Η εκτόξευση του Hellas Sat 4 στη Γαλλική Γουιάνα

ariana-pente-hellas-sat

Τοποθετημένος μέσα στη «μύτη» του εκτοξευτήρα Ariane 5, του πλέον ισχυρού εκτοξευτήρα του πλανήτη, ο δορυφόρος Hellas Sat 4 εκτοξεύθηκε με επιτυχία από το ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 23:01 ώρα Ελλάδας, ο εκτοξευτήρας ARIANE 5, έχοντας τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου στη κορυφή του, μετέφερε στο διάστημα από το Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, το νέο δορυφόρο HELLAS SAT 4, της HELLAS SAT, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στις 39 μοίρες Ανατολικά.

Δείτε την εκτόξευσή του

Η εκτόξευση του Hellas Sat 4


Ο δορυφόρος Hellas Sat 4 θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες, διευρύνοντας τις εργασίες της Hellas Sat στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική και είναι ένας από πιο σύγχρονους στον κόσμο. Πρόκειται για έναν εκσυγχρονισμένο, βελτιστοποιημένο με νέες τεχνολογικές λύσεις δορυφόρο, που βασίζεται μεν στη σειρά των δορυφόρων τύπου LM 2100 με την πετυχημένη παρουσία στην συγκεκριμένη αγορά, διαθέτει όμως «μια εκσυγχρονισμένη τεχνολογική μορφή αφού χρησιμοποιεί δομές που βασίζονται στα ηλιακά ιστία μεταξύ άλλων καινοτόμων συστημάτων» όπως εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Κεντέας Καραντώνης, Hellas Sat 4 Program anager, επικεφαλής της ομάδας που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό την κατασκευή και την εκτόξευση του δορυφόρου, ο επιστήμονας που βρίσκεται ήδη από τις 3 Ιανουαρίου 2019 στη Γαλλική Γουιάνα παρακολουθώντας βήμα - βήμα τις διαδικασίες πριν την εκτόξευση. Χάρη στις τεχνολογικές λύσεις που έχουν επιλεγεί από το 2014 όταν παρουσιάστηκε στους τεχνικούς της Hellas Sat ο νέος τύπος δορυφόρου και αποφασίστηκε πως θα επιλεγούν προς χρήση, ο Hellas Sat 4 θα μπορεί να παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα σε τροχιά.
Hellas Sat 4 (Greek subtitles) 4Κ

Δηλώσεις Νίκου Παππά μετά την εκτόξευση του Hellas Sat 4

Ως ένα πολύ σημαντικό βήμα χαρακτήρισε την εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat 4 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του στην ειδική εκπομπή της ΕΡΤ1, αμέσως μετά την επιτυχή εκτόξευσή του από τη Γαλλική Γουιάνα. Ο Ν. Παππάς είπε ότι «η Ελλάδα με την εκτόξευση του Hellas SAT 4 θα έχει ένα σμήνος δύο δορυφόρων στην ελληνική τροχιακή θέση. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Είμαστε, πλέον, πολύ μακριά από την περίοδο που και ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος δεν αντιλαμβανόταν ότι έπρεπε να έχουμε μια συμπαγή στρατηγική για το Διάστημα. Η εκτόξευση του Hellas SAT 4 θα αυξήσει τις δυνατότητές μας για αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες, την άμυνα και την ασφάλεια, ενώ και η ΕΡΤ θα αξιοποιήσει τις δυνατότητές του». Αναφερόμενος στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι «οι αναταράξεις που συναντήσαμε είναι έτη φωτός μακριά. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο ΕΛΔΟ ήταν μια αναγκαιότητα. Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός έχει ήδη συνάψει διεθνείς συμφωνίες και τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ακόμη περισσότερα βήματα. Επιταχύνεται η ανάπτυξη της πολιτικής μας για το Διάστημα, οι πάντες έχουν αντιληφθεί τη σπουδαιότητά της, ο ΕΛΔΟ στελεχώνεται και θα είναι σε θέση να συντονίσει όλους τους φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που ασχολούνται με το Διάστημα». Τέλος, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι η χώρα καλώς επένδυσε στο πεδίο του διαστήματος: «Ήταν εντυπωσιακά τα βιογραφικά που κατατέθηκαν για τις θέσεις του προσωπικού του ΕΛΔΟ. Όταν η χώρα έχει συμπαγή διαστημική πολιτική αρκετός κόσμος απασχολείται όταν οι τεχνολογίες διαστήματος διαχέονται στην οικονομία και την κοινωνία. Καλώς επενδύουμε σε αυτό το πεδίο και κακώς το είχαμε εγκαταλείψει. Η σημερινή είναι μια καλή μέρα. Υπήρξε μια τομή σε αυτό το πεδίο. 'Απαντες αντιλαμβάνονται και κανείς δεν ζητάει να κάνουμε πισωγυρίσματα. Κανείς δεν λέει να "κλείσει ο ΕΛΔΟ". Καταφέραμε να κάνουμε αυτά τα πράγματα αυτονόητα και καλούνται όλοι να συμβάλλουν σε αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Τικι τάκα

Τηλ κατάλογο στην σελίδα με τους ψυχιάτρους. Που ξέρεις, ποτέ δεν είναι αργά.

Αριστερή πορδη

Μην φοβάσαι, τώρα έχει εκλογές και ο Αλέξης θα βάλει στο δημόσιο ακόμα και τον σκύλο σου για να κρατήσει την καρέκλα! Θα φας καλά!

αηδιασμενος

Ο δορυφόρος φέρει οπτικό δίσκο με οδηγίες χρήσεως γραμμένες σε άψογα αγγλικά που υπογράφει ένας κολοτουμπας αγνώστων λοιπών στοιχείων. Υπογραφει επίσης ομαδικά μια ομάδα που αποκαλείται the lamogia. Τέλος ο οπτικός δίσκος φέρει εικόνα του παπά του μπαμπά με λεωφορείο στις πλάτες και της νοτοπουλου με σκούπα στα χέρια. Από αυριο θα γίνουν προσλήψεις δικών μας παιδιών για να οδηγούν τον δορυφόρο. Θα χρειαστούν και καθαρίστριες.

viva

Τεραστια επιτυχια που μονο επι Συριζα και επι υπουργου Νικου Παππα θα ειχε επιτευχθει μπραβο και παλι μπραβο well done nikos

Ότι να ναι!

Παρατήρησες ότι λέγεται Hellas Sat 4; Έχουν προηγηθεί οι Hellas Sat (1), 2 και 3, από το 1992 μέχρι σήμερα. Βάλε και λίγο μπάφο στο σανό σου, για να του δώσεις μια τσαχπινιά…

SAT

"One small step for a man, a giant leap for mankind" --N. Armstrong "Φτιάσαμε δορυφόρο που θα κατακτήσει το Milky Way" --ΣΥΡΙΖΟ-ημέτερος

Στέλιος

Ιδιοκτησία της ArabSat είναι ο δορυφόρος, μην ψαρώνετε. Εμείς με αυτούς που κυβερνάνε, ούτε μπαλόνι δεν είμαστε ικανοί να πετάξουμε. Αναγκαστικά ο δορυφόρος παίρνει το όνομα "Hellas Sat" γιατί θα καθίσει στην τροχιακή θέση 39Ε που είχε δεσμευτεί για την Ελλάδα πριν δεκαετίες. Το οφελος της χώρας μας είναι ότι δεν χάνουμε την τροχιακή θέση, και θα μας δώσουν κάτι ψίχουλα από συχνότητες.

Εκτοξευτήρας?

Σιγά μην είναι και βαλλιστρα....

κριμα

αν ειχε προλαβει να βγει ο κουλης θα ειχαν πεσει και λιγα εκατομμυριακια σε μιζουλες να φαμε και τιποτα

Ζωζώ

Για να μας παρακολουθούν είναι. Αυτές θα είναι οι...´καινοτόμες´ υπηρεσίες του δορυφόρου - big brother.

Stef

Και καλα θα εκαναν... κανονικα πρεπει να ελεγχονται ολα.

Τασος

Κάποιοι κορόιδευαν πριν λίγους μήνες.ΤΣΙΠΡΑ είσαι τεράστιος.

Δεν θα ήταν καλύτερο να ψάχνουμε πριν μιλήσουμε?

Μέσω αραβικής εταιρείας, χωρίς ελληνες επιστήμονες στο πρόγραμμα εγιναν ολα .Ο κος Τσιπρας και η ΕΡΤ του ξέρουν καλά να κάνουν προπαγάνδα με ξένα "εργα ".

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης