Τελευταίο αντίο στον Γιάννη Δαλιανίδη

Τελευταίο αντίο στον Γιάννη Δαλιανίδη

Το ύστατο χαίρε στον Γιάννη Δαλιανίδη  απηύθυναν το απόγευμα της Δευτέρας προσωπικότητες από τους χώρους της τέχνης, της πολιτικής...

Τελευταίο αντίο στον Γιάννη Δαλιανίδη
Το ύστατο χαίρε στον Γιάννη Δαλιανίδη  απηύθυναν το απόγευμα της Δευτέρας προσωπικότητες από τους χώρους της τέχνης, της διανόησης και της πολιτικής, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τελέσθηκε η πολιτική του κηδεία.

Τον αγαπητό Έλληνα σκηνοθέτη, που έδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή του κινηματογράφου, αποχαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, οι βουλευτές Ι. Βούρος και Β.Αποστολάτος και ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης.

Κλείσιμο
Στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών βρέθηκαν επίσης, η Ζ. Λάσκαρη με τον ο Αλ. Λυκουρέζο, η Μαρινέλλα, ο Μ. Πλέσας, ο Γ. Κατσαρός, ο Ι. Μπέζος, η Ζ. Σαπουντζάκη, ο Φ. Μεταξόπουλος, ο Κ. Βουτσάς, η Μ. Καραγιάννη, ο Φ. Γεωργίτσης, ο Τ. Ζαχαράτος, η Β. Μπάρμπα, ο Κ. Γεωργουσόπουλος και πλήθος εκπροσώπων του θεάτρου και του καλλιτεχνικού κόσμου, που φώναξαν «αθάνατος» στην έξοδο της σορού από την αίθουσα του κοιμητηρίου.

Κατά επιθυμία του Γιάννη Δαλιανίδη, τα αντίτιμα των στεφάνων κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των παιδικών χωριών SOS και στο «χαμόγελο του παιδιού» και την Κιβωτό.

Ανάμεσα στα στεφάνια, που εστάλησαν, ήταν εκείνα του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών και της Ένωσης Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης