Έρχονται καταιγίδες: Δείτε πού αναμένεται σφοδρή νεροποντή

Έρχονται καταιγίδες: Δείτε πού αναμένεται σφοδρή νεροποντή

Δείτε χάρτες με την πορεία του νεου κύματος κακοκαιρίας - Πού  θα χτυπήσει με σφοδρότητα τις επόμενες δώδεκα ώρες - Ξεκινά από  τη Μεσσηνία και τη Λακωνία - Κεραυνοί και χαλάζι στην Κρήτη

voxi0
Στο μάτι του νέου κύματος της κακοκαιρίας αναμένεται να μπει από το απόγευμα σήμερα η χώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του μαθηματικού - μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου το κύμα κακοκαιρίας εκτιμάται ότι θα αρχίσει να επελαύνει από τις επτά το απόγευμα ξεκινώντας από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία και μέσα σε ένα δωδεκάωρο θα σαρώσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει την Αττική γύρω στη μία τα ξημερώματα, ενώ έως τις επτά το πρωί σχεδόν σε όλη τη χώρα θα καταγράφονται ραγδαίες βροχοπτώσεις, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πλημμυρικά φαινόμενα.

Η Πελοπόννησος θα χτυπηθεί και πάλι με σφοδρότητα: Στη διάρκεια της νύχτας αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες στην Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ηλεία και την Αχαϊα. Σημειώνεται ότι η Πελοπόννησος δεν έχει προλάβει να «συνέλθει» από τις καταστροφές που προκάλεσαν κυρίως στο οδικό δίκτυο οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 54 περιοχές στην Ηλεία καταγράφηκαν σημαντικές ζημιές στις υποδομές, ενώ στη Μεσσηνία εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μετά από κατολισθήσεις στον οδικό δίκτυο του Ταϋγέτου και των κοινοτήτων της Αλαγονίας, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης. Ηδη, πάντως, το κύμα κακοκαιρίας χτυπά την Κρήτη, με ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνούς και χαλάζι.

Δείτε τους χάρτες: 


kairiko-01



Κλείσιμο
kairiko-02



kairiko-03



kairiko-04



kairiko-05


Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η κακοκαιρία που ξεκινά από τα νοτιοδυτικά θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

Σήμερα, Τρίτη 

 Από τις απογευματινές ώρες τη Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ΤΑ Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από τις βραδινές ώρες της Τρίτης, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Την Τετάρτη

Τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιερία, τις πρωινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Την Πέμπτη

Κατά διαστήματα τ' ανατολικά Ηπειρωτικά την Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και την Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα. Θυελλώδεις άνεμοι Θα επικρατήσουν θυελλώδεις ανέμοι ανατολικών διευθύνσεων, που η έντασή τους την Τρίτη θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Χιονοπτώσεις

Θα σημειωθόύν χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές Την Τρίτη τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς. Την Τετάρτη στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά – ημιορεινά της Κεντρικής Στερεάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης