Βουλή: Ευεργετική διάταξη για καταδίκους σε αγροτικές φυλακές – Βορίδης: «Είναι για τον Κουφοντίνα;»

kalogirou1

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου προωθεί διάταξη που κάθε μέρα εργασίας στους φουρνους και τα ζαχαροπλαστεία των αγροτικών φυλακών υπολογίζεται ως τρεις ημέρες - «Αυτό έχει καμία σχέση με τις αγροτικές φυλακές και τον Κουφοντίνα;» ρωτά ο Μάκης Βορίδης

Ευεργετική διάταξη για την μείωση της έκτισης ποινής καταδίκων που εργάζονται ως αρτοποιοί ή ζαχαροπλάστες σε Αγροτικές φυλακές προωθεί νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην Βουλή.

Η επίμαχη διάταξη εντάσσει τους φυλακισμένους που εργάζονται στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία των αγροτικών φυλακών στην ρύθμιση που προβλέπει πως κάθε ημέρα εργασίας υπολογίζεται ως τρεις ημέρες έκτισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευεργετικός υπολογισμός ισχύει για κατάδικους που εργάζονται σε αγροτικές, κτηνοτροφικές μονάδες ή σε οικοδομικές εργασίες εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Πρόκειται για το άρθρο 37 του κεφαλαίου με τις «λοιπές διατάξεις» νομοσχεδίου με ευρωπαϊκές οδηγίες, που προβλέπει την επέκταση του μέτρου για των ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής για καταδίκους ή υποδίκους (τρεις ημέρες εκτιτέας ποινής για κάθε ημέρα εργασίας τους) και σε εργαζόμενους σε μονάδες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Αγροτικών Καταστημάτων Κράτησης.

Για την συγκεκριμένη διάταξη αναφέρθηκε ο κ. Μάκης Βορίδης (ΝΔ) ρωτώντας εάν αφορά τον κατάδικο για την «17 Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα. «Αυτό τώρα με το αρτοποιείο έχει καμία σχέση με τις αγροτικές φυλακές και τον Κουφοντίνα; Να καταλάβω πως σας ήρθε η εντελώς στοχευμένη διάταξη» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ για να συνεχίσει «Διερωτώμαι γιατί μέχρι τώρα υπήρχε η πρόβλεψη για όποιον εργαζόταν σε αγροτικές ή κτηνοτροφικές και για το αρτοποιείο της κεντρικής αποθήκης των φυλακών. Τώρα ξαφνικά μπαίνει και αυτό ειδικώς. Να μας πείτε πως σας ήρθε η εξειδικευμένη και στοχευμένη διάταξη. Δεν λέω ακόμα ότι είναι φωτογραφική».

Καλογήρου: Δεν αφορά τον Κουφοντίνα η ρύθμιση

Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου υποστήριξε ότι η ρύθμιση δεν αφορά τον Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς ήδη είναι ενταγμένος στην ρύθμιση για τον ευεργετικό υπολογισμό της ποινής (1 εργάσιμη = 3 ημέρες έκτισης).

«Αντιλαμβάνομαι ότι το ζήτημα της ασφάλειας είναι ζήτημα ευαίσθητο. Δεν μπορούμε όμως να  διαστρεβλώνουμε τα στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Η διάταξη κ. Βορίδη έχει να κάνει με το Προεδρικό Διάταγμα 342 του 2000 που προέβλεψε διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των ποινών χωρίς όμως να το κάνει οριζόντιο. Άλλες φυλακές το υπολογίζουν με δύο ημέρες και άλλες με τρεις ημέρες. Πρέπει λοιπόν να το λύσουμε. Η διάταξη δεν αφορά τον Κουφοντίνα γιατί ήδη η ποινή του μετριέται με 3 ημέρες. Εκτός αυτού η ποινή του συγκεκριμένου είναι 19 χρόνια καθαρά και 25 μεικτά. Είναι παντελώς αδιάφορη η διάταξη για τον συγκεκριμένο».

Εκτός αυτού ο κ. Καλογήρου υποστήριξε ότι η αντιμετώπιση του Δ. Κουφοντίνα από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ είναι διαφορετική από εκείνη που υπήρξε σε άλλα μέλη της «17Ν».

«Υπήρξαν διαφορετικά εμπλεκόμενα πρόσωπα, κάποιοι καταδικάστηκαν κάποιοι αθωώθηκαν ενώ αρκετοί είχαν διαφορετικές ποινές. Ο κατηγορούμενος Χ.Ξ. πήρε 7 άδειες από το 2013 έως την παραβίαση των όρων του. Δεν είδα καμία φωτογραφία το 2013 – 14 όταν έπαιρνε τις 7 άδειες ούτε όταν πήγαινε στο χωριό του. Το ίδιο για τον Σ.Κ. που πήρε απόλυση το 2007. Ο ΤΠ πήρε 14 τακτικές άδειες. Ο ΚΚ έλαβε 5 τακτικές άδειες και αποφυλακίστηκε το 2009. Ας αποφασίσου με ποιο κράτος δικαίου είμαστε»

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Μ.Γ.

Κανει τον χαζο ή ειναι μπιτ χαζος ο συντροφος Υπουργος ??...Τα "προνομια" για τους εκτιοντες την ποινη τους σε αγροτικες φυλακες προϋπηρχαν..Το "κολπο" ειναι οτι μετεφεραν τον Κουφοντινα τους στις αγροτικες φυλακες !!...

Φρoυράαα, φρoυράααα, Κούληnnnη βoήθεια, φρoυράααααααααα

Koύληηηηη Koύληηηηηηηηηη Koύληηηηηηηηη

Akis

Φίλε, 0,30 για το σχόλιο. 0,60 πάιρνουν τα κανονικά.

Ποντιος

Εαν εισαι στην οικοκυρικη για κοπτικη, ραπτικη, κεντημα και πλεξιμο τι γινεται; Eαν δεν εχει τετοιο τμημα να βαλετε επειγοντως για τις απορες φυλακισμενες που εχουν σκοτωσει πεντε το λιγοτερο.

Γιωργος

Όταν εκτίεις ισόβια , εννοείται ότι μένεις μέσα μεχρι το τέλος της ζωής σου. Αυτό σημαίνει ότι επειδή κανείς δεν ξέρει πόσα χρόνια θα ζήσει , δεν ξέρει και το μέγεθος της ποινής του. Άρα δεν έχει νόημα να συζητάμε για εκπτώσεις του τύπου "τα 3/5 της ποινής" ή "κάθε ημέρα μετράει για τρεις" κλπ. Όσο και να υπολογίζεις ,έχεις μια "άπειρη" ποινη,οπότε -λογικά- δεν έχει νόημα καμία ,μα καμία ευεργεσία

Σύνταξη

Θεωρώ ότι μετά την αποφυλάκιση θα πρέπει να συνταξιοδοτηθεί με τις 3πλες ημέρες εργασίας. Ρε πάτε καλά; Στην φυλακή μπήκαν για κάποιο λόγο δεν τους έστειλαν για διακοπές. Η ζωή τραβά την ανηφόρα.

Αυτο για να γίνει μάθημα στους πολιτικούς καριέρας ( εθνοκοπρίτες )

Που τους ταίζουμε, Όταν εγκληματείτε τότε ο λαός σας τιμωρεί βγάζοντας σκουπίδια.......

Απασχόληση κρατουμένων

Γιατί να μην υπάρχει απασχόληση για όλους τους κρατουμένους;Αν κάποιος δεν θέλει τοτε κλείδωμα μόνο του στο κελί του μέχρι να έρθουν και οι υπόλοιποι..Αυτό γίνεται σε αρκετές χώρες στο βορρά.Και γιατί μιά μέρα να υπολογίζεται ως 3; Τόσο φοβερό πράγμα το να προσφέρουν και αυτοί κάτι για τα έξοδα που πληρώνει το κράτος για αυτούς;

DSX

Την επόμενη των εκλογών ο Κουφόντινας διακοπές τελος,θα παεi σε φυλακή υψίστης ασφαλείας τύπου γ και θα μείνει εκει ΙΣΟΒΙΑ και οχι 19 χρόνια οπως θελει ο Σύριζα με τόν Παρασκευοπουλο και τον Βουτση

Ξεπεσμός

Από φαρμακοχερης ξεπεσες σε ζαχαροπλάστης ρε Λουκά; στάσου στο ύψος σου ,να πας να δουλέψεις στα πρόβατα.

Βρωμιαρηδες αριστεροι

Φεύγετε βρωμιάρηδες ... Μετά θα δείτε αν ξαναβγεί ο δολοφόνος σύντροφος σας..... Αριστερά σκουπίδια συριζοκατσαπλιαδες αυτοκτονήστε τώρα που είναι νωρίς...πριν τις εκλογές...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης