμεση απάντηση, δεν πήρα. Ήθελε να με απομακρύνει από αυτά που ρωτούσα».

Μετά από κάποιο διάστημα η Αγγελική     Νικολούλη όπως είπε  ήρθε σε επαφή με τον γενετιστή Γιώργο Φιτσιάλο και ερεύνησαν το αυτοκίνητο του Μάριου Παπαγεωργίου.
 
«Η εικόνα που αντίκρισα στο γκαράζ ήταν φοβερή. Έβαλε το σπρέι στο πορτ μπαγκάζ και έλεγε "έχει αίμα"».

 Ο κ. Φιτσιάλος είπε στην οικογένεια ότι το επόμενο βήμα ήταν να διαπιστωθεί εάν το αίμα ανήκει στον Μάριο. Μετά από μία εβδομάδα πιστοποιήθηκε ότι πράγματι ήταν δικό του» προσέθεσε η δημοσιογράφος.

Προηγουμένως,  ο γενετιστής κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο και περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Σύμφωνα με την κατάθεσή του

για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της φωταύγειας και ο εγκληματολογικός φακός, μια τεχνική με σπρέι το οποίο ανιχνεύει ίχνη αίματος, ακόμη και αν έχει πλυθεί.

Ακόμη, ο  μάρτυρας κατέθεσε με βεβαιότητα ότι το αίμα που βρέθηκε στο πορτ μπάγκαζ, στο κάθισμα του οδηγού και στην μοκέτα του αυτοκινήτου, ήταν του Μάριου Παπαγεωργίου.  Χαρακτηριστικά ανέφερε:  «Η μοκέτα του αυτοκινήτου είχε πλυμένο αίμα. Σηκώσαμε τη μοκέτα, βάλαμε ειδικό σπρέι στη ρεζέρβα, άρχισε να φωσφορίζει. Αυτό ήταν ένδειξη ύπαρξης αίματος. Το dna ήταν του Μάριου Παπαγεωργίου. Η μοκέτα είχε πλυθεί, όπως και το πορτ μπαγκαζ, γιατί ανιχνεύσαμε αίμα το οποίο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι. Πέρα από το αίμα που ανιχνεύτηκε στα σημεία, δεν υπήρχε dna αφής, γενετικό αποτύπωμα, που θα έπρεπε να υπάρχει γιατί το αυτοκίνητο ήταν του Μάριου Παπαγεωργίου.

Δικαστής: Θα μπορούσε να είχε καταχωνιαστεί  ο Μάριος Παπαγεωργίου μέσα στο κοίλωμα της ρεζέρβας επειδή εκεί έχουμε πιο πολύ αίμα;

Μάρτυρας: Προφανώς.
 
Ακόμη, ο μάρτυρας ανέφερε ότι στον πυροσβεστήρα βρήκαν dna αφής δύο ατόμων που δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν, γιατί το δείγμα ήταν πολύ μικρό.
 
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου 2019.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης