Κοζάνη: Αναβλήθηκε η δίκη στο Εφετείο για την δολοφονία του Κωστή Πολύζου

Κοζάνη: Αναβλήθηκε η δίκη στο Εφετείο για την δολοφονία του Κωστή Πολύζου

Δεν παρουσιάστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων 

kostis-polyzos-ena
Αναβλήθηκε επ’αόριστον η εκδίκαση της Έφεσης της υπόθεσης της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα.

Κατά τη σημερινή προγραμματισμένη δίκη δεν παρουσιάστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων με αποτέλεσμα την αναβολή της εκδίκασης.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια, καθώς επίσης οι συγγενείς και οι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν.

Για την εκ νέου δίκη της υπόθεσης θα προσδιοριστεί ημερομηνία και θα σταλούν κλήσεις στους μάρτυρες.

Το παρακάτω βίντεο του kozanilife.gr είναι από τη μεταφορά των δύο κατηγορουμένων στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης:

Στα δικαστήρια Κοζάνης η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου
Κλείσιμο




Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2016 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς είχαν κριθεί ως ένοχοι η μητέρα του Κωστή Πολύζου, Δέσποινα Κουτσέγκου και ο πατριός του, Χρήστος Ντιός για την από κοινού δολοφονία του 23χρονου και τους είχε επιβληθεί ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο Κωστής Πολύζος, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. Το πτώμα του νεαρού εντόπισε περαστικός κυνηγός της περιοχής.

Βασική μάρτυρας κατηγορίας θα είναι και η Αγγελική Νικολούλη. Η έρευνα της ξεδίπλωσε το μπερδεμένο νήμα αυτής της υπόθεσης και έφερε στην επιφάνεια τη σύγχρονη «Μήδεια» που συγκλόνισε το πανελλήνιο.


Η έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη

Στις 18 Φεβρουαρίου 2011, εκείνη τη νύχτα της καταιγίδας, χάθηκαν τα ίχνη του μόλις 23 χρόνων τότε Κωστή Πολύζου στην Σιάτιστα Κοζάνης. Η μητέρα του Δέσποινα Κουτσέγκου παρουσιαζόταν στο «Τούνελ» ως μια δυστυχισμένη μάνα, που ανησυχούσε για την τύχη του παιδιού της και ζητούσε από τον κόσμο να την βοηθήσει «για να βρει τον Κωστή της».

Μετά από επτά μήνες ένας κυνηγός εντόπισε εντελώς τυχαία τη σορό του και μάλιστα στο κτήμα του πατριού του, στη θέση Πασά Γεφύρι στα όρια των νομών Γρεβενών-Κοζάνης. Δεν ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία, με αποτέλεσμα τα άγρια ζώα να κατασπαράξουν το πτώμα του Κωστή. Ήταν 24 Σεπτεμβρίου του 2011.

Από τότε ξεκίνησε ένα θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνίστρια τη μάνα του νεκρού νέου. Τη μάνα που βιάστηκε να θάψει τον γιο της μακριά από τον τόπο του, στην «ξένη» για όλους Ελευσίνα. Τη μάνα που στην προσπάθειά της να κρατήσει επτασφράγιστο το αποτρόπαιο μυστικό τους, δεν δίστασε να αναγκάσει τον 12χρονο γιο της και ετεροθαλή αδελφό του Κωστή, να ψευδομαρτυρήσει.

«Χρησιμοποίησαν σαν ψευδομάρτυρα το ανήλικο παιδί τους. Το έβαλαν να διαβάσει ένα ποιηματάκι για να το πει και να τους φτιάξει άλλοθι», αποκάλυψε η δημοσιογράφος. Η Αγγελική Νικολούλη επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι τον Κωστή Πολύζο δεν τον σκότωσαν τη νύχτα που χάθηκε κάποιοι τυχαίοι που επέβαιναν σ’ ένα άγνωστο αυτοκίνητο, όπως περιέγραφε ο ανήλικος αδελφός του, ο «αυτόπτης» μάρτυρας.

Μετά την ανακάλυψη του πτώματος του Κωστή σε μία από τις συνομιλίες της Αγγελικής Νικολούλη με τη μητέρα του, έλεγε η σύγχρονη Μήδεια: «Το παιδί μου λες να είναι χαρούμενο εκεί πάνω που είναι Αγγελική μου; Γιατί το παιδί μου είναι άγγελος και είναι στον παράδεισο …»

Η εκπομπή είχε στα χέρια της ενδείξεις πως η ιστορία που έλεγε το ζευγάρι και ο ετεροθαλής αδερφός του νεκρού, δεν ήταν η πραγματική.

«Άκουγα το μικρό να περιγράφει τα γεγονότα και δεν με έπειθε. Μήπως κάποιος άλλος τον έβαλε να τα πει;» ακούγεται η δημοσιογράφος να ρωτάει τη μητέρα. «Έχω την εντύπωση Δέσποινα ότι δεν μου έχετε πει την αλήθεια για εκείνη τη νύχτα. Είναι σαν να κρύβεις κάτι» της είπε ευθέως για να λάβει την εξής απάντηση:

«Δεν μου λες Αγγελική… Ποια μάνα θα έφτανε σε αυτό το σημείο να βρίσκεται ένα πτώμα και να υπάρχει περίπτωση να είναι το παιδί της και να κρύβει κάτι που γνωρίζει; Κάθε γονιός τα παιδιά του τ’ αγαπάει».

Μετά από πεντέμισι χρόνια επίμονης έρευνας του «Τούνελ» με μάρτυρες – «κλειδιά» που κάλυψαν τα κενά, μετά από απίστευτες παλινωδίες της Δικαιοσύνης με συνεχείς αλλαγές των Ανακριτών που αναλάμβαναν την υπόθεση, το «σατανικό ζευγάρι» τον Ιανουάριου το 2016, πήρε το δρόμο των φυλακών.

Η έρευνα του «Τούνελ» απέδειξε ότι μόλις ο Κωστής ενηλικιώθηκε τον έβαλαν να πάρει στο όνομα του υπέρογκα δάνεια για λογαριασμό δικό τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στην εκπομπή, οι δόσεις παρέμεναν απλήρωτες και οι τράπεζες ζητούσαν τα χρήματα από δύο άνδρες με το ίδιο όνομα και πατρώνυμο.

Είχαν φροντίσει ώστε οι επιστολές των τραπεζών και τα εξώδικα να μην στέλνονται στο σπίτι τους, αλλά στις διευθύνσεις των δύο συνονόματων ανδρών που αντέδρασαν και ενημέρωσαν τη Δικαιοσύνη. Λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση στις 22 Ιουνίου 2011, η μητέρα και ο πατριός του Κωστή δεν δίστασαν να εμφανιστούν σε ΚΕΠ και με πλαστή αίτηση με την υπογραφή του νεκρού παιδιού, ζήτησαν το γνήσιο της υπογραφής. Ήθελαν το δάνειο ύψους 200.000 ευρώ που ο Κωστής είχε πάρει στο όνομα του για να αγοράσουν σπίτι στην Χαλκιδική και ένα φορτηγό χωματουργικών εργασιών, να υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Στόχευαν μ’ αυτόν τον τρόπο οι τράπεζες να σταματήσουν να αναζητούν τους ίδιους και να ψάχνουν τον Κωστή, το πτώμα του οποίου δεν είχε τότε βρεθεί.

Η Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε στην εκπομπή στοιχεία για τον τάφο του άτυχου νέου που σόκαραν. Περιμετρικά στο σημείο, υπήρχαν κλαδιά που είχαν κοπεί από τα γύρω δέντρα και μαζί με άλλα από αγκαθωτούς θάμνους, χρησιμοποιήθηκαν σαν περίφραξη για να μην πλησιάσει κανείς τον «τάφο». Τέθηκε τότε εύλογα το ερώτημα: ο ιδιοκτήτης του χωραφιού το οποίο επισκεπτόταν συχνά αφού διατηρούσε εκεί τα μελίσσια του, δεν παρατήρησε την περίφραξη με τα κομμένα κλαδιά;

Δείτε βίντεο: Υπόθεση Κωστή Πολύζου: Στο Εφετείο η «Μήδεια» που δολοφόνησε τον γιο της
Υπόθεση Κωστή Πολύζου: Στο Εφετείο η «Μήδεια» που δολοφόνησε τον γιο της



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης