Δεν έχουν περάσει μόλις δύο ημέρες, από τη στιγμή που κατέρρευσε ακατοίκητο σπίτι στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αρτεμισίου κοντά στην οδό Πειραιώς. Σήμερα άλλο ένα σπίτι κατέρρευσε στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Πνύκα, επί της οδού Ιουλίου Σμιθ 20.
Το κτήριο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν ακατοίκητο. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το πρωί της Τρίτης ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος στην περιοχή, με τους κατοίκους να σπεύδουν στο σημείο, για να αντικρίσουν συντρίμμια.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες από την κατάρρευση.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το Plastic Free Greece δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε γωνιά της χώρας. Η πρώτη πράξη της φετινής εκστρατείας εκτυλίχθηκε σε τέσσερις ηπειρωτικούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αθήνα, Πάτρα) και είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 150,5 κιλών σκουπιδιών.